eSportsPCPlaystationUutisetXbox

Rainbow Six Siegen pohjoismaiset mestaruuskisat palaavat otteluohjelmaan

Rainbow Six Siege -pelin Pohjoismaiden keskinäiset mestaruuskisat alkavat marraskuun alussa ja jatkuvat läpi joulukuun aina tammikuun puolivälin tietämille saakka. Tammikuun lopulla pelataan turnauksen pudotuspelit, jonka jälkeen ovat vuorossa mestarien kohtaaminen. Pohjoismaiset mestaruuskisat toimivat näiden maiden joukkueille kasvualustana ja ponnahduslautana, sillä mestarit nousevat tästä liigasta seuraavaan eli pohjoiseen NPL-valioliigaan.

Pelin Pohjoismaiden-turnaus alkaa avoimilla karsintapeleillä 8.-9. lokakuuta 2022. Kaikkiaan karsintapelejä pelataan kolmena eri viikonloppuna. Näiden jälkeen 23. marraskuuta käynnistyy turnaus, jossa joukkueet kohtaavat toisensa yksi kerrallaan. Turnaus huipentuu 28.-29. tammikuuta 2023 pudotus- ja mestaruuspeleihin.

Turnauksen voittaja etenee pohjoiseen NPL-valioliigaan ja toiseksi tullut pääsee koettamaan osaamistaan NPL-karsintapeleissä. Kaikkiaan pohjoismaisten joukkueiden turnauksesta neljä parasta kisaavat 2 500 Englannin punnan eli noin 3 000 euron palkintopotista, josta jaetaan palkintosumma sijoituksen mukaan. Ilmoittautumiskäytäntö Pohjoismaiden-mestaruuskisoihin julkistetaan lähiaikoina. Avointen karsintakisojen lisäksi joukkueet voivat päästä mukaan mestaruuskisoihin ottamalla osaa Finnish Esports Leaguen (FEL) kuudennen ja seitsemännen kauden Rainbow Six Siegen -otteluissa. Näiden päivämäärät ovat 23.7- 28.8.2022 ja 4.-30.10.2022. Lisätietoa käynnissä olevista pelikausista löytyy osoitteesta: https://fel.gg/.

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X– ja Xbox One -pelikonsoleille että PC-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Rasteri

Rasteri, 34 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

Vastaa