Yhteisö

Pelikaista 5 vuotta!

Tervehdys kaistalaiset! Siitä on jo ruhtinaaliset viisi vuotta kun tämä pelikaista.fi peliyhteisö laitettiin alulle, joten eiköhän nyt olisi taas aika lyhyelle tiedotteelle kuluneen vuoden tapahtumista, sekä tulevista tavoitteista!

Kiitokset kaikille jäsenille, kirjoittajille, serverien ylläpitäjille, lahjoittajille ja johtokunnalle, kun olette olleet mukana tukemassa toimintaamme ja mahdollistanut peliyhteisömme kasvua!

Kirjoitus hetkellä keskustelualueelle rekisteröityneitä käyttäjiä Pelikaistalla on 1127 ja Steam ryhmään liittyneitä on 1047 kappaletta, sekä Discordissa jo 646.

TeamSpeak3 äänipalvelimella käyttäjiä on päivittäin noin 90-150 käyttäjää.

Rajoja rikkovat klaanit

Viimeaikaisesta aktiivisuudesta voimme taas kerran kiittää World of Tanks -klaanien yhteenliittymää, joka ryhtyi osaksi Pelikaistaa syksyllä 2016. Jo tuolloin yhteistyö klaanien kanssa toi mukanaan suuren määrän uusia käyttäjiä sekä mukavasti uutta eloa kumpaankin palveluun.

Pelikaistan World fo Tanks -klaanit pelaavat kukin omalla tasollaan. Eri tasoiset klaanit tarjoavat paikan niin vasta-alkajille, kuin jo kokeneemmillekin pelaajille. Kokemuksen ja tankkikaluston kehittyessä on mahdollista nousta ”urapolkua” pitkin seuraavaan klaaniin. Klaaneissa pidetään yllä hyvää henkeä ja rentoa ilmapiiriä, vaikka pelattaisiinkin tavoitteellisesti.

Pelikaistan World of Tanks klaaneihin kuuluvat tällä hetkellä PJ, RA-TA, FF-TB, METAL ja LENO.

TeamSpeak3 äänipalvelimen käyttäjätilastot viimeisen kahden viikon ajalta.

Tammikuun aikana TeamSpeak3 palvelimella tehtiin klaanien ansiosta taas uusi online-käyttäjämäärien ennätys, kun 200- käyttäjän raja rikottiin ensimmäisen kerran tiistaina (22.1.) ja heti perään seuraavana päivänä – 203 käyttäjällä. Suurin yhtäaikaisten käyttäjämäärän ennätys rikottiin kolmannen kerran sunnuntaina 27.1.2019, kahdellasadalla ja viidellä käyttäjällä.

Discord ja yhteistyökumppanit

Discordin puolella aktiivisuus puhekanavilla ei yllä varmasti vielä pitkään aikaan samalle tasolle TeamSpeakin kanssa, vaikka käyttäjämäärät ovatkin kasvaneet tasaisesti ylöspäin. Kuitenkin yhteisön näkyvyyden puolesta, Discordin käyttöönotto TeamSpeak3 palvelimen rinnalle on kyllä ollut mielestäni hyvä päätös.

Päätös on poikinut yhteistyötoimintaa usean muun suomalaisen peliyhteisön kanssa. – Yhteisöjen, jotka keskittyvät lähinnä yhteen peliin kerrallaan (esimerkiksi Black Ops 4 Finland) tai vain peliservujen pyörittämiseen. Meidän tunnetuin Discord -yhteistyökumppani on luultavammin Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege Finland, joka kulkee myös nimellä siegesuomi.fi

Yhteistyössä toimivien yhteisöjen lisäksi, olemme tarjonneet pientä lisänäkyvyyttä myös striimaajille ja tubettajille, eri botteja ja rooleja hyödyntäen.

Tavoitteita vuodelle 2019

Tänäkin vuonna olisi tarkoitus parantaa palveluidemme käyttökokemusta, niin peliseuran etsimisen helpottamiseen kuin jäsenten luoman sisällön näkyvyyteen. Tahtoisin myös tarjota jäsenille paremmat työkalut suoran palautteen antamiseen ja helppoon keskusteluun myös sisällöntuottajien kanssa.

Kommentointi kun on kiinnostavan sisällön lisäksi lähes se ainut motiporkkana kirjoittajille ja he ovat sen rouskuvan hevi-ostaston antimensa ansainneet. Käyttäväthän he kallisarvoista aikaansa blogikirjoituksiin, arvosteluihin ja muun peliaiheisen sisällön tuottamiseen sivustollamme. Jatkuva julkaisujen virta kun on nykypäivänä se ötökkä joka osuu hakukoneiden haaviin ja tuo mukanaan potentiaalisia vierailijoita. Näistä vierailijoista joku sitten kiinnostuu yhteisömme toiminnasta sivuston aktiivisuuden vuoksi ja liittyy jäseneksi.

Hyvin yksinkertaistettuna kirjoittajat/sisällöntuottajat ovat tärkeitä tekijöitä siinä missä muutkin ylläpidon jäsenet ja pitävät toiminnallaan yhteisömme elossa!

Kommentointiin ja kirjautumiseen liittyviä muutoksia on siis luvassa, mutta ennen sitä on päivitettävä keskustelualue uuteen versioon. Sillä nykyiseen ei saada kesän jälkeen enää uusia turvallisuuspäivityksiä. Olen kaavaillut myös parempaa Discordin integrointia keskustelualueeseen. Tämä mahdollistaisi Discord-tunnuksen linkittämisen keskustelualueen käyttäjätiliin ja jäsen roolin saisi myös suoraan foorumin kautta. Pelikaistan Discord palvelimen ylläpitäjät voisivat halutessaan myös hallita rooleja keskustelualueen hallintapaneelin kautta ja tuoda tiedotteita/viestiketjuja botin avulla Discord käyttäjien nähtäväksi.

Yllämainitut asiat vaativat aikaa ylläpidolta, rahaa lahjoituskassasta ja tietenkin kärsivällisyyttä myös jäseniltä, eikä mitään näistä ole koskaan liikaa kun asioita viedään eteenpäin harrastetoiminnan mallilla. Jaksan kuitenkin toivoa, että saamme muutokset tehtyä mahdollisimman rivakkaasti, ilman sen suurempia teknisiä ongelmia tai viivästyksiä.

Lisäksi aikomuksena olisi myös rekrytoida peliyhteisöön lisää kirjoittajia ja uusia tekijöitä erilaisiin ylläpidon vastuutehtäviin, mutta siitä tiedonantoa sitten myöhemmin.

Hyviä pelejä!

Rasteri

Rasteri, 34 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

Vastaa