eSportsPCUutiset

10 nopeaa – Niklas ”Willkey” Ojalainen

Tom Clancy´s Rainbow Six Siegen LAN-Finaalit alkavat huomenna 20.5 ESL-areenalla Puolan Katowicessa. Onnistuin nappaamaan Gifu-kapteeni Niklas”Willkey” Ojalaista hihasta kesken lähtökiireiden ja esittämään kymmenen tarkentavaa kysymystä ennen finaaleja. Olkaa hyvä.

Ihan aluksi, mitä kuuluu kapteenille ja mitä kuuluu joukkueelle näin  ennen finaaleja?

Willkey: Ihan hyvää kuuluu, hirveätä kiirettä pitää. Pari viikkoa ennen finaaleja on aina tasapainottelua työn, Rainbown ja perheen välillä. Joukkeessa on hyvä ja luottavainen fiilis siihen, että tämä on meidän kausi ja hoidamme homman kotiin.

Gifu on osallistunut LANeille joka kerta pro leaguen alusta saakka. Voiko olla enää muuta tavoitetta kuin voitto?

Willkey: Ei mitenkään voi. Kaikille joukkueessa on tehty selväksi, että vain voitto kelpaa.

Joukkueessa on ollut noin reilun vuoden ajan jonkin verran vaihtuvuutta. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että yhteispeli toimii ja henki on todella hyvä. Onko näin ja miten arvelet vaihdosten sujuneen?

Willkey: Alkuperäisestä kokoonpanosta on enää mukana allekirjoittanut ja Bounssi. Olemme tehneet muutoksia joukkueeseen varovasti ja aina harkiten. Tällä hetkellä tuntuu, että vihdoin olemme saanet kokoonpanoon balanssin. Meillä on nyt hyvä tasapaino taktisten ja impulsiivisten pelaajien välillä. Tämän lisäksi kuka tahansa pystyy clutchaamaan rundeja ja voittamaan 1 vs. X tilanteita.

Siegen Pro – skene yleensäkin vaikuttaa aika hyvähenkiseltä,eri joukkueiden pelaajat pelaavat myös paljon keskenään ja pitävät yhteyttä. Mistä luulet tämän johtuvan?

Willkey: Skene on vielä nuori ja kaikkien yhteinen intressi on kasvattaa peliä ja sen skeneä. Kaikilla on siis yhteinen päämäärä.

Miten valmistaudut/valmistaudutte tulevaan LAN-finaaliin?

Willkey: Treenaamalla uusia taktiikoita ja katsomalla tulevien vastustajien pelejä ja heidän pelityyliään. Varsinaisia counter takuja emme ole lähteneet rakentamaan, koska vastustajien taktiikat ovat varmasti uusia finaaleita varten.

Paljon puhutaan ,että on taktiikkajoukkueita ja myös joukkueita jotka nojaavat enemmän ns. ”pelitaitoihin”. Onko Gifu mielestäsi näin helposti lokeroitavissa vai luonnehtisitko toisin?

Willkey: Aikaisemmin olimme täysin taktiikka – joukkue. Nykyinen kokoonpano antaa kuitenkin mahdollisuuden myös impulsiiviselle pelityylille. Tämä tarkoittaa, että voimme nojautua taktiikoihin, mutta emme ole niihin sidottuja.

Onko EU, NA ja SA joukkeiden tai skenen välillä selkeitä alueellisia eroja vai pelaataanko peliä samalla tavalla ympäri maailmaa?

Willkey: Aikaisemmin skenejen väleillä oli suuriakin eroja. Nykyään NA ja EU ovat todella lähellä toisiaan. SA joukkueet näyttävät tällä hetkellä nojaavan enemmän ampumiseen ja vähemmän taktiikoihin. Ensi viikonloppuna näemme mikä tyyli voittaa.

Jos saisit ottaa jonkun asian toiselta pelaajalta/joukkueelta, mikä se olisi ja keneltä?

Willkey: Tällä hetkellä olen todella tyytyväinen kokoonpanoomme ja emme tarvitse keneltäkään vahvistuksia. Haluamme myös pitää kokoonpanon aina suomalaisena.

Olet entinen WOT – pro pelaaja. Vieläkö käyt tankilla?

Willkey: Viimeksi olen käynnistänyt WoTin tammikuussa 2015, joten poissa on pysytty =). Tosin elokuussa kertaamaan Leopardeilla.

Mitä viestiä Gifu-faneille ennen LAN-finaaleja?

Willkey: Kiitos kaikille faneille ja koitetaan vihdoin saada voitto Suomeen.

LAN – finaalit Puolan Katowicesta katsottavissa 20-21.5 2017 Pro Leaguen virallisesta striimistä ja suomeksi entisen Gifu-pelaajan Vapon selostamana täältä.

 

R0usty

|PC-Pelaaja|Youtube-Heppu|FPS/MP/RPG/STRATEGIA|Tosissaan, mutta ei totisena|Jostakin syystä pidän myös kirjoittamisesta, en tiedä.

4 thoughts on “10 nopeaa – Niklas ”Willkey” Ojalainen

  • Hieno veto r0usty! Hyvä ja erilainen artikkeli ja vaikkei R6S olekaan mun juttu, silti oli niin kova veto tää haastis et piti lukea 😉

    Reply
  • Jep, hyvää duunia R0usty! Hyviä kysymyksiä esitit.

    Reply

Vastaa