BF5 Huhumylly hurjana

Vain pari päivää oman BF5 spekulaationi jälkeen Sveitsiläinen vähittäiskauppa World Of Games julkaisi Web sivullaan listan tulossa olevista peleistä. Pelien joukossa oli myös Battlefield 5, jonka julkaisupäiväksi ilmoitettiin 26.10.2016 Pelistä oli myös lyhyt kuvaus ”Mehrspieler Taktik Shooter im 1. Weltkrieg” eli vapaasti suomennettuns: Taktinen moninpeliammunta 1. maailmansodassa.

bf5ww2

Onko kyseessä yksittäisen työntekijän toive vai vahingossa vuodettu fakta jää nähtäväksi, mutta ilmoitus aloitti valtavan spekulaatiomyrskyn internetissä.

Mattimio on selkeästi sitä mieltä, että kyseesä on pelkkä aiheeton huhu. WWI:ssa on yksinkertaisesti liian vähän aseita ja ajoneuvoja. Battlefield on erottautunut ja erikoistunut juuri variaatioon ja kustomointiin. BF4sessa on yli 100 asetta ja niihin kaikkiin valtava määrä kustomointeja. Voisiko Dice ottaa takapakkia ja tehdä simppelimmän pelin aseiden ja ajoneuvojen suhteen.

Levelcap toisaalta puolustaa vähän WW teeman vasta-argumentointia. WWI:sessä oli eri vaiheissaan paljonkin asevariaatiota ja sen puolesta voisi kyllä tehdä BF5sen. Vaikka loppujen lopuksi ei Levelcapkään ole aivan vakuuttunut tästä uutisesta!

Itse en oikein usko tuohon ekaan maailmansotaan. Näyttää vähän siltä, että on seuraava bäfä sitten mitä tahansa, niin paskamyrsky siitä syntyy. Ehkä pienintä vastarintaa on herättänyt Bad Company III. Minä en oikein tajua mikä ero on perinteisellä Battlefieldilla ja Bad Companyllä. Alunperin minun mielestä Bad Company oli BF sarjan esiinmarssi konsoleille. Ensimmäinen Bad Company ei ilmestynyt PClle ollenkaan! Kun Dice oli harjoitellut parin Bad Companyn ja yhden BF1943 verran konsolikehitystä he olivat valmiita tarttumaan suurempaan haasteeseen, eli kauan odotettuun Battlefield 3:seen.

Nyt kolmosen ja nelosen jälkeen tuntuisi loogiselta jatkaa samaa linjaa. Vaarana tietysti tässä vaihtoehdossa on aiheen loppuunkuluminen – jotakin uutta ja ihmeellistä pitäisi keksiä, jotta pelaajien mielenkiinto säilyy. Loppujen lopuksi FPS pelissä on aika vähän liikkumatilaa variaation suhteen – tähtää ja laukaise 😉

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.