PCPlaystationStadiaUutisetXbox

Odotettu Far Cry 6 -toimintapeli julkaistaan lokakuussa

Huippusuosittu Far Cry -toimintapelisarja jatkuu lokakuussa odotetun jatko-osan myötä. Far Cry 6 esittelee menneisiin aikoihin jämähtäneen trooppisen saaren, jota hallitsee diktaattori Antón Castillo armeijan voimin. Vastavoimana tälle on muodostunut joukko vastarintataistelijoita, jotka ovat kehitelleet aseistusta ja varusteita mitä mielikuvituksellisimmin tavoin. Esimerkkejä näistä ovat esimerkiksi auton katolla pyörivä konekivääritorni, naulapyssy, rakettireppu ja liekinheitin.

Far Cry -pelisarja tunnetaan sekä räväkästä toiminnastaan ja avoimista pelimaailmoistaan että ystävyyttä ja perhesiteitä käsittelevistä teemoistaan. Nämä teemat ovat vahvasti läsnä myös pelisarjan kuudennen luvun kohdalla, joka vie pelaajan Yaran unohdetulle paratiisisaarelle Karibian luonnonkauniisiin maisemiin.

Yara on upea saarimiljöö keskellä tropiikkia, jossa lämpö ja aurinko hellivät saaren asukkaita. Samalla se on omaan aikaansa jämähtänyt korruption kehto, jossa diktaattorimainen vallanpitäjä hallitsee väkivallan ja pakkokeinojen voimalla kansalaisiaan. Kansakunnan hirmuhallitsija Antón Castillo ja hänen teini-ikäinen poikansa Diego ovat huomion keskipisteessä. Näiden kasvoina nähdään muun muassa The Mandalorian- ja Breaking Bad -televisiosarjoista tunnettu Giancarlo Esposito ja Coco-elokuvassa vaikuttanut Anthony Gonzalez.

Ubisoft Toronto -pelistudion luoma Far Cry 6 on pelimaailmansa osalta kuin yhdistelmä eksoottista rantalomakohdetta ja painajaismaista kärsimystä. Castillon toimet ovat johtaneet alati kasvaviin vastarintatoimiin ja sissisotaan, joka uhkaa sysätä koko valtion sodan partaalle. Vallankumouksen kipinät ovat jo kytemässä, kun pelaajan ohjastama Dani Rojas ottaa ohjat käsiinsä. Johtajuutta osoittava Dani osoittaa myös tahtoa ja tarmoa taistelussaan paremman huomisen puolesta. Sissisotaa ei kuitenkaan käydä yksin, joten Dani saa rinnalleen apua muista Yaran asukkaista. Näitä ovat muun muassa vallankumouksellisen Libertad-ryhmittymän Clara Garcia ja entinen KGB-vakooja, hämäräperäinen sissijohtaja Juan Cortez.

Yaran kansalaiset tunnetaan tarmokkuudestaan ja tämä ainutlaatuinen henkinen voimavara on myös vahvasti läsnä Danissa. Tarmokkuutta voidaankin hyödyntää virittelemällä ainutlaatuisia aseita ja työkaluja sissisodan tarpeisiin. Olipa kyse moottoripyörän koneistolla toimivasta minitykistä tai ohjuksia ampuvasta selkärepusta, pelissä tarmokkuutta hyödynnetään toinen toistaan luovempien ratkaisujen tekemiseen ja taisteluun diktatuuria vastaan.

Far Cry 6 antaa pelaajan valita omanlaisensa lähestymistavan taisteluihin, joko suoralla toiminnalla, vaivihkaisella hiippailulla tai näitä vapaasti yhdistelmällä. Lisäksi pelaaja voi valita pelaako Danin tarinan naisena vai miehenä. Perinteisten tuliaseiden ja räjähteiden lisäksi pelaaja voi käyttää tarmokkuudella viriteltyjä erikoisaseita, mielikuvituksellisia kulkuneuvoja ja jopa erikoisia lemmikkejä apunaan. Omalaatuisista lemmikeistä mainittakoon esimerkiksi suloinen mäyräkoira Chorizo tai alati nälkäinen Guapo-krokotiili.

Yksinpelin lisäksi Far Cry 6 tarjoaa koettavaksi hauskan yhteistyömuotoisen toimintakokemuksen kahdelle pelaajalle. Luvassa on kohtaamisia niin ränsistyneissä kaupunkiympäristöissä kuin sademetsän suojassa luonnon helmassa. Hyvin laadittu suunnitelma ja kartoitettu ympäristö mahdollistavat napakan hyökkäyksen jopa tarkasti vartioituihin kohteisiin.

Far Cry 6 -toimintapelin asevalikoima esitellään hauskalla videosarjalla

Pärjätäkseen ylivoimaista sotilasmahtia vastaan Dani täytyy sopeutua erilaisiin ympäristöihin sekä värvätä itselleen joukkoja. Lisäksi pelaaja tarvitsee avukseen monipuolista asevalikoimaa, erilaisia kulkuneuvoja sekä pelisarjan tunnetuksi tekemiä eläinkumppaneita.  Pelin tarinavetoista kerrontaa on värvätty vahvistamaan joukko Hollywoodin palkittuja nimiä, joista tunnetuin on diktaattorijohtajana nähtävä karismaattinen Giancarlo Esposito (Breaking Bad, Better Call Saul, The Boys).

Far Cry 6 -pelin neliosainen Do Not Do It Yourself -videosarja esittelee hauskalla tavalla näiden varusteiden kotitekoiset versiot yhdessä Richien kanssa. Sarjan eri osat voi katsoa näistä osoitteista:

Far Cry 6 julkaistaan 7. lokakuuta 2021 sekä on saatavana Xbox Series X/S-, Xbox One-, PlayStation 5– ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että Epic Games Store– ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta PC-tietokoneille. Lisäksi peli on saatavilla Ubisoft+- ja Stadia-pelipalveluista.

Rasteri

Rasteri, 34 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

Vastaa