PCPlaystationUutisetXbox

Battlefield 2042 julkaisu myöhästyy

DICE ilmoitti tänään, että Battlefield 2042 pelin julkaisupäivää myöhästetään suunnitellusta 22.10.2021 miltei kuukaudella eteenpäin. Uusi julkaisupäivä on 19.11.2021.

Hämmentävä uutinen, kun vielä kuukausi sitten DICE kertoi olevansa aikataulusta edellä ja kaikki menee suunnitelmien mukaan. Kun otetaan huomioon, että peliä on kehitetty jo vuosia, mitä voidaan saada aikaiseksi muutamassa viikossa. Jos katsotaan pelisarjan historiaa, ei pelin tulevaisuus näytä kovin ruusuiselta. Aikaisemmin viivästykset ja haasteet ovat johtaneet laadultaan huonoon ja sisällöltään karsittuun peliin.

Muutaman viikon viivästys viittaa selkeästi paniikkinappulan painamiseen. Jotain on todella pahasti pielessä. Asiaa saadaan tuskin korjattua lyhyessä ajassa. Muutamassa viikossa ehditään karsia pelistä osa toiminnallisuudesta pois ja siten ostetaan enemmän aikaa ongelman korjaamiseen.

Käykö uudelle Battlefieldille nyt samoin, kuin viimeaikaisille pelisarjan peleille on ollut tapana käydä. Peli julkaistaan keskeneräisenä ja monia hypetettyjä ominaisuuksia siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Peliyhteisö jää odottamaan määräämättömäksi ajaksi, eikä DICE kommunikoi edistymistä tai tilannetta mitenkään. Kun sitten puolen vuoden päästä saadaan jokin yksittäinen toiminnallisuus – se on buginen ja vain varjo siitä mitä odotettiin.

Battlefield V katastrofin jälkeen DICEllä ei olisi varaa tehdä samoja virheitä uudestaan. BFV julkaistiin keskeneräisenä ja tiedotus korjausten ja lisäysten edistymisestä oli lähes olematonta. Peliä korjattiin ja muutettiin edes takas ja pelin kehitys lopetettiin toivottomana ennätysajassa. Suurin ongelma ei kuitenkaan ollut pelin huono laatu, vaan fanien pitäminen täysin pimennossa ja huono tiedotuspolitiikka.

BF2042 on nyt lähdössä samalle polulle. Vaikeudet oli luettavissa jo kuukausia sitten, kun kaikenlainen kommunikointi yhteisölle väheni merkittävästi. Nyt on julkisuuteen kerrottu, että julkaisupäivä muuttuu ja sekin tehtiin niin myöhään kuin mahdollista. Tähän menessä pelaajat olivat siinä uskossa, että pelin Beta alkaa ensiviikolla.

Beta tuskin tulee ja tiedotteessaan DICE toteaa ylimalkaisesti: ”Kerromme avoimesta betasta myöhemmin tässä kuussa” – siis betan kohtalo ratkeaa sen jälkeen kun sen olisi pitänyt jo alkaa. Tulen olemaan vielä enemmän huolissani, jos (kun) betasta ei tule mitään tietoa seuraavien viikkojen aikana.

Kuten niin monta kertaa aikaisemminkin, ei pelaajalla ole tässä vaiheessa mitään muuta vaihtoehtoa kuin toivoa parasta ja pelätä pahinta. BF2042 tila julkaisussa ja julkaisun jälkeisten kuukausien toiminta tulevat antamaan suuntaviivat pelin tulevaisuudesta. Mikäli mitään ei opittu BFV epäonnistumisista, on koko Battlefield pelisarjan tulevaisuus vaakalaudalla. Kuinka pitkään DICE voi vielä luottaa pelaajien lyhyeen muistiin ja anteeksiantoon?

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.

Vastaa