PCPS5SwitchUutisetXbox Series X/S

Space Marine 2 – Rajua toimintaa synkässä tulevaisuudessa

Warhammer 40.000 -peliuniversumi on synnyttänyt vuosikymmenten aikana kymmeniä erilaisia pelitulkintoja. Näitä kaikkia yhdistää synkkääkin synkempi tulevaisuudenkuva, jossa elämä on halpaa ja jatkuva sodankäynti vääjäämätöntä. Vain harvoissa näistä peleistä keskitytään läheisesti kyseisen pelimaailman kenties ikonisimpiin sotilaisiin eli ihmiskunnan eliittisotilaita edustaviin space marine -joukkoihin. Nämä ihmisyyden puolustajina tunnetut avaruusjalkaväen erikoisvarustellut sotilaat tunnetaan rohkeudestaan, lojaalisuudestaan ja periksiantamattomuudestaan.

Warhammer 40.000: Space Marine 2 on jatkoa vuonna 2011 julkaistulle videopelille. Se esitteli urhean Ultra Marines -joukkojen sotilaan, Tituksen, joka pelaajan ohjastamana taisteli voitokkaasti muun muassa örkkejä ja kaaosjoukkoja vastaan. Samalla peli valoi toivoa odotetusta jatkosta, jota nyt on luvassa entistä upeampana ja vaikuttavimmin toteutettuna.

Aikaa on kulunut, mutta sota ei ole loppunut. Luutnantti Titus sekä taisteluveljet Chairon and Gadriel matkaavat Avarax-planeetalle, jossa vastarintaa kohdataan hirviömäisten ja laumassa hyökkäävien tyranidien muodossa. Örkkien ja kaaosjoukkojen etäinen inhimillisyys on tehnyt tilaa armoa tuntemattomille avaruusmuukalaisille, joten edessä on loppumattomalta tuntuvan sodankäynnin myötä lukemattomia taisteluita ja dramaattisia käänteitä.

Space Marine -perinteiden mukaisesti luvassa on sekä rajua ja veristä lähitaistelua että taktisempaa kaukotaistelua monin eri asein. Kun tähän yhdistetään juhlallinen ja ylväs ihmisten keisarikunnan ylpeys ja taistelutahto sekä tyranid-hirviöiden valtavat massat ja erikoisvoimin varustetut kaaossoturit, on luvassa rajuja yhteenottoja ja hurmekarkeloita.

Graafisesti häikäisevä ja yksityiskohdiltaan hehkuva pelimaailma saa haastajan upeasta pelimusiikista ja hyvästä ääninäyttelystä. Kokonaisuus on viimeistelty ensiluokkaisella pelattavuudella ja siitä voi nauttia sekä yksin että jopa kolmen pelaajan yhteistyötilassa.

Synkän tulevaisuuden taistelua ja toimintaa esittelevän videon voit katsoa helposti klikkaamalla artikkelikuvaa tai tästä.

Space Marine 2 julkaistaan ensi talvena sekä PlayStation 5-, Xbox Series X/S– ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että PC-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Rasteri

Rasteri, 34 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

Vastaa