Uusi kuningas: Geforce GTX 1080

Aivan mahtavaa kevättä kaikille!

Auringonpaistetta on ollut oikein kunnolla riittämiin, mutta se ei ole ainoa asia, mikä tänä keväänä lämmittää. Nvidia ja AMD molemmat ovat luvanneet julkaista tänä keväänä uudet näytönohjaimensa ja vaikka AMD:n julkaisua odotellaan vielä – ymmärtääkseni toukokuun 28. päivään asti – Nvidian uusi näytönohjainsarja on jo julkistettu.

Muutama päivä sitten Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang julkisti uuden Pascal -arkkitehtuuriin perustuvan näytönohjainsarjan, niin kutsutun ”10-series”, mihin tulee kuulumaan GTX 1080 ja sen pikkuveli GTX 1070, Nvidian nimeämisteemaa ylläpitäen. Tämä julkistus ei kuitenkaan ollut mikään yllätys, sillä sitä on kuumeisesti odotettu jo vuoden 2014 maaliskuusta asti, kun Jen-Hsun Huang ensikerran asiasta puhui. Jonkinmoisena yllätyksenä monelle varmasti kuitenkin tuli Pascal näytönohjainten hurjat tehot, suhteessa käytettävään virtaan ja hintaan.

kuningasuusi

Kuten yllä olevassa kuvassa näkyy, GTX 1080 tulee olemaan Nvidian näytönohjainten ”uusi kuningas” pesien Maxwell-perheen tykeimmällä näyttiksellä, yli 1200 euron ja 12 Gigan Titan X:llä, lattiaa. Nvidia on luvannut, että GTX 1080:ssä on tuplaten tehoja Titan X:ään verrattuna, ja jopa GTX 1070:n pitäisi pystyä päihittämään suorituskyvyssään Titan X:n.
Yhteenvetona; Pascal-perheen pitäisi pystyä päihittämään Maxwell-perheen näytönohjaimet kaikessa, myös hinnassa. Nvidia ilmoitti suositushinnoiksensa GTX 1080 näytönohjaimelle 599$ ja GTX 1070:lle 379$, mikä tarkoittaa sitä, että 1070 tulee olemaan halvempi kuin tämänhetkinen keskitason (mid-tier) GTX 970, mikä on vähiten tehokkain näytönohjain minkä pitäisi pystyä täyteen Virtual Reality nautintoon. Toisin sanoen: te jotka ajattelitte päivittää konettanne nyt, kannattaa odottaa ihan pienen hetken ja rahoillenne löytyy moninkertaisesti vastiketta!

Laitoin muutamalle suomalaiselle verkkokaupalle viestiä asian tiimoilta tiedustellen; tuleeko uutta kymppisarjaa heti valikoimiin, ja vaikuttaako sen julkaisu alentavasti vanhoihin Maxwell-perheen näytönohjaimiin. Verkkokaupat Verkkokauppa.com, Jimm’s ja Teranet eivät tienneet milloin heille uutta Nvidiaa tulee myyntiin ja millä hinnoilla, mutta Tietokonekauppa.fi asiakaspalvelu kertoi, että he saavat uusia näytönohjaimia myyntiin vasta kesäkuun lopussa. Niiden vaikutuksesta vanhojen näytönohjainten hintoihin hekään eivät osanneet sanoa mitään. Itse kuitenkin olettaisin, että 900-sarjan näytönohjaimia alkaa kohta näkymään poistomyynneissä, sillä niistä ei puolen vuoden päästä kannata maksaa litin latia.

Eli koneet VR-valmiiksi 2016 syksyyn mennessä!

Remos

Neljättäkymmentä talsiva työtön ja katkera pelaaja, joka pelaa lähinnä kuluttaakseen aikaa kaljanjuomisen ohessa.

WordPress Lightbox Plugin