Uutiset

E3 2018: Bethesda Game Studios

E3. Siinä on sitä jotain.

Joka vuosi odotan kuitenkin eniten Bethesda Game Studiosin showta ja Todd Howardin suloista kikkarapäätä. Bethesda on vuosien aikana onnistunut hankkimaan useita pelisarjoja, ja tuottamaan muutaman oman, jotka kuuluvat minun henkilökohtaisiin suosikkeihini. Erityisen tärkeitä Bethesdalle kuitenkin ovat The Elder Scrolls ja nykyään myös Fallout -franchiset.

Fallout 76

Vaikka Bethesda on tunnetusti massiivisten yksinpelien tekijä, se aikoo nyt kokeilla siipiään moninpelien maailmassa. Fallout 76 tulee olemaan jopa neljä kertaa Fallout 4 pelin kokoinen maailma ja sijoittuu Yhdysvaltojen Länsi-Virginiaan. Länsi-Virginia jakautuu Fallout 76:ssa kuuteen toisistaan eroavaan alueeseen, joissa on mitä ilmeisimmin omat rakennustyylit, kasvisto ja omanlaisensa viholliset ja eläimet.

Fallout 76 tulee olemaan ”muutaman” (”you’ll be in a world of dozens, not hundreds and not thousands, of other players”) pelaajan nettipeli, joka toimii täysin dedicated servereillä ”useiksi vuosiksi” (”for years to come”). Siinä tulee myös olemaan jonkinlainen rakennusjärjestelmä ja Todd Howardsin mukaan maailmassa voi ”rakentaa minne vain”, ei vain tietyille rajatuille alueille, kuten Fallout 4:ssä. Muut pelaajat ja viholliset voivat tuhota näitä rakennelmia, ja äkkiseltään itselläni herää pelko ARK: Survival Evolved tyyppisestä pelistä. Eli saatuasi jotain kasaan, serverin suurin porukka tulee raketinheittimillä pistämään sen heti paskaksi ja ilman omaa peliporukkaa peliä ei kannata edes avata. Todd kuitenkin lupaa meille, että Fallout 76:tta voi pelata solona (”of course, you can play this solo”).

On myös liikkunut huhuja siitä, että Fallout 76 olisi itsessään jonkinlainen testi täysiveriselle Fallout MMO:lle tai ainakin huomattavasti suuremmalle moninpelille. Todd väittää koko pelin pyörivät täysin uusilla moottoreilla, mutta ainakin aseet, esineet ja rakennukset ovat hyvin samanlaiset kuin Fallout 4:ssä ja sen puoleen koko jolkistuksesta jää vähän ikävä maku. Täysin uusi peli, mutta eivät vaivautuneet tekemään uusia objekteja?

Ainiin. Peli julkaistaan 14 marraskuuta 2018.

Fallout 76:ssa tulee olemaan BETA, johon voi osallistua ilmeisestikin vain ennakkotilaamalla pelin.

Shelter ja TES:Blades
Fallout Shelter mobiilipeli tulee tänään pelattavaksi PlayStationille ja Nintendo Switchille.

TES:Blades on uusi Bethesdan luoma mobiilipeli sekä iPhonelle, että Android puhelimille. TES:Blades on ainakin E3 gameplay trailerin mukaan täysiverinen ensimmäisen persoonan rope, joka näyttää grafiikkojensa puolesta olevan jossain Oblivionin ja Skyrimin välillä. Itselleni jäi hieman epäselväksi, mihin peli sijoittuu, mutta jos se sijoittuu Tamrieliin, niin veikkaisin Cyrodiiliä maisemien puolesta.

TES:Blades tulee olemaan ilmainen… kaikille alustoille puhelimesta PC:lle ja VR:lle. Se tulee myös olemaan ilmainen, eli jos olet kiinnostunut, varaudu pelinsisäisiin maksuihin. Julkaisupäivä on ”tänä syksynä”.

TESVI

TESVI tullaan julkaisemaan Bethesdan ”täysin uuden” pelin, Starfieldin, jälkeen. Olen lukenut villejä veikkauksia vuodesta 2020 ja siitä, että se sijoittuisi Valenwoodiin… mutta mitään varmaa ei vieläkään ole tullut julki.

Voit katsoa Bethesdan koko tilaisuuden täältä.

Remos

Arvostelija ja blogisti Pelikaistalla vuodesta 2015 lähtien. Osoitan erityistä kiinnostusta yksinpelejä ja arvosteluja kohtaan. Internetissä minut tunnistaa käyttäjämerkeistä Remos tai RemosPendragon.

Vastaa