PS5TietotekniikkaUutiset

Sonyn julkaisemat tiedot PS5-konsolista

Uuden sukupolven PlayStation konsolin pääsuunnittelija Mark Cerny, kertoi eilen PS5:n yksityiskohdista. Esityksen alettua kävi nopeasti ilmi, että laitteen presentaatio oli suunnattu erityisesti pelinkehittäjiä varten.

Teknisten yksityiskohtien lisäksi tilaisuudessa ilmoitettiin, että laite tukee PlayStation 4 -konsolin pelejä, mutta tietyin rajoituksin. Laitteiden erojen takia tarvitaan pelien kohdalla pientä räätälöintiä ja siitä syystä vain suurin osa PS4:n sadasta suosituimmasta pelistä tulee toimimaan julkaisussa.

Alla olevalla videolla on siis tiedossa melkoisen kuivahkoa, mutta informatiivista kerrontaa uuden PlayStationin ominaisuuksista ja komponenteista.

PS5-konsolin tekniset tiedot

Pikaisena yhteenvetona voidaan kertoa, että PS5:n näytönohjain kykenee 10,3 teraflopsin laskentatehoon ja säteenseurantakiihdytykseen. Laite tukee myös 4K- sekä 8K-resoluutiota ja 3D-ääntä, jonka pitäisi tehdä pelielämyksestä entistäkin mukaansa tempaavan. Konsolista itsestään löytyy SSD-tallennustilaa yhteensä 825 gigatavun verran ja sitä voi laajentaa erillisen 5,5 GB/s -nopeuksisen M.2 SSD -levyn avulla. Keskusmuistia on konsolissa 16 gigatavua (448 GB/s).

PS5:n komponentit

CPU: x86-64-AMD Ryzen™ “Zen 2”, 8 Cores / 16 Threads, Variable frequency up to 3.5 GHz

GPU: AMD Radeon™ RDNA 2-based graphics engine, Ray Tracing Acceleration, Variable frequency up to 2.23 GHz (10.3 TFLOPS)

SYSTEM MEMORY: GDDR6 16GB, 448GB/s Bandwidth

SSD: 825GB, 5.5GB/s Read Bandwidth (Raw)

PS5 GAME DISC: Ultra HD Blu-ray™, up to 100GB/disc

VIDEO OUT: Support of 4K 120Hz TVs, 8K TVs, VRR (specified by HDMI ver.2.1)

AUDIO: “Tempest” 3D AudioTech

Rasteri

Rasteri, 34 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

Vastaa