Blogitjamppu_fi

BF1 – tieni lääkintämieheksi

Tuossa Remos arvosteli Battlefield 1:sen aika rajuin sanakääntein. Kaikilla meillä on mielipiteemme, eivätkä ne aina mene ihan yksiin toisten kanssa.

Jos Remoksen näkemystä värittää yleinen kyllästyminen koko FPS-peligenreen, niin minun tekstistä näkyy läpi armottoman Battlefield fani-pojan into 😉

Battlefield 1 on ollut markkinoilla jo hyvän tovin ja minäkin olen päässyt pikkuhiljaa peliin sisälle. Pelin oli yllättävän vaikea päästä sisään aluksi ja pakko myöntää, että peli maistui alkuun vähän puulta.

Hyppy Battlefield 3:sta Battlefield 4:een ei ollut mitenkään erityisen suuri. Olihan nelosessa paljon uuttakin, mutta mukana oli myös se kaikki vanha tuttu ja turvallinen. Tilanne on ihan toinen, kun vertaa BF1:stä edeltäjäänsä BF4:een.

BF1stä pitää pelata eri tavalla kuin edeltäjiään. Pelimekaniikka on niin erilainen, että pelaajan on sopeuduttava uudenlaiseen peliareenaan. Mulla se sopeutuminen selvästikin otti sen pari viikkoa, mutta lopussa kiitos seisoo.

Battlefield 1 on kaunis peli. Grafiikat on silmiä hivelevän kauniita ja kartoissa on todella paljon vaihtelua. Eikä äänistäkään löydy moitteen sijaa. Äänimaailma on autenttinen ja tilaäänet on toteutettu upeasti. Jo pelkästään kaasunaamarin vetäminen päähän muuttaa äänimaailmaa, puhumattakaan taisteluissa ahtailla käytävillä tai bunkkereissa.

Ihan perus Conquest peli on tuttua ja turvallista. Suurin osa kartoista on hyviä ja niissä on mukavasti vaihtelua avoimen maan taisteluista tiukempiin lähitaistelutilanteisiin. Mukavana lisänä vanhoihin tuttuihin pelimuotoihin on uusi Operations pelimuoto, joka on sellainen Conquestin ja Rushin ristisiitos, jossa valloitetaan lippuja, mutta joukkueet on kuitenkin jaettu hyökkääjiin ja puolustajiin. Hyökkääjät yrittävät saada molemmat kerrallaan näkyvät liput valloitettua yhtäaikaisesti ja puolustajat tietysti yrittävät estää tätä. Kun liput saadaan hyökkääjille yhtä aikaa, aukeaa seuraava etappi ja seuraavat kaksi lippua hyökättäväksi.

Ensimmäistä kertaa Battlefieldin historiassa yksinpelistäkin on saatu siedettävä. Yksinpeli tosin on sitä tuttua elokuvamaista kerrontaa, jossa pelaaja samaistetaan taustatarinalla sotilaisiin, joiden tarinat episodipohjaisessa yksinpelissä kerrotaan.

Tässä vaiheessa on vaikeaa ennustaa tuleeko Battlefield 1stä samanlainen kestosuosikki kuin sarjan aikaisemmat osta 3 ja 4, mutta tällä hetkellä tuntuu, että uudella bäfällä olisi kaikki edellytykset tehdä se jälleen kerran.

Tähän mennessä olen pelannut enimmäkseen vain yhtä aselajia ja se on Medic. Tässä vähän taustaa miksi se on ollut mulle se ykkösvalinta.

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.

2 thoughts on “BF1 – tieni lääkintämieheksi

 • Allekirjoitan lähes kaiken. Kaunis, hyvät äänet (war tapes!) ja tuttua huttua itseasiassa kovinkin pienen totuttautumisen jälkeen. Tosin itsellä aika monta tuntia alpha- ja beta-testeistä.

  Pikkaisen pitää silti moittia. Sanotaan ensin että pidän, pelaan ja uskon että kestää hetken ennenkuin palvelimet suljetaan vaikkei BF3/4 luokkaa ehkä siltä osilta ole.
  – Tiedotus. Todella takkuista. Kaikki tieto pitää repiä twitteristä ja/tai foorumeilta spekuloinnin seasta koska virallinen vastaus voi kestää tai puuttuu täysin.
  – Vuokrapalvelimet. Huoh… hinnasta en osaa sanoa mutta sitäkin on. Ei kick/ban, ei VIP edes omistajalle (jos palvelin täynnä et pääse pelaamaan, jee!), huomattavasti rajoitetumpi hallinta/säätö muutenkin.
  – CPU käyttö. Jopa uudemmat teho-PC:t voivat hakata 100% prossunkäyttöä jopa menussa, vaikka toisilla ei moista ongelmaa ole. Itse olen onnekas.
  – Aseet ja eteneminen yleensä. Aseita on melko vähän, ei ehkä huono valinta verrattuna järjettömään BF4:n sekametelisoppaan mutta hieman jo toivoo lisäosia. Luokkien tasot 1-3 avaavat uusia mutta.. mitä helkuttia tasot 4-9 ovat turhia, ei edes lisäkokemusta. Sitten tasolla 10 saa ne viimeiset aseet, joista osa on surkeita (Huot, köh köh).
  – Operations ja Behemoth. Aikamoista rapea saattaapi olla jos oikea hemmo pääsee ilmalaivan puikkoihin, eli edellisen matsin voittajaa rangaistaan. Niin ja Operations puuttuu server browser listasta, mutta löytyyhän noita pelejä ja intro on hieno.

  Kuulin että budjetti on huomattavasti BF4:ää pienempi ja ehkä tuossa sisällönmäärässä sen näkee. Uudet pelimuodot ovat silti hyviä, suosittelen myös War Pigeons ja Fog of War pelejä. Aseluokkien tasapainosta voi olla montaa mieltä mutta parempi se on, hieman LMG tarvisi buffia. Niin ja pelaajat… voit olla varma että molemmilla puolilla on täysin sokeita, tyhmiä ja kuuroja joita me veteraanit sekä kurmootamme että kiroamme syvimpään abyssiin. Pää ylhäällä kohti vastustajan päätyä vain taistelutoverit.

  Reply
  • Totta turiset Tinkki-kuomaseni! Toi vuokrapalvelimen tapainen toteutus on todella erikoinen. Herää kysymys mitä teet omalla palvelimella, jos voit vaikuttaa vain pelattaviin karttoihin, tikettimääriin ja damageen! (okei on siellä muutama muukin parametri, mut kuitenkin) Hinnatkin on aika paljon korkeammat kuin aikaisemmissa bäfissä.

   Suurin syy oman palvelimen ostamiseen on minulle ollut klaanimatsien järkkääminen. Sun pitää voida hallita pelaajia palvelimella, eli puolten siirrot, potkimiset ja priva serveri salasanoineen on ihan must! Kaikki tämä puuttuu nykyisestä vuokrasetupista. EA lupailee, että lisää tulee, mutta saas nähdä – tällä hetkellä palvelimen vuokraamisessa ei ole mitään järkeä!

   Vaikka toi luokkakohtainen leveli ja niistä aukeavat aseet onkin vähän – sanalla sanoen omituinen – niin on siinä kuitenkin oma järkensä. Musta on ihan mukavaa, että alussa saa kokeilla vähän erityyppisiä aseita ja sitten siellä lopussa seisoo se ultimaattinen palkinto. Tämä ei tosin pidä kaikissa tapauksissa paikkaansa, sillä se vika ase on monella ihan kuraa. Mut alotin just pelaamaan Assaulttia ihan vaan sen takia, että pääsisin kokeilemaan kaikkien ihannoimaa Hell Riegeliä, ennen kuin se nörffätään käyttökelvottomaksi 😉 Vielä on muutama taso painettavana, ennen kuin saan tuon jumalan oikean käden käyttööni!

   Mun mielestä aseita on ihan riittävästi. Se gadgetti- ja asehässäkkä mikä BF4ssa oli on mun mielestä vähän liikaa! Suurinta osaa villkuvaloista aseille ei tullu juuri koskaan käytettyä. Aika nopeesti se perus setuppi vakiintu eri aseille ja se oli siinä. BF1 on paljon suoraviivaisempi ja aseitakaan ei ole niin paljon. Aseissa on kuitenkin variaatiota, eli eri tyyppisille pelaajille löytyy varmasti omaan käteen sopiva kuularuisku.

   Aseita tulee varmaan lisää laajennoksissa, jotka kaikki tosifani kuitenkin ostaa 😉

   Operationsia oon pelannu vasta niin vähän, etten vielä osaa arvottaa tota behemottia siellä. Kaikkiaan behemoth on vähän erikoinen tapa ”tasapainottaa” peliä, sillä tuollaisessa ketjutetussa pelissä se antaa pikkasen liikaa etua. Normi conquestissa se on myös joskus ärsyttävä, mutta antaa vielä viimeisen mahdollisuuden joukkueelle joka on roimasti tappiolla!

   Tiedotus tai prosessorikulutus ei ole minua häirinnyt – toki pelaankin konsolilla XD, mut en oo tiedotusta kerennyt muutenkaan riittävästi seurata, niin ei ole haitannut. Patch notesit ja muut on aina löytynyt Battlefield blogista ja se on riittäny mulle.

   Reply

Vastaa