PS4Uutiset

PlayStation Experience 2015 – Final Fantasy 7

Saanen sanoa ihan puhtaasti oman näkemykseni asiasta; Square Enix iskee kultasuoneen ja ampiaispesään samanaikaisesti tehdessään kohuttua Final Fantasy 7 remake peliä.

Jos nyt joku ei ole tietoinen (siis mitä olet tehnyt viime kesänä?!), vuoden 2015 E3 messuilla Square Enix julkisti tekevänsä Final Fantasy VII (7) pelin remakea. Maailmanmaineeseen ja miljoonien fanien rakkauteen Final Fantasy pelisarjan kautta noussut Square Enix julkaisi sarjan viimeisen osan (Final Fantasy 14) vuonna 2010, mihin uusin lisäri tuli tämän vuoden kesäkuussa. Ensi vuonna yhtiö on myös julkaisemassa sarjan viidennettätoista osaa.

Final Fantasy 7, mikä julkaistiin vuonna 1997 PlayStation (1) alustalle neljällä CD levykkeellä, on yksi sarjan rakastetuimmista osista. Siitä tosiasiasta kertoo kolme spin-off peliä (Before Crisis, Dirge of Cerberus, ja Crisis Core), yksi täyspitkä animaatioelokuva ”Final Fantasy VII: Advent Children” ja lyhytelokuva ”Last Order: Final Fantasy VII”. Final Fantasy seiska ei tosiaankaan ole kerännyt vain paljon faneja, vaan on pystynyt kasaamaan itsellensä yhtenä pelihistorian parhaana roolipelinä kulttimaineen vertaista vailla.
Suosittelen katsomaan pelin remaken julkistusvideoita 2015 E3 messuilta YouTubesta, ihan vain reaktioiden takia… enkä kiellä kyllä ettenkö itsekin olisi saattanut turvautua kiljumiseen ja vaatteiden riisumiseen julkistuksen tiimoilta.

Noh, josko enimmät siitä sitten.
Final Fantasy 7 remaken suurimpia huolenaiheita fanien keskuudessa (internetissä) on tuntunut olevan ei vain alkuperäisen juonen uudelleen ohjaileminen, vaan myös pelin taistelumekaniikan muuttaminen. Nyt PlayStation Experience 2015 tapahtumassa San Franciscossa Square Enix on mennyt ja julkaissut Final Fantasy 7 Remake -peliä koskevan gameplay videon, missä näytetään ainakin jonkin verran tulevan pelin pelinsisäistä materiaalia (Ks. video). Näin sivusta katsojan roolista tuntuu äkkiseltään, että monien fanien kauhukuvat ovat toteutumassa, jos (ja kun) Square Enix unohtaa ja hylkää alkuperäisen Final Fantasy VII:n osittain vuoropohjaisen taistelumekaniikan toimintapainotteisemman mekaniikan puolesta. Voimme siis olla varmoja, että vihapuheet Square Enixiä ja Final Fantasyä kohtaan enenevät itse pelin julkistamista kohden, kun Square Enix tuhoaa alkuperäisen pelin ominaisuuksia uusien yksinkertaisten ominaisuuksien ja pelimekaniikkojen tieltä miellyttääkseen ehkä enenevässä määrin nykyistä pelaajasukupolvea.

Ikärasismi sikseen. Final Fantasy VII Remake, jolle ei tosiaan ole julkaisupäivää vielä ilmoitettu, on sellainen peli joka saa minunlaisenkin konsolipelaamista karsastavan PC-miehen harkitsemaan pleikkarin hankkimista, varsinkin jos se nyt ei ilmesty kuin PS4 alustalle, mikä voi tietenkin olla täysin mahdollista.

Vielä linkki Dan Seton blogitekstiin kyseisestä videosta, ja pelistä.

Mitä mieltä te olette? Tuleeko Final Fantasy VII Remake olemaan hypensä arvoinen, tai edes lähellä alkuperäistä julkaisua?

Remos

Arvostelija ja blogisti Pelikaistalla vuodesta 2015 lähtien. Osoitan erityistä kiinnostusta yksinpelejä ja arvosteluja kohtaan. Internetissä minut tunnistaa käyttäjämerkeistä Remos tai RemosPendragon.

Vastaa