Uutiset

Pikachun vuosi

Helteisiä kesiä kaikille!

Koko tämän kevään internetissä on kuohunut. Eikä mitenkään hillitysti, sillä uudet Pokemon pelit – ”Sun” ja ”Moon” – julkistettiin alkuvuodesta. Tunnetusti Pokemonin faniyhteisö on yksi maailman aktiivisimmista, eikä mikään ihme, onhan tuota Nintendon suosikkisarjaa ilmestynyt jo 20 vuotta ja faneja on kaikista ikäluokista ja ympäri maapallon. Pienet sille.

Aurinko ja Kuu

Tosiaan, jos seuraat maailman peliuutisia millään tavalla, et varmasti ole voinut välttyä uusien Sun ja Moon pelien uutisilta. Uusien Pokemon pelien pitäisi olla hiotumpia ja parempia kaikin puolin, kuin edeltäjänsä, ja niissä tulee varmasti olemaan täysin uusia ominaisuuksia. Pokemon peleille tyypillistä on ollut uusien ominaisuuksien tuominen aina uuden generaation turvin, joten on varsin oletettavaa, että uusia ominaisuuksia peleissä tulee olemaan, mutta mitä luultavimmin myös ne parhaat palat entisistä generaatioista. Sun ja Moon ilmestyvät Nintendo 2DS ja 3DS alustoille ja jos olet koskaan haaveillut Pokemon trainerin urasta, mutta sinulla ei ole konsolia tai peliä, uusien pelien mukana mitä luultavimmin ilmestyvät myös pelit sisäänasennetut versiot 3DS XL käsikonsolista.

Uudet pelit tulevat sijoittumaan täysin uuteen ”Alola” nimiseen alueeseen, mikä perustuu polynesialaiseen kulttuuriin ja alueeseen. Alue tulee olemaan Hoennin, 3. generaation sijainnin, tapaan hyvin vesipitoinen, sillä alueeseen kuuluu ainakin neljä saarta. Alue tulee myös olemaan ”täynnä harvinaisia pokemoneja”, minkä on arveltu tarkoittavan uutta täysikokoista generaatiota uusia pokemoneja.
Pokemon Bank sovellus 3DS ja 2DS konsoleille tullaan päivittämään siten, että se hyväksyy konsolien emuloimien Red, Blue ja Yellow pelien pokemonit kuin myös uudet Sun ja Moon peleissä tulevat Pokemonit. Nämä myös mitä ilmeisimmin tulevat toimimaan XYORAS pelien kanssa.

Pokemon GO

Myös Pokemon GO on ollut jonkinmoisen odotuksen kohteena jo jonkin aikaa, kun ”Augmented Reality” Pokemon peli iOS ja Android alustoille julkistettiin. Ajatuksena on siis se, että pelaajat joutuvat fyysisesti liikkumaan paikasta toiseen löytääkseen eri Pokemoneja ja napatakseen niitä. Peli hyödyntää maamerkkejä ja muita oikean maailman kohteita esimerkiksi tavaroiden ostoon ja Pokemon salien kohteiksi.

Yllä oleva pelivideo näyttää ainakin minun silmääni hyvin karulta, mutta kyseessä onkin Free-2-Play peli. Pokemon GOlla ei ole vielä julkaisupäivää, mutta sen pitäisi ilmestyä vuoden 2016 puolella. Varmasti kokeilun väärti jos yhtään Pokemoneista välittää, onhan se ilmainen.

Pokemon distribution

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä, Pokemon distribution! Koska nyt on juhlavuosi, saavat kaikki XY tai ORAS pelien omistajat ”Mystery Gift” ominaisuuden muodossa myyttisiä pokemoneja suoraa internet linkin kautta koko vuoden ajan. Kesäkuun pokemon on Manaphy, ja linkin takaa löydät kattavat ohjeet sen hankkimiseen. Sen on saanut 11 kertaa Pokemon historian aikana, joten kyseessä ei todellakaan ole mistään jaloissa pyörivistä Zigzagooneista.
Laittakaa vuoden distribution ajat kalenteriin, etteivät jää saamatta! Suomessa ja muissa pohjoismaissa myös shiny Xerneas jaossa Gamestop kaupoista. Koodin Xerneakseen saa kassalta pyytämällä.

Pokemon Global Link
Sun & Moon -virallinen sivusto

Remos

Arvostelija ja blogisti Pelikaistalla vuodesta 2015 lähtien. Osoitan erityistä kiinnostusta yksinpelejä ja arvosteluja kohtaan. Internetissä minut tunnistaa käyttäjämerkeistä Remos tai RemosPendragon.

Vastaa