PCUutiset

Takaisin Dyyneille!

Paljon on nähty 90-luvulla:

Nokian kaiken kestävät luurit, napapaidat sekä tietokoneiden kasvavan kehityksen. Tuona kultaisena vuosikymmenenä taottiin monia asioita, joita on jääty kovasti kaipaamaan. Erityisen vahvasti monien pc-pelaajien mieliin on jäänyt RTS -genren pelit. (Real-Time-Strategy)

Monia menneiden aikojen pelejä on kuitenkin yritetty kovasti tuoda takaisin. Hvänä esimerkkinä on varsin onnistunut  julkaisu Wolfestein The New Order. Mutta hyvin usein yritysten uudelleen tekemät pelit muuntautuvat uusien myyntien/rahan toivossa liikaa, eivätkä ne pysty luomaan sitä kaivattua nostalgian tunnetta.

Poikkeuksia kuitenkin on ja yksi niistä on OpenRa.

Ilmainen vanhoille RTS-peleille suunnattu moderni alusta, joka on jokaisen nostalgiaa etsivän pelaajan märkä uni. OpenRa ei ole oikeastaan yritys, vaan pelejä luomassa on joukko koodaajia eripuolilta maailmaa, jotka tuovat vanhat RTS-klassikot nyt uudelle sukupolvelle ja nostalgian metsästäjille.

OpenRA

Tällä hetkellä OpenRa:ssa on kolme Westwoods Studiosin 90-luvulla julkaisemaa peliä:

  • Red Alert,
  • Tiberian Dawn
  • Dune 2000.

Nämä pelit ovat lähes täysin samanlaisia kuin vanhat klassikotkin – äännet ja huono reitti-tekoälyyn mukaanlukien. OpenRa:n peleihin on tehty pieniä ns. käyttäjäystävällisempiä muutoksia, jotta pelaaminen olisi mukavampaa. Pelit on suunnattu  moninpeliä silmällä pitäen, mutta mukaan kuuluu myös hieman alkuperäisiä kampanja-karttoja sekä mahdollisuus harjoitella botteja vastaan.

Pelejä piti tietenkin kokeilla ja voin todeta, että asiat toimivat täsmälleen samalla tavalla kuin 90-luvun lopussa, jolloin nämä kyseiset luomukset olivat suosionsa huipulla. Bottien tekoäly toimii erittäin hyvin,  ovat jopa helpoimmalla vaikeusasteella  todella vaikeita voittaa.

OpenRa:n voit ladatasen virallisilta sivuilta: www.openra.net

Rasteri

Rasteri, 34 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

Vastaa