Yhteisö

Dinolandian kartta vaihtoon

Järjestämme Pelikaistalla tietyin väliajoin kokouksia Ark:Survival Evolved pelipalvelimen ylläpitäjien kesken. Kyseisten kokoontumisten aikana päätämme palvelimella pelaamiseen vaikuttavista asioista. Alla olevat tiedot koskevat siis PVE-serveriä, jota kutsumme Dinolandiaksi. Tiedotteen laati K4LLA nimimerkin takana lymyävä ylläpitäjä.

Eilen 14.04.2017 pidetyssä kokouksessa käsiteltiin mappiäänestystä ja pelaajien ehdottamia modeja seuraavaa wipeä ajatellen. Lisäksi käsiteltiin myös muita pelaamista koskevia muutoksia.

Wipe
Wipe suoritetaan 30.04.-01.05. välisenä aikana.

Mappi
Seuraavaksi mapiksi valittiin The Center. Se oli saanut äänestyksessä eniten ääniä (10) ja sen perässä tulivat Umassoura (8), Skies of Nazca (7) ja The Island (7). Centeriin päädyttiin myös siksi, että se on vakaa, eikä sen vuoksi serverille tule ylimääräisiä päivityksiä, vaan päivitykset tapahtuvat itse pelin päivittyessä.

Modit
Kokonaisuudessaan wipen jälkeen modilista näyttää tältä: Auto torch, Structure Plus, StacksOnly, Dino Aid, Death helper, Pet finder. Listalta poistettiin ORP2, josta ei löydetty sen suurempia hyötyjä nykyisen wipen aikana. Huonona puolena pidettiin erityisesti sitä, ettei itse orppia pysty poistamaan kuin adminkomennolla serverillä. Dino Aid modista poistamme Dino Aid X:n käytöstä.

Bossit
Koska erityisesti hard-bossien kanssa on koettu suuria ongelmia ja haluamme pelaajien ehtivän päästä kunnolla pelaamaan tek-kamojen kanssa wipen aikana, päätettiin bossien statseja muuttaa. Statsien testaus aloitetaan jo ennen wipeä, muuttamalla bossien ”armoria”, jolloin ne vastaanottavat enemmän lämää kuin tavallisesti.Testaamiseen saatetaan käyttää jonkin verran spawnauskomentoa, mutta kaikki spawnatut eläimet tuhotaan testien jälkeen. Kenenkään ei siis pidä hämmentyä, mikäli punaisella obeliskille ilmestyy tyhjästä lisää rexejä (spawnatut rexit pidämme erillään omistamme). :)

Luolat
Luolissa lentäminen ja niihin rakentaminen sallitaan ainakin toistaiseksi. Tämä edellyttää sitä, että etenkään artifactiluoliin ei jätetä ylimääräisiä rakennuksia, joten pelaajien tulee olla tarkkana. Eläimiä luoliin ei edelleenkään saa jättää.


Säännöt pysyvät pääosin samoina, mutta lisäilemme ja tarkennamme niitä sitä mukaan kun tarvetta tulee. Myöskin gather, taming, yms. arvot pysyvät ennallaan.

Lisäksi sovittiin, että ark.pelikaista.fi osoitteessa sijaitseva serverin oma sivusto käännetään myös englanniksi, jolloin ulkomaalaiset pelaajat voi myös ohjeistaa lukemaan säännöt.

Rasteri

Rasteri, 34 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

Vastaa