Uutiset

Atarin uusi tuleminen

Vuoden 2017 Electronic Entertainment Expon (lyh. E3) ehkäpä mielenkiintoisin uutinen oli se, että Atari palaa pelikonsolimarkkinoille tuomalla oman laitteensa kolmen suuren; Nintendon, Sonyn ja Microsoftin rinnalle.

E3:ssa Gamesbeatin haastattelema Atarin toimitusjohtaja Fred Chesnais vahvisti mysteerisen www.ataribox.com sivulle ilmestyneen teaserin todeksi: Atari palaa konsolimarkkinoille. Ei ole vielä tiedossa, minkälainen laite on kyseessä, mutta se ei ole mikään uudelleenrakennettu retrokonsoli, kuten Nintendon NES Classic edition, vaan aivan uusi, pränikkä konsoli. Tj Chesnais sanoi laitteen pohjautuvan ”PC teknologialle”. Mitä hän sillä tarkoitti, ei ole täysin varmaa, mutta voisin arvata, että tarkoituksena on tehdä Steam Machine uudelleen.

Atari oli pitkään synonyymi pelaamiselle, mutta sen viimeisestä konsolista Atari Jaguarista on jo monen monta vuotta. Nintendo osoitti jälleen uudella Switchillänsä, että omaperäisyys myy, aikooko Atari tähdätä omintakeiseen konsoliin ja pelituotantoon vai hyökätä PlayStationin ja Xboxin väliin jakamaan pottia.

Mitä mieltä olette, onko Atarilla saumaa konsolimarkkinoilla enää 2010-luvulla?

Remos

Arvostelija ja blogisti Pelikaistalla vuodesta 2015 lähtien. Osoitan erityistä kiinnostusta yksinpelejä ja arvosteluja kohtaan. Internetissä minut tunnistaa käyttäjämerkeistä Remos tai RemosPendragon.

Vastaa