PCPS4UutisetXbox One

EVOLVE – valmis tai ei, nyt se on pihalla

EVOLVE, uudenlainen pelikokemus julkaistaan tänään 10.2.2015 PC, Xbox one ja PS4 alustoille.

Peliä on hypetetty paljon, eikä vähiten sen omintakeisen moninpelikokemuksen vuoksi. EVOLVE ei taistele laajimman MMO peli tittelistä, sillä sen moninpelissä pelaa vain 5 pelaajaa kerrallaan. Se mikä on vielä erikoisempaa on, että pelimuoto on 4 vs. 1. Eppää?

EVOLVE:ssa pelaaja on joko yksi neljästä metsästäjästä tai se yksinäinen monsteri jota metsästetään. Pelin alkaessa monsteri on vielä haavoittuvainen pieni pirulaisen alku, joka yrittää vältellä ylivoimaisia metsästäjiä ja hankkia ravintoa kasvaakseen. Ajan myötä jos monsteri onnistuu tehtävässään peli kääntyy toisin päin ja metsästäjät ovatkin alakynnessä kehittyneempää jättimonsteria vastaan.

Konsepti on erikoinen ja mielenkiintoinen yhdistelmä co-op pelaamista ja perinteisä FPS meininkiä. Koko homma perustuu pitkälti hyvään organisointiin ja metsästäjätiimin saumattomaan yhteistyöhön. Tähän peliin ei varmaan kannata lähteä ”random servulle pelailemaan” sillä alpha kokemusten perusteella metsästäjillä ei ole mitään toivoa jos kaikki neljä eri luokkaa eivät kommunikoi ja pelaa yhteen.

Peliä on odotettu kuin kuuta nousevaa ja sen ilmestymistä on jo kertaalleen lykätty. Pelin slogani suoraan piilos-leikistä ”valmiina tai ei nyt me tullaan” on pelottava muutenkin kuin hienon trailerin vuoksi nimittäin viime vuosina isot pelijulkaisut ovat miltei poikkeuksetta epäonnistuneet. Battlefield 4, Watch Dogs, Assasins Greed Unity, Drive Club… Vain muutaman mainitakseni. Kaikki ovat olleet suuria AAA pelejä, joita on odotettu kuin bajamajaa festareilla, mutta ovat ilmestyessään olleet aivan pashaa.

Miten käy EVOLVE:n?
Onko se tosiaan parasta mitä voi tehdä housut jalassa (tai kai ne housutkin voi jättää pois), vai jatkuuko viimevuosien trendi ja peli on taas yksi pettymys lisää. Se selviää juuri NYT.

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.

4 thoughts on “EVOLVE – valmis tai ei, nyt se on pihalla

 • Onko 4vs1 tämän kevään musta? Mä en ole ite pelannu Dying Lightia, osaako joku kommentoida miten toi 4vs1 toimii. Kuulostaa erilaiselta ja jopa hauskalta. Co-op on aina ollu kivaa, ei kai tämäkään ole poikkeus.

  Reply
  • Yritin eilen kokeilla. Mutta löi vaan erroria, että yhdistäminen peli sessioon ei onnistu. Pitäs varmaan seuraavan kerran kokeilla kavereita vastaan.

   Luin jostain kuitenkin kommentin, että zombie mutantti on tehoton jopa yhtä selviytyjää vastaaan. Saattaahan tuo johtua tietenkin pelitavasta, tiedä vielä kun ei ole päässyt kokeilemaan kunnolla. Be the zombien tutoriaalissa lonkeroiden avulla flengailu on ainakin hauskaa. 😀

   Reply
 • Aika lupaava alku tuon pelin valmiuden kannalta. Peliin tuli heti eka korjaus – koko vain 3GB, jota ilman ei voi tietenkään pelata ollenkaan! Toivotaan et se on nyt ns. lopullinen ratkaisu 😉

  Reply

Vastaa