eSportsPCUutiset

R6S – Suomiskene nosteessa.

Käsi rehellisesti ylös jos muistat kuinka monta kertaa Siegen Pro Leaguen finaalit on pelattu ilman suomalaisedustusta. Jos tassu nousi niin tiesit, että pieni ja pippurinen suomi on itseasiassa Pro Skenen pikkujättiläinen ja vakiokävijä finaalipeleissä. Suomalainen Ence eSports  (ex-Gifu) on osallistunut joka ainoaan pelattuun LAN -finaaliin ainoana joukkueena maailmassa. Toki jo legendaarisen osallistumisputken lisäksi, legendaariseksi on myös muodostunut härmän poikien totaalinen hyytyminen ensimmäiseen pelattuun peliin finaaleissa. Kirousta lähdettiin murtamaan 18-19.11 Sao Paolossa pelattuihin finaaleihin voitto mielessä. Mikä muu tahansa tulos olisi suunnaton pettymys, jälleen kerran.

Pro Leaguen runkosarja tarjosi hyvin vähän yllätyksiä euroopan osalta. Ence ja Penta Sports hallitsivat lohkojaan koko kauden ajan edeten voitosta voittoon Encen voittaessa pelatut erät murskaavasti 30-6. Penta puolestaan menetti huomattavasti enemmän eriä tuloksen ollessa 36-24. Tässä ovat kuitenkin ranskalaista beGeniusta vastaan hävityt erät, joukkue diskattiin myöhemmin käytyä ilmi, että yksi joukkueen peleistä oli turvautunut mm. makroihin pelien aikana. Varsinainen loppusijoitus ennen finaaleja oli Penta ensimmäisenä ja Ence toisena. Sijoitusottelu tarjosi hyvin vähän, sillä se oli lähinnä pelailua viime kauden tapaan.

Ennen Brasilian finaaleja Penta nostatti kulmakarvoja lennättämällä joukkueensa paikan päälle Brasiliaan ja pitämällä ”boot campin” siellä. Ence vetääntyi omaan pelitaloonsa hiomaan joukkueen iskukykyä ennen lentomaratonia valtameren toiselle puolelle. Näiden kahden joukkeen lisäksi Pohjois – Amerikkalainen Evil Geniuses, joka juuri ennen finaaleja oli ostanut Continuumin rosterin, pelasi erinomaisen runkosarjan ja oli myös vahvasti ehdolla mestaruuteen Pentan lisäksi. Ence, joka oli aikamoinen ns. ”underdog” – fanien suosikki ennen finaaleja ei varsinaisesti kuulunut kuumimpien voittajasuosikkien joukkoon ja ihmiset tuntuivat yleisesti uskovan että joukkueen ”LAN-choke” toteutuisi jälleen kerran.

 

 

Brasilialainen Finaali

Arvonnan tuloksen selvitessä, oli selvää , että haaste olisi kovin mahdollinen heti alusta alkaen. Ence aloittaisi finaalit pelaamalla Evil Geniuses – joukkuetta vastaan. EG oli hallinnut tämän vuotista PA Pro Leagueta suvereenisti ja nälkä takaisin mestariksi oli joukkueella kova. Peli oli tunnelmaltaan yksi parhaista mitä olen koko Pro Leaguen aikana nähnyt. Ratkaisua haettiin kolmannesta kartasta, joka oli molemmille joukkueilla vahva Border. Ottelussa esiintyi erittäin rento Ence pelaten lähes virheetöntä peliä ja nauttien kilpailusta ja yleisön luomasta mahtavasta tunnelmasta. Kommentaattori Michael ”KixStar” Stockley toistikin useaan otteeseen mikä tämä joukkue on ja mitä se on tehnyt oikealla Encelle? Lopulta suunnattomat paineet purkaantuivat Encen voittaessa ensimmäisen ottelunsa 2-1 erin 13-11.  Ottelun voit katsoa täältä.

Semifinaaleissa vastaan asettui kotiyleisön tukemana Brasialainen Team Fontt. Hyvän kauden ja ensimmäisen ottelunsa voittanut TF oli täydellinen vastaantulija Consulate – kartassa häviten sen puhtaasti 0-5. Chalet – kartassa TF onnistui ottamaan kolme erää, mutta Ence jyräsi erävoitoin 10-3 finaaliin. Ottelun voit katsoa täältä.

Finaalissa Ence pelaisi toista ”kotijoukkuetta”  Black Dragonsia vastaan. Tunnelma paikan päällä oli varmasti huumaava finaalin alkaessa. Jos olet katsonut Brasilian PL pelejä niin tiedät miten nopeatempoista fragaamista se on ja kuinka vaikeaa sitä vastaan on pelata Eurooppalaisten ja P-Amerikkalaisten joukkueiden. Yleisön ja online – seuraajien hämmästykseksi Oregonissa esiintyi pelokas ja epävarma BD. Ence vei ensimmäisen kartan todella helposti luvuin 5-2. Seuraava kartta tulisi jäämään Esports historiaan tavalla, joka tuskin unohtuu.

Black Dragons tuli todella vahvasti Chalet – karttaan, joka pelattiin finaalissa toisena. Näyttäen omalta itseltään ja pakottaen Encen nurkkaan, oli ilmiselvää, että kolmas kartta pelattaisiin piakkoin BD:n siirtyessä 4-0 johtoon.

Viides erä eteni nopeasti joukkueiden harventuessa tasatahtiin. Pelaajamäärän ollessa 3-3 BD päätti jostain syystä jättää pommin purkamiseen tarvittavan defuserin ottamatta ja pyrki puskemaan fragien toivossa yksittäisillä pelaajilla Encen puolustusta vastaan. Tähän sekaannukseen meni useampi sekunti aikaa hukkaan. Vaikkakin BD onnistui poistamaan Willkeyn ja Pannarin ja yrittämään purkua kahden pelaajan ylivoimalla oli uskomatonta turnausta pelaava Bounssi eri mieltä. Hän onnistui poistamaan kaikki kolme pelaajaa ja nostamaan Encen tilanteeseen 1-4. Tämä erä osoitti Brasilialaisen pelityylin heikkouden, jossa joukkue hakee frageja ensisijaisesti voittaakseen. Huolellisempi plantti kolmella pelaajalla olisi tuonut BD:lle karttavoiton.

Seuraavat neljä erää saimme todistaa yhtä Pro Leaguen pahinta sulamista johtoasemassa ja vaikka sankaritaruissa voi kertoa uskomattomasta uroteosta minkä Ence nousullaan mestaruuteen teki, olen itse rehellisesti sitä mieltä, että Black Dragons murtui kotiyleisön paineessa ja tukehtui täydellisesti antaen voiton Encelle toisessa kartassa. Uskon kuitenkin, että vaikka BD olisi kartan voittanut niin Ence olisi silti ollut mestari kolmannen kartan jälkeen. Ottelun voit katsoa täältä.

Oli todella sykähdyttävää katsoa Willkeyn ja Bounssin nostavan mestaruuspalkinnot ilmaan niin monen katkeran tappion jälkeen ja kaikki Willkeyn haastattelut ovat suomalaista Esports – ja Urheiluhistoriaa.

Mikä teki sitten Encestä mestarin? Itseluottamus omaan tekemiseen ja yksilöiden onnistuminen tarvittavilla hetkillä oli vain parempaa kuin muilla. Joukkue oli todellakin joukkue jossa jokainen nousi tarpeen vaatiessa esille. Juhani ”Kantoraketti” Toivonen otti povatun paikkansa pelin supertähti – luokassa näiden finaalien myötä. Jouni ”Bounssi” Salo ja Niklas ”Willkey” Ojalainen pelasivat ehkä parasta peliään koskaan. Ville ”Shatte” Palola ja Otto ”Pannari” Heikkinen rahastivat aina kun joukkue sitä tarvitsi. Joukkue imi energiaa uskomattomasta yleisöstä joka osoitti, että Esports on todellakin parasta paikan päällä. Pelaajien lisäksi on syytä mainita hyvää työtä tekevä varapelaaja/manageri Mikko ”Protax” Mutanen joka panoksellaan mahdollistaa pelaajien keskittymisen itse peliin kokonaisvaltaisesti.

 

Meidän pojat maailmalla

Rainbow Six: Siegen Pro-Skene on kasvussa. Tästä kertoo isojen organisaatioiden tulo mukaan kilpailuun. Huhujen mukaan myös NiP-organisaatio etsisi joukkuetta, joka voisi siirtyä nimen alle pelamaan ja muutkin vielä ilman joukkuetta olevat organisaation varmasti katselevat ympärilleen. Ence iski hyvään rakoon hommatessaan oman R6 – joukkueen, joka on nyt sitten kruunattu maailman parhaaksi. Seuraavaksi Ence on tulessa Nordic Championshipin finaalissa 1 joulukuuta Dreamhack – tapahtumassa Ruotsissa. Vaikka Ence on nyt kaikkien huulilla Suomessa ja muuallakin, niin myös peräpeilissä on tapahtumia. Moti On Gaming eteni jo semifinaaleihin samaisessa kilpailussa ja ainakin allekirjoittaneen silmiin joukkeen peli näytti hyvältä ja lähitulevaisuudessa on lupa odottaa kyseiseltä joukkueelta hyviä tuloksia. Tämän lisäksi Penta Sports-joukkuessa(2x Pro League mestari) pelaa Joonas ”jNSzki” Savolainen ja Pentan Akatemia joukkueessakin on kaksi suomalaista pelajaa ”kasvamassa”. Viikottaiseen GO4 – cuppeihin osallistuu useampi suomalainen joukkue joista ainakin Lorem Ipsum 3.0 ja Ftac ovat tosissaan kehittämässä peliään parempaan suuntaan. Tämän lisäksi on useampi pelaaja, joiden peli on Pro League tasoa, mutta eivät jostain syystä nyt pelaa missään joukkueessa.

On aivan varmaa, että Ence tekee töitä entistä enemmän säilyttääkseen asemansa Suomen ja maailman ykkösjoukkueena, mutta aivan yhtä varmaa on, että lähitulevaisuudessa Siegen Pro Leaguessa nähdään kaksi tai useampi suomalaisjoukkue taistelemassa finaalipaikasta ja liigan voitosta. Tällä hetkellä näyttää hyvältä, huomenna vielä paremmalta.

R0usty

|PC-Pelaaja|Youtube-Heppu|FPS/MP/RPG/STRATEGIA|Tosissaan, mutta ei totisena|Jostakin syystä pidän myös kirjoittamisesta, en tiedä.

Vastaa