KilpailutYhteisö

Pelikaista, Pro Pilkki 2 ja SM-kilpailut

Ensimmäinen Pro Pilkki -peli julkaistiin 5.11.1999. Sen julkaisusta ja samalla koko pilkkipeli-generen synnystä on siis kulunut yli 20 vuotta! Tähän kunnioitettavaan ikään ehtineen pelisarjan kehityksessä on ehditty nähdä kotitietokoneiden huima tekninen kehityks sekä muutos mobiililaitteiden aikaan.
20 vuoden aikana pelin ympärille on kehittynyt ainutlaatuinen peliyhteisö, joka on tuonut mukanaan lukuisia mahtavia tuttavuuksia ja huikeita tarinoita. Valtava kiitos siis koko peliyhteisölle siivillä kuluneista 20 vuodesta! – TEAM PROCYON

Mitä tekemistä Pelikaistalla on legendaarisen Pro Pilkin kanssa?

Aloitimme yhteistyön PP2-yhteisön kanssa maaliskuun lopulla vuonna 2019, kun heille tuli tarve vaihtaa foorumia. Ilmeisesti omamme on kelvannut, sillä siitä lähtien pilkkikansaa on saapunut Pelikaistan keskustelualueen suuntaan hyvään ja tasaiseen tahtiin.

Nyt rekisteröityneitä jäseniä on Pelikaistalle saatu jopa yli 1400 kappaletta!

Keskustelualue-nurkkauksen lisäksi olemme tarjonneet heille mahdollisuuden käyttää myös TS3 -äänipalvelintamme puhumiseen, intensiivisen pilkkipelaamisen ohessa. Tämä siirtymä ei ole onnistunut aivan yhtä vaivattomasti, sillä kaikille tutun skypen käyttöliittymä eroaa kuitenkin melkoisesti tessusta. Mutta hiljaa hyvää tulee, ja ehkä se kalakin nappaa paremmin kun ei turhia hoppuile?

Legendaarinen Pro Pilkki 2 pilkkisimulaatio on nyt saatavilla Windows Storesta, ilmaiseksi.
Ohjeet lataamiseen löydät artikkelin lopusta tai oppaasta.

Kilpailu alkaa 9.2.2020, jolloin pelataan ensimmäisen kierroksen ensimmäinen peli.

Pääsääntöisesti kisat pelataan klo 20:00, joitain poikkeuksia voi kuitenkin esiintyä.
Kaikki ilmoittautuneet pelaajat jaetaan lohkoihin, joissa jokaisessa on 16-18 pelaajaa, tämä kuitenkin riippuu ilmoittautuneiden määrästä.

Vesitöt ja lohkoarvonnat suoritetaan excelin satunnaisfunktiolla.

Kaikilla kierroksilla pelataan:

  • 2 x 30 min vesistöä
  • 2 x 15 min vesistöä

Jos esimerkiksi ilmoittautuneita on n. 170, tällöin 17 pelaajan lohkoja muodostettaan ensimmäiselle kierrokselle kymmenen.

Uutuutena tänä talvena on, että 1. kierros pelataan 2-kertaisena ja pelikertojen yhteenlaskettu tulos ratkaisee lohkostaan kakkoskierrokselle päässeet.

Tämä tarkoittaa sitä, että pääsääntöisesti jokaisella kierroksella noin puolet pelaajista pääsee jatkoon lohkosta. Kunnes jäljellä on sitten 14-17 pelaajaa, jotka pilkkivät finaalissa.

Ilmoittautuminen päättyy 2.2.2020 23.59.

Suosittelemme siis ilmoittautumaan mahdollisimman pian!

Tarkennettu aikataulu tulee näkyviin keskustelualueelle ilmoittautumisajan päätyttyä, koska silloin tiedetään kierrosten määrä. Lohkojen pelaajamäärät kierroksittain pyritään pitämään mahdollisimman samankokoisina.

Kalaonnea kaikille PP2:n Suomen Mestaruuskisoihin 2020 osallistuville ja hyviä pelejä muillekin!

Pelin lataaminen

Kaikilla laitteilla voi osallistua verkkopeleihin, mutta verkkopelien isännöinti onnistuu ainoastaan PC:llä.

Pelistä on myös 3,99 euron hintainen mobiiliversio, mutta kokeiluversio on ilmainen.
Kummankin saa Windows-puhelimeen, sekä Android ja iOS -laitteille.

Tietokoneelle Pro Pilkki 2 on täysin ilmainen.

Rasteri

Rasteri, 34 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

Vastaa