Blogitjamppu_fi

Testissä VenomX hiiriohjain konsoleille

Pelaaminen on muuttunut aikojen saatossa ja jatkaa muuttumistaan. Sähköisillä laitteilla pelaaminen on mullistanut koko peligenren. Hitaasti mutta varmasti ns. Tietokonepelit ovat saamassa oikean kulttuurimedian maineen – jopa kansallinen YLE lähettää jo suoria lähetyksiä peliturnauksista, se on jo jotakin.

Kaikessa ihmisen toiminnassa on aina erialisia näkemyseroja. Perinteisesti pelimaailmakin on aikojen saatossa kulkenut pitkän tien, joka on jättänyt matkan varrelle syvään juurtuneita vakaumuksia.

Itse aloitin pelaamaan online pelejä vasta vähän varttuneemmalla iällä v. 2008. Tuohon aikaan oli selkeä ero tietokonepelaamisen ja konsolipelaamisen välillä. Konsolipelit olivat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta yksinoikeuspelejä ja ne edustivat aivan omaa pelityyppiään. Suoranaisia FPS pelejä eikonsoleilla ollut. Todelliset pelaajat pelasivat PC:llä – niin kuin minäkin.

Vaan pitkälle on tultu noista ajoista. Nyt kun katselee pelaajamääriä, niin näyttää siltä, että useita monialustajulkaisuja pelataan konsoleilla enemmän kuin PCllä. Pelaajayhteisöt kasvavat eikä varmaan kaukana ole enää aika, kun konsolikansta ottaa ylivallan PC markkinaosuuksista pelialalla – jos niin ei ole jo tapahtunut.

Aika huima linjaus CoD tekijöiltä, jotka tekivät uusimman sarjan vesan Adwanced Warfare ensisijaisesti konsolille, josta se portattiin PClle – täsmälleen päinvastoin kuin miten yleensä on toimittu!

Minä pelaan pelaamisen ilosta. Luovuin vuosia sitten PCstä sen jatkuvan päivitystarpeen vuoksi. Kun Battlefield Bad Company ilmestyi PS3sella ajattelin aikani tulleen ja siirryin konsolipelaajaksi. Vaan vähänpä tiesin pelaamisesta, sillä en ottanut huomioon ollenkaan sitä konsolisukupolvea, jonka pelikokemus perustui kokonaan konsoleihin ja erityisesti konsolin ohjaimeen.

Entisenä PC pelaajana otin turpaan konsolilla niin että raikaa, eikä voinut puhua pelillisestä nautinnosta. Surkea pelimenestys johtui pääasiallisesti siitä, etten vaan kerta kaikkiaan osannut pelata sillä konsolin ohjaimella.

Kun markkinoille alkoi ilmestyä konsoliohjainta simuloivia hiiriohjaimia, ei minulta tarvinnut kahta kertaa kysyä kiinnostaako!

Pelailen edelleen konsoleilla ja satunnaisesti läppärillä joitakin PC pelejä. Alustasta riippumatta pelivälineenä on poikkeuksetta hiiri. Minulla on ollut monta hiiriohjainta pleikallekin ja nyt testissä aivan uusi Tuact VenomX ohjain.

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.

Vastaa