Yhteisö

Pelikaistalle palvelin Rustiin?

Tervehdys kaistalaiset!

Nyt on muutama jäsen ottanut puheeksi sellaisen asian, että he haluaisivat Pelikaistan avaavan Rust- palvelimen yhteisön käyttöön. Serveri tulisi olemaan 100 slottinen, sijaitsisi Ruotsissa sekä hostina toimisi Fragnet.net.

Palvelimen kuukausittainen hinta on 0.15€/slot, eli jos haluamme maksaa palvelimesta kuukausittain, niin hinnaksi tullee 15€
Mitä pidempi maksusopimus on, sitä isomman alennuksen saa. Eräs jäsen ehdotti, että testaisimme palvelinta ensin kuukauden, ennen kuin siirtyisimme pidempiin maksuaikoihin, kommentoikaa ja kertokaa mitä mieltä itse olette.

 • vuosi -20%
 • 6kk -15%
 • 3 kk -10%

Emme voi pyörittää pelipalvelinta omalla virtuaalipalvelimella, sillä pelin kehittäjät lakkauttavat Linux tuen. Tämä tarkoittaa siis sitä, että tarvitsemme halukkailta jäseniltä rahallista tukea palvelimen ylläpitämiseen, sekä tietenkin reiluja admineita joilla on jo kokemusta ylläpitotehtävistä tai ainakin itse pelistä.

Maksusuunitelmien ja ylläpitäjien lisäksi meidän on päätettävä siitä pyöritetäänkö palvelimella Rust pelin Legacy vai Experimantal- versiota.

 Äänestä asiasta täällä, ja yllämainituista asiosta aloitetaan keskustelut tämän artikkelin kommenteissa.

 

Rasteri

Rasteri, 34 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

9 thoughts on “Pelikaistalle palvelin Rustiin?

 • Internet Astronautti

  1 Kuukausi olisi hyvä kokeilua varten.

  Reply
 • Tuohon äänestykseen voisi lisätä kohdan, että ei kiinnosta.
  Tuolta kannattaa kysellä servereitä lainaksi:
  Lisään linkin kun tuo sivu taas toimii.

  Reply
  • Mikäli ei kumpikaan vaihtoehto kiinnosta, niin jättää äänestämisen väliin ja ehdottaa kommenteissa vaikka jotain muuta, jos siltä tuntuu.
   Yksi varteenotettava pelipalvelin vaihtoehto voisi olla esimerkiksi ARK: Survival Evolved, mutta hinnat ovat aikalailla korkeammat. Noin puolet siitä mitä DayZ Standalonen privaatti palvelin maksoi. Toisaalta tuo ARK:Survival Evolved on tulevaisuudessa mahdollista asentaa myös Aero_coolin Linux virtuaalipalvelimelle. 🙂

   Reply
   • Kiitokset linkistä, naattori. Kävin kyselemässä palvelimia katotaan miten homma etenee 🙂

    Reply
 • Ei Rust kiinnosta ei.
  Arkkiin servu sinne Aeron Linukkapönttöön (kunhan on mahdollista), niin pääsee sitäkin testailemaan kunnolla.

  Eli en mie mitään tarvi.

  Reply
 • Nyt on palvelin auki, servun meille tarjoaapi vstore.fi


  Jos haluat Pelikaistan avaavan muita pelipalvelimia, niin ehdotuksia eri pelivaihtoehdoista voi jättää foorumille.

  Mikäli haluat ehdottaa peliservuille conffeja, modeja plugineita tai tahdot jopa ryhtyä tietyn palvelimen adminiksi, niin raahaa itsesi #pelikaista.fi tai #vstore.fi irc-kanaville Quakenettiin.

  Reply
 • en tiiä miten toi quakenet toimii enkä oikeen jaks ottaa selvääkään, ni postaan tän mun ehdotuksen tähän.

  tossa videolinkki minkälainen, eli tollanen simppeli kauppa, ei vaatis mitään pluginejä, mut ns. työntekijöitä vaatis, oisin ite vapaaehtonen jos päätätte järjestää tollasen

  Seagull

  Reply
  • Mikäli haluat ehdottaa peliservuille conffeja, modeja plugineita tai tahdot jopa ryhtyä tietyn palvelimen adminiksi, niin raahaa itsesi #pelikaista.fi tai #vstore.fi irc-kanaville Quakenettiin.

   IRC-kanavalle pääsee vaikkpa selaimen kautta, klikkaamalla tuota yllämainittua linkkiä tai sitten voi ladata koneellesi vaikkapa mIRC ohjelman. Mutta teikän tapauksessa suosittelen käyttämään tuota linkkiä, ei tarvitse muuta kuin kirjoittaa nimimerkki ja yhdistää.

   Mutta vastauksena tuohon kauppa -ehdotukseen, onhan tuo mahdollista. Menee ehkä vähän roolipelaamisen puolelle, tosin sehän on vain hyvä asia! Älä kuitenkaan nimeä kauppaa Siwaksi, muuten se ryöstetään varmasti. Hehe.

   Reply

Vastaa