PS4 Pro – Vielä uudemman sukupolven konsoli

Sony julkisti Playstation Meeting tapahtumassaan 7.9.2016 uudet Playstation 4 konsolimallinsa. Päivänvalon näkivät odoteut pienempi PS4 Slim malli, jonka hinnaksi julkistettiin 299€ ja se vielä odotetumpi PS4 Pro, joka on uudistettu malli vanhansta Playstation 4 konsolista. Pro malli ehtii juuri sopivasti joulumarkkinoille, kun sen julkaisupäiväksi luvattiin 10.11.2016. Hinnaksi tälle parannetulle versiolle luvattiin 399€.

PS4 Pro mallissa on pumpattu ylöspäin niin näytönohjainta, prosessorin kellotaajuutta kuin kovalevyäkin. Julkistuksessa keskityttiin kehumaan uuden mallin graafista kyvykkyyttä. Pro malli pystyy 4K kuvaan HDR laajennettuna, joka vastaa uusimpien televisioiden kyvykkyyttä.

img_0178

Project Neo -nimellä tunnettu laite on ollut pelaavan yleisön tiedossa jo pitkään, kun joku vuosi uuden laitteen tiedot nettiin. Pelinkehittäjille suunnatussa ohjeistuksessa oli tiukat vaatimukset vanhan PS4:n suhteen: Kaikkien kehitettävien pelien pitää tukea uutta PS4 Pro laitetta, mutta peli ei saa toimia sujuvammin kuin perusversiolla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Sony pakottaa kehittäjät edelleen tukemaan vahvasti myös olemassa olevaa yli 40 miljoonan PS4 asiakaskuntaa. Lienee kuitenkin vain ajan kysymys, kun vanhempi malli ei vain enää pysty samaan suorituskykyyn.

Nähtäväksi jää miten pelikansa ottaa uuden tulokkaan vastaan. Varmasti on olemassa pieni HC pelaajien joukko, joille kaikki uusi on aina pakkohankinta. Väittäisin kuitenkin, että  PS4 konsolin omistajien joukossa monet ovat pettyneet, kun vuosiksi eteenpäin hankittu pelikonsoli onkin yhtäkkiä ”se huonompi versio”.

Vähän tietysti itseänikin PS4 omistajana pelottaa, että tuleeko PS4 yhteisöstä kahden kerroksen väkeä, jossa Pro kerroksen pelaajat saavat etua investoinnistaan, kun peli toimii sujuvammin uudella raudalla.

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.

WordPress Lightbox Plugin