Oppaat

Näin pelaat Pasianssi -peliä

Pasianssin pelaamiseen tarvitset ainoastaan tavallisen pelikorttipakan (52 pelikorttia). Pelin tarkoitus on kerätä kaikki pelikortit sarjoihin nousevassa numerojärjestyksessä, neljään tyhjään loppupinoon. Pasianssin pelipöytä muodostuu seitsemästä, pystyriveittäin pitenevistä pelikorttipinoista. Kullekin pystyriville tulee aina yksi pelikortti enemmän kuin aiemmalle riville.

Miten pelipöytä muodostetaan? Aloita jakamalla vasemmalta yhdellä kortilla, sen oikealle puolelle laitetaan kaksi korttia ja lisäämällä aina yhden enemmän seuraavalle riville teet yhteensä seitsemän pystyriviä. Jokaisen pystyrivin päällimmäinen kortti käännetään kuvapuoli ylöspäin, eikä muita kortteja käännetä, jotta niiden kuvapuolta ei nähdä. Ylijäävät kortit laitetaan päällekkäin kuvapuolet alaspäin ja niistä muodostuu varapino. Pasianssin pelipöydällä on lisäksi neljä loppupinoa. Niille asetetaan kullekin aina saman maan kortteja. Pino aloitetaan ässällä ja lopetetaan kuninkaaseen. Tarkoitus on saada lopuksi koko pakan pelikortit näihin neljään pinoon.

Seitsemällä pystyrivillä saa laittaa punaisen kortin ainoastaan mustan kortin päälle tai toisinpäin – se on pasianssin sääntö. Kortin tulee olla numerojärjestyksessä aina yhtä pienempi kuin sen alapuolisen kortin: voit laittaa herttakympin vain risti- tai patajätkän päälle. Tyhjennät siis seitsemää pystyriviä siirtämällä kortteja toisien korttien päälle tai yläpuolisiin loppupinoihin. Loppuivatko mahdollisuudet siirtoihin? Voit avata varapakan kortteja yksi kerrallaan ja kokeilla saatko ne johonkin kohtaan. Peli voitetaan, kun kaikki kortit ovat loppuneet ja ne on ladottu loppupinoihin ässästä alkaen oikeaan järjestykseen.

Haluatko kokeilla? Tule www.Pasianssi.net -sivustolle!

Pelikaista.fi

Pelaamisen ohella luomme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja blogeja yhteisömme jäsenten sekä itsemme iloksi. Jos haluat auttaa Pelikaistaa kasvamaan, liity mukaan vaikkapa kirjoittajien remmiin! Lue lisää..

Vastaa