PCUutiset

Joulukuun sotavasara

Hei vaan kaikille lukijoille ja hyvää alkanutta talvea!

Joulukuun yhdeksäntenä päivänä (9.12.16) ilmestyy koko vuoden suurin julkaisu, jota olemme saaneet odottaa jo hyvän tovin aina vuoden 2013 syyskuisesta tiiseristä asti. Focus Home Interactive julkaisee tuolloin, muun muassa Blood Bowl peleistään tutun, Cyanide Studion kehittämän Space Hulk: Deathwing pelin, joka sijoittuu Warhammer 40K universumiin ja perustuu ”Space Hulk” nimiseen miniatyyripeliin. Julkaisupäivän ilmoittamisen yhteydessä pelistä pistettiin ulos uusi traileri:Warhammer 40K universumiin ei vielä tähän mennessä ole julkaistu yhtään oikeaa hittipeliä, Dawn of War (1) peliä lukuun ottamatta. Tunnetuksi universumi onkin tullut tuotemerkin omistavan Games Workshopin ylläpitämän miniatyyri-pelin kautta. Miniatyyripelien markkinat ovat olleet Games Workshopin dominoimat jo vuosia ja vuosia, mutta firma on muutaman kerran yrittänyt saada ehkä hieman hankalasti lähestyttäviä pelimaailmojaan videopelimuotoon. Parhaat ”40K” pelit teki THQ, ennen kuin ajautui konkurssiin 2013, minkä jälkeen pelin lisenssit jäivät kummallisesti ajelehtimaan firmojen välille, kunnes Games Workshop alkoi jakamaan rajoitetumpia lisenssejä 40k universumia kohti. Tuon jälkeen suunniteltuja 40K ja FaBa (eli Fantasy Battles, myös Games Workshopin pelimaailma) onkin ilmestynyt jo useampi kappale ja muutama niistä on saanut kriitikoiden ja pelaajien hyväksynnän. Näitä ovat esimerkiksi keväällä ilmestynyt Battlefleet Gothic: Armada, joka perustuu ”Battlefleet: Gothic” nimiseen miniatyyripeliin, ja ”Mordheim” nimiseen miniatyyripeliin perustuvat Mordheim: City of the Damned ja Warhammer: End Times – Vermintide pelit.

Kaiken kaikkiaan 2016 näyttää olevan Warhammer universumeille (40k ja FaBa) mukavan mukiinmenevä vuosi. Toivotaan uuden Space Hulkin puolesta parasta.

Mitä mieltä sinä olet Space Hulk: Deathwing pelistä näin ennakkoon, vai onko jo ennakkotilattu?
Pelin voi ennakkotilata Steamistä.

Remos

Arvostelija ja blogisti Pelikaistalla vuodesta 2015 lähtien. Osoitan erityistä kiinnostusta yksinpelejä ja arvosteluja kohtaan. Internetissä minut tunnistaa käyttäjämerkeistä Remos tai RemosPendragon.

1 thought on “Joulukuun sotavasara

Vastaa