PCPS4StadiaUutisetXbox One

Odotetuimmat pelit vuonna 2020

Jos sinulla on pino jäljellä olevia pelejä vuodesta 2019, aloittele niiden loppuun pelaamista pian, sillä tämä vasta alkanut vuosi 2020 tuo tullessaan suurilta studioilta isoja ja uljaita uusia julkaisuja kuin myös jatko-osia vanhemmillekin pelisarjoille. Mukaan lukien sellaisia nimikkeitä, joita emme ole nähneet yli vuosikymmeneen. Suosittelemme, että aloitat rahasi säästämisen nyt, koska se kaikkien tuntema Matti lompakossasi on pian kovissa tuskissa.  

Alle listattujen pelien julkaisupäivämäärät voivat vielä muuttua, enkä ole listannut tähän kaikkia tulevia nimikkeitä, vaan niitä mitkä omasta mielestäni voisivat olla odotetuimmat pelit vuonna 2020

Ori and theWill of theWisps (Xbox One, PC – 11. helmikuuta) 

Kyseinen peli on jatkoa yhdelle Xbox Onen suosituimmista peleistä, aivan kuten ensimmäisessä pelissä pelaajan on tarkoitus tutkia alueita, oppia uusia taitoja ja palata etsimään piilotettuja osioita näiden löydettyjen kykyjen avulla. Pelin upeaa taiteellista tyyliä on päivitelty ja viety entistä yksityiskohtaisempaan suuntaan. 

Marvel’s Iron Man VR (PS4 –  28. helmikuuta) 

Ensimmäinen kahdesta 2020-vuoden videopelistä, joka antaa sinun toimia supersankarina. Mutta ainoa VR-peli, joka antaa sinun olla Marvelin legendaarinen Iron Man. 

Tämä ensimmäisen persoonan virtuaalitodellisuuspeli varustaa sinut ikoniseen metallipukuun, jota ohjaat kahdella PlayStation Move -ohjaimella, ja joiden avulla lentelet ilmassa, sekä käytät Iron Manin elokuvista ja sarjakuvista tuttuja laitteita ja kykyjän. Pelissä voit päivittää värikästä panssariasi kokonaan ja sinun luvataan oppivan myös muutakin Tony Starkin tarinasta kuin hänen jo entuudestaan tutun ammattinsa maan puolustajana. 

Nioh 2 (PS4 – 13. maaliskuuta) 

Oli yllättävää, kuinka hyvin ensimmäinen Nioh onnistui ottamaan From Software -kaavan ja muuttamaan siitä tyylikkään toimintapelin. Joissain suhteissa se jopa ylitti Souls-sarjan luovilla pomoillaan, mutta Nioh 2:lla ei ole ylellisyyttä alennetuista odotuksista. Taistellessasi tappavaa Yokaa ja parantaessasi kykyjäsi, voit muuttua lopulliseksi Sengoku-aikakauden tappokoneeksi.  Tälläkin kertaa voit jälleen muuttua väliaikaisesti Yokaiksi tehdäksesi tuhoisia iskuja. 

Doom Eternal (Xbox One, PS4, PC –  20. maaliskuuta) 

Kuka olisi voinut ajatella, että Doom -pelisarja olisi edelleen relevantti vuonna 2020? 

Vuoden 2016 erinomaisen uudelleenkäynnistyksen jälkeen Id-Sowftwarella ei ollut juurikaan muuta todisteltavaa jatko-osien suhteen, mutta Doom Eternal ei kuitenkaan ole vain enemmän sitä samaa. Doomslayerin puvussa on nyt sisäänrakennetut terät tehokkaampaan demonin murhaamiseen, löytyy myös tartuntakoukkua ja muuta mukavaa. Kuten Doom II: n tapauksissa, Iso osa tarinan tapahtumista sijaitsee maapallolla, ja kun kampanja on suoritettu loppuun, voit jatkaa demonien lahtaamista moninpelitilassa. 

Half-Life: Alyx (PC / VR) 

Half-Life 3? Tuskinpa vaan. Kuten moni varmasti tietää, tämä Valven VR-yksinoikeudella julkaistava Half-Life: Alyx on pelisarjan ensimmäinen uusi nimike yli kymmeneen vuoteen. Eli siis alkuperäisen pelin ja Half-Life 2: n välillä. Kyseessä on täysimittainen ensimmäisen persoonan VR-toimintapeli, jonka on luvattu tarjoavan mitä upeimpia kokemuksia, joita olemme koskaan VR-laitteistolla nähneet tai kokeneet.  

Tämä huvi kuitenkin tulee varmasti maksamaan, sillä tarvitset jo melkoisen tehomyllyn peliä, sekä VR-laitteistoa pyörittämään, mutta onhan tämä toki mahdollisuus saada, jatkoa pitkään keskeen jääneelle ja salaperäiselle Räiskintä-seikkailulle! Aloita uusiin komponentteihin satsaaminen heti, ja tietokoneesi saattaa olla valmis jo ennen pelin julkaisua!

Resident Evil 3 (Xbox One, PS4, PC – 3. huhtikuuta) 

Kuten aiemmin kirjoitimme joulukuussa, edellisestä osasta julkaistu Resident Evil 2 remake –versiota pelistä saatiin myytyä yli viisi miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Ei siis ole mikään ihme, että Capcom innostui ja päätti julkaista uusintaversion myös sarja kolmannesta Resident Evil pelistä. 

Final Fantasy VII Remake (PS4 – 10. huhtikuuta) 

Nimi on hiukan harhaanjohtava, koska se on oikeastaan vain jaksottaisen-julkaisumuodon ensimmäinen osa, mutta Final Fantasy VII Remake julkaistaan virallisesti maaliskuussa, ja se ei pelinä aluksi vaikuta kovinkaan ihmeelliseltä. Kertoo saman tarinan kuin aiemminkin, mutta kokonaan uusitulla taistelumekaniikalla, joka häilyy toiminta -ja roolipeli genren rajoilla, vähän samaan tapaan kuin pelissä nimeltään Kingdom Hearts. Final Fantasy VII Remake tulee luultavasti tarjoamaan mukiin menevää viihdettä, niin uusille pelaajille kuin vanhallekin fani-kannalle. Minä en heihin kuulu, mutta toivon silti, ettei täysipitkää peliä tarvitsisi montaa vuotta odotella. 

The Last of Us: Part II (PS4 –  29. toukokuuta) 

Edellisen pelin tapahtumista on nyt kulunut viisi vuotta. Vaarallisen seikkailunsa jälkeen läpi yhdysvaltojen, Ellie ja Joel asettuvat kukoistavaan ja rauhalliseen selviytyjien yhteisöön, kunnes jotain kammottavaa tapahtuu. Tällä kertaa Ellietä ajaa eteenpäin pelkän selviytymisen lisäksi myös kosto, joten pelin alku tarina tuntuu jo nyt tutun synkältä.  

Jatko-osan kehittäminen on ottanut oman aikansa ja pelaajat ovat joutuneet odottelemaan jo melkoisen ajan jatkoa kesken jääneelle tarinalle. Se kuitenkin on ymmärrettävää, sillä pelistudio Naughty Dog asetti itselleen aivan naurettavan korkeat vaatimukset alkuperäisen pelin onnistuessaan niin mestarillisesti.  Toivotaan siis, että jatko-osa jatkaa samalla mallilla. 

Marvel’s Avengers (Xbox One, PS4, PC, Stadia – 4. syyskuuta) 

Marvel’s Avengers on Crystal Dynamicsin ja Square Enixin yhteistyönä tehty toiminta-seikkailupeli, jonka pääosissa ovat Avenger-sankarit, mukaan lukien Iron Man, Kapteeni Amerikka, Hulk, Musta Leski, Thor ja kumppanit. Marvel’s Avengers tapahtumat sijoittuvat aikaan sen jälkeen, kun eräs traaginen tapahtuma johti organisaation hajoamiseen, mutta kaikkien yllätykseksi uusi uhka edellyttää sen elvyttämistä. Perinteisen kampanjasisällön ohella, pelillä on myös ‘live-palveluelementti’, joka tukee yhteistyöpelaamista kavereiden kanssa. 

Cyberpunk 2077 (Xbox One, PS4, PC, Stadia – 17. syyskuuta) 

CD Projekt Red tunnetaan parhaiten Witcher-pelitrilogiastaan, mutta nyt kehuttu pelistudio pääsee  laajentamaan tuotantoaan, heille aivan uudelle alueelle tulevan Cyberpunk 2077 -pelin myötä.

Alun perin pöytä-roolipelinä tunnettu nimike siirtyy ensimmäisen persoonan kuvakulmaan ja vie meidät upeaan, mutta synkeään futuristiseen maailmaan, joka on täynnä tehtäviä sekä ilmeisesti myös vaikeita valintoja. Digitalisoidun Keanu Reevesin henkeäsalpaavasta avusta huolimatta, moni pelaaja tulee varmasti menettämään useita tunteja tämän pelin parissa, ehkäpä jopa satoja? 

Rasteri

Rasteri, 34 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

Vastaa