PCPS4UutisetXbox One

BF1 Talvipäivitys tuli

Pitkään hehkutettu BF1 päivitys on laskeutunut. Samalla kun päivitys julkaistiin sen nimikin päivitettiin paremmin vuodenaikaan sopivaksi. CTE päivitystä kutsuttiin vielä kevätpäivitykseksi, josta tein jo aikaisemmin artikkelin ja videon. Kehittäjät ilmeisesti katsoivat ulos ikkunasta ja päättivät, että vielä mennään talvea.

Talvipäivitys on pitkälti ennakko-odotusten mukainen. Peliin saatiin ne kivat pikkutehtävät, eli ribbonit. Mitaleista poiketen näyttäisi siltä, että ribbonia ei tarvitse erikseen valita tehtäväksi vaan ribbonin saavuttaa vapaakäyntisesti kun kriteerit täyttyvät. Ribboneista saa kehuskeluoikeuksien lisäksi 300 pistettä suorituspalkkioksi.

Pelin kahdeksalle pääaseelle on mahdollista saavuttaa Eliitti Kodeksi, joka tarkoittaa käytännössä aseen masterointia. Päivityksen jälkeen kun tekee 500 tappoa määrätyillä aseilla saat tästä  hulppeat 25 000 pistettä ja eliitti kodeksin! Tulkitsin kuvauksen niin, että ennen päivitystä tehtyjä tappoja ei lasketa, vaan kaikki 500 tappoa on tehtävä nyt päivityksen jälkeen. Aseen kaikki variantit lasketaan ja aseet ovat:

  • M1897 Trench Gun
  • Automatico M1918
  • Selbstlader M1916
  • M1907 SL
  • Gewehr M.95
  • Madsen MG
  • SMLE MKIII
  • Benet Mercie

Martini Henryn tarina jatkuu. Alussa ase oli ylivoimaisesti suosituin snipuase. Ensimmäinen päivitys poisti bugin, jonka vuoksi ase tappoi kerralla osumasta kuin osumasta. Korjauksen jälkeen ase katosi käytöstä käytännössä kokonaan. Talvipäivitys palauttaa Martini Henryn loistoa – ainakin vähän. Päivitystiedoissa sanotaan, että aseen vahinkoa on nostettu hieman. Se kuulostaa kummalliselta, sillä aseen vahinko oli alunperinkin jo täysi 100! Alustavien kokemusten mukaan ase toimii taas paremmin ja se varmasti palautuu monelle Scoutille arsenaaliin.

Suurempi pelaajiin vaikuttava muutos on luokkakohtaisten rankkien nostaminen 10:stä aina 50:een asti! Ensimmäisten 10 rankin takana oli ase unlockeja, mutta näistä ei uusien tasojen osalta puhuta mitään. Sen sijaan jokaisesta tasakymmenen rankista saa palkkioksi battlepackin. Rank 50 koristaa myös tappokorttiasi.

Ennen virallisen päivityksen julkaisua keskustelu vuokraservereiden (RSP) vajaasta toiminnallisuudesta kävi kovana. Päivityksessä vihdoin lisättiin ne välttämättömät toiminnot vuokraserverin pyörittämiseen. Nyt pelaajia voi potkia ja bannia serveriltä ja palvelimen omistajat pääsevät palvelimelle, vaikka se olisi täynnä.

Ominaisuuksien lisääminen varmasti vauhdittaa palvelinmyyntiä ainakin klaanipelaajien keskuudessa, sillä puuttuneet ominaisuudet estivät klaanimatsien pitämisen käytännössä kokonaan.

Täysin uutena ominaisuutena päivitys toi mukanaan karttaäänestyksen. Jatkossa voi loppustatsien aikana äänestää seuraavaa karttaa. Äänestettävänä on kaksi satunnaisesti palvelimen karttakierrosta valittua karttaa, joita pelaajat voivat äänestää.

Myrkkykaasun kestoa tiputettiin merkittävästi. Alunperin myrkytysvaikutus kesti 22 sekuntia, joka päivityksessä laskettiin 15 sekuntiin.

Monien aseiden ominaisuuksia veivattiin taas ylös ja alas oikein urakalla. Laitan linkin loppuun alkuperäisiin päivitystietoihin, mutta jos joku muutos pisti silmään niin se, että Hellriegel sai taas kyytiä. Moni muukin selkeästi suositumista aseista saivat saman 14% rekyylin lisäyksen: Automatico Trench, Hellriegel Factory, M1909 Storm, Madsen Storm, MG15 Storm ja BAR Storm.

Winter Update Release Notes

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.

Vastaa