PS4Uutiset

E3 2018: Sony

Viime yönä neljästä eteenpäin Los Angelesissä pidettiin E3 messun Sonyn pressitilaisuus. Tässä muutama sana siitä.

Pressitilaisuuden kokonaisuudessaan voit nähdä täältä.

Last of Us 2

Last of Us 2 sai kokonaisen, vakuuttavannäköisen, gameplay trailerin. Peli näyttää oikeastaan aivan samalta kuin kaikki muutkin Last of Us:n tyyliset seikkailupelit. Kamera keikkuu olkapäällä, kyykyssä on vähän stealthia ja lähellä voi melettää. Gameplay trailerissa jousi, pistooli, hiiviskely ja pikavalikko näyttivät kuin suoraan uusista Tomb Raidereista otetulta… ehkä tämän tyyliset pelit eivät enää yksinkertaisesti voi kehittyä pelimekaniikkojen puolella mihinkään. Julkaisupäivää ei vielä julkistettu.

Black Ops 4
Kuten jo aiemmin tuli selville, Black Ops 4:ssä ei ole omaa yksinpelikampanjaa lainkaan. Sen sijaan siinä tulee olemaan moninpeli, ”zombies” pelimuoto ja ”battle royal” tyylinen pelimuoto ”blackout”.

Sen sijaan, että Treyarch vaivautuisi tekemään ja kokeilemaan jotain uutta, se tyytyy täyttämään räiskintäpeliystävien nostalgiankaipuuta remasteroimalla neljä kenttää Black Ops 1 ja 2 peleistä uuteen Black Ops 4 peliin. Nämä neljä kenttää (Jungle, Summit, Slums ja Firing Range) tulevat myös karttapakettina niille Black Ops 3 pelaajille, jotka ennakkotilaavat Black Ops 4:n. Ennakkotilaajat pääsevät myös (mitä ilmeisimmin) kokeilemaan BO4:n suljettua betaa.

Peli julkaistaan 12. lokakuuta 2018.

Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima näytti hyvin kapeassa putkessa etenevältä Assassin’s Creed kloonilta. Se on olkapäältä kuvattu seikkailu-toiminta peli, missä on vähän hiiviskelyä, vähän äksöniä ja vähän parkouria. Gameplay trailerissa ei näy mitään UI:ta, mutta vaikea kuvitella, että sellainen jätettäisiin kokonaan pois, varsinkin kun taistelu näyttäisi minun silmääni toimivan jonkinmoisilla quicktime eventeillä.

Control

Suomalainen, Quantum Breakistä ja Max Payneistä tunnettu, Remedy Entertainment yllätti E3:ssa. Koko Sonyn tilaisuudessa vain Control sai mielenkiintoni heräämään. Ilmeisesti Half-life peleistä on kulunut tarpeeksi kauan aikaa, kun fysiikkamoottorilla heiteltäviä kappaleita voi taas alkaa käyttämään peleissä. Control todellakin näyttää vaikuttavalta ja toivottavasti siitä kuullaan lisää ja nopeasti. Peli julkaistaan mitä ilmeisimmin vuoden 2019 aikana.

Resident Evil 2 remake

Resident Evil 2 remake julkaistaan 25. tammikuuta 2019.

Death Stranding

Jos joku haluaa hypätä yhden pelisarjan ihmemiehen hypejunaan, olkaa hyvä. Täällä taas uusi traileri. Pelissä ilmeisesti kävellään aika paljon… ja siinä on kivoja maisemia. Näyttäisi pitävän sisällään sattumanvaraisia instadeath eventtejä, niistähän me kaikki pidämme.

God of War (2018)
Sony vahvisti, että tänä vuonna 20. huhtikuuta ilmestynyt God of War saa ”New Game Plus” (NG+) tyyppisen pelimuodon. NG+ pelimuoto avautuu peleissä, kun pelin on kerran pelannut läpi ja se pitää sisällään sellaisia ominaisuuksia, joita ei alkuperäisellä pelikerralla ole. Pelimuodon julkaisuajasta ei ole tietoa.

Muuta
Sony ilmaisi, että se aikoo jatkossakin tukea itsestään irrallisia pelinkehittäjiä. Niinpä voimme varmasti odottaa monenlaista peliä pleikkarille tulevinakin vuosina. Kokonaisuudessaan Sonyn esitys oli melko turvallinen, piti sisällään muutaman ennalta-arvatun ison nimen, joiden puitteissa pystyi heittelemään pienempiäkin pelejä. Vähän lätinää ja paljon trailereita.

Mitä mieltä olit Sonyn E3 julkistuksista?

Remos

Arvostelija ja blogisti Pelikaistalla vuodesta 2015 lähtien. Osoitan erityistä kiinnostusta yksinpelejä ja arvosteluja kohtaan. Internetissä minut tunnistaa käyttäjämerkeistä Remos tai RemosPendragon.

Vastaa