BlogitRasteri

Tower of Fantasy mmo-pelin ensivaikutelmat

Hotta Studion luoma Tower of Fantasy sijoittuu kaukaiseen tulevaisuuteen Aida-nimiseen maailmaan, johon ihmiset ovat rakentaneet uuden sivilisaation. Ihmiskunta kohtasi suuren tragedian ahneuden ja loputtomien resurssien etsimisen vuoksi. Mutta jollain keinolla ihmiskunta on kuitenkin onnistunut rakentamaan kaiken uudelleen, luodakseen maailman, joka on täynnä sekä futuristista että rehevää luonnonkauneutta.

Vaikka pelin tunnelma on alkuun kepeä, päätarina paljastaa nopeasti vakavan luonteensa ja vetää pelaajan helposti mukaansa. Ollakseni rehellinen, kyseessä ei ole mikään Casablanca, mutta niille, jotka nauttivat Gacha-peleistä ja suhteellisen lihavasta tarinasta, Tower of Fantasy:llä on yllättävän paljon tarjottavaa. Jos huomaat, että pidät maailmasta ja pelin yleisestä tyylistä, kokeile sitä ja katso kuinka pelin tarina hiljalleen aukeaa.

Hahmot ja hahmonluonti

Peli sisältää joukon siistejä ja nättejä hahmoja, jotka sopivat maailman futuristiseen teemaan. Pelin estetiikka on silti johdonmukainen, joten et näe pelissä juoksentelevan juuri joukosta poikkeavia hahamoja. Mutta jos kaipaat elämääsi hyvännäköistä animehusbandoa tai kyborgi raajalla varustettua waifua, tämä peli ei sinua petä.

Yksi tapa jolla Tower of Fantasy erottuu esimerkiksi Genshin Impactista on sen laajahko hahmonluonti ominaisuus. Kun olet valinnut hahmolle sukupuolen, voit siitä lähtien vapaasti suunnitella hahmon mieleiseksesi, ja pelaajat ovatkin jo luoneet hahmoja uudelleen suosituista animeista ja peleistä.

Voit jopa jakaa luotujen hahmojen koodeja muille pelaajilla tai käyttää heidän tekemiä koodeja tuodaksesi heidän hahmojensa mallit suoraan omaan käyttöösi

Kun olet luonut hahmosi ensimmäisen kerran, voit muuttaa ulkonäköäsi myöhemmin käyttämällä 100 Dark Crystals -valuuttaa. Ainoa asia jota ei jälkikäteen voi muuttaa on hahmon sukupuoli.

Käytettävissäsi on myös valmiiksi luotuja hahmoja.

Näyttävä ja helposti omaksuttava taistelujärjestelmä

Vaikka Tower of Fantasy tarjoaa yksityiskohtaisia komboja kokeneille pelaajille, suurin osa toiminnoista voidaan kuitenkin suorittaa yksinkertaisesti painamalla yhtä painiketta. Yksinkertaisuudestaan huolimatta jokaisella aseella on oma ainutlaatuinen pelityyli, johon on helppo tarttua, ja niiden voimakkaat hyökkäykset saavat pelaajan tuntemaan olonsa vahvaksi ilman yksitoikkoisuutta. Lisäksi aseiden eri elementit vaikuttavat vihollisiin sen mukaan, minkä tyyppinen kilpi heillä on (tai ei ole). On aina ilahduttavaa saavuttaa täydellinen väistö, joka luo tehosteen nimeltä Phantasia, jossa viholliset pysähtyvät jäljilleen ja muita komboja voidaan toteuttaa helposti. Verrattuna vaikeimpiin souls like -toiminta peleihin, kuten Elden Ring tai Dark Souls, Tower of Fantasyn täydellisesti ajoitetut väistöt ovat suhteellisen helppoja tehdä, koska aikaikkuna on leveä ja viholliset ilmaisevat tulevan hyökkäyksensä selkeästi. 

Tuloksena on taistelujärjestelmä, josta rento toimintapelien pelaajat voivat nauttia turhautumatta, ja omistautuneemmilla pelaajilla on vielä tarpeeksi ponnisteltavaa vaikeammilla tasoilla. Kun pelaajat saavat PvP avattua, ne, jotka haluavat, voivat ottaa askeleen pidemmälle ja koetella omia sekä taistelumekaniikan tarjoamia rajoja muita pelaajia vastaan.

Antelias ja anteeksiantava Gacha

Tower of Fantasyn gacha-järjestelmä esitellään usein esiin myyntivalttina, ja hyvästä syystä. 

Ympäristöäsi tutkimalla saat erilaisia ​​valuuttoja, joita voit sitten käyttää saadaksesi toivottavasti uuden hahmon. Tower of Fantasyn gacha-järjestelmä pyörii niin monien eri valuuttojen ympärillä, joita on joskus vaikea seurata, mutta tärkeimmät, joihin sinun on keskityttävä, ovat nimeltään Black and Gold Nuclei. Jokainen näillä valuutoilla avattu hahmo tuntuu erilaiselta, ja vaikka jotkut saattavat olla huonompia kuin toiset, useimpien heistä on hauska kokeilla erilaisten aseidensa ja kykyjensä ansiosta.

SSR-merkin arpominen bannerista on 0,75 % yhdestä vedosta ja keskimäärin 2 %, mukaan lukien taattu SR tai SSR joka 10 vedolla. Se on valtava hyppy Genshinin 0,6 prosentin prosenttiosuudesta viiden tähden hahmojen arvonnassa.

Jokaisella 80 vedolla on myös taattu SSR, mikä on parannus Genshinin 90:stä. Kun käytät ensimmäistä kertaa tavallisen pysyvän bannerin kautta, saat jopa taatun SSR:n ensimmäisellä 30 vedolla. 

Lisäksi julkaisu viikon palkintoja satelee uusille pelaajille, melkein kuin olisi joulu. Se on yksi tapa, jolla peli hieman erottuu muiden ilmaispelien joukosta.

MMORPG: Maailma täynnä pelaajia

Vaikka on liian aikaista puhua yksityiskohtaisesti moninpeli kokemuksesta, muiden pelaajien vaeltaminen kentällä, kun etenet tehtävissä ja tutkit maailmaa, saa sinut tuntemaan olevasi maailmassa, joka on todella elossa. 

Crews ja a Friend -järjestelmä tuovat todella MMO-tunnelmaa tähän peliin. Lisäksi maailmasta löytyy voimakkaita pomovastuksia (World Boss), joilla on valtavat hiparimäärät. Vastukset ovat suunniteltu niin, että niiden kukistamiseen vaaditaan useita pelaajia. Tämän kaltaiset ominaisuudet on rakennettu peliin luomaan pelaajien kesken jaetun kokemuksen tunteen, joka erottaa sen helposti yksinpeli roolipeleistä ja gacha-peleistä.

Pelatessa kannattaakin pitää silmällä World-chattia, jossa pelaajat yleensä ilmoittelevat miltä kanavalta tietyn bossin löytää paikalta. Voit vaihtaa kanavaa puolen tunnin välein.

Käyttäjäkokemus jättää toivomaan päivityksiä

Pelaatpa sitten PC:llä tai mobiililaitteella, Tower of Fantasyn maailmassa liikkuminen voi olla joskus turhauttavaa. Navigoiminen kapeilla alustoilla ja kiipeäminen korkeille kallioille on iso osa tämän pelin maailmaa, mutta niin on myös sieltä alas putoaminen. Tippuminen tapahtuu ikävästi aina tietenkin huipulla kun yrität nousta tikkailta tai vuoren seinämää pitkin ylemmälle tasolle. Toki elämä hieman helpottuu kun saat liito-laitteeseesi (Jetpack -siivillä) uusia päivityksiä, tai syöt sieniä jotka lisäävät hahmosi staminaa.

Lopuksi

Kovin kattavaa arivota en pelistä voi antaa, sillä sen pelaaminen loppui meikäläiseltä melko lyhyeen, sillä olen taas hamunnut uusia pelejä pelikirjastoon odottamaan niiden pölyttymistä tai hyvässä lykyssä jopa läpi peluuta. Saatan toki silloin tällöin palata pelin pariin. Kiitos ja anteeksi!

Mikäli kuitenkin kiinnostuit pelistä, käy kurkkaamassa Jenun striimiä tai liittymässä hänen Discordiin. Jenunana pelailee Tower of Fantasyä, sekä muita samankaltaisia pelejä.

Pelaan serverillä Espoir IV
Pelaan serverillä Espoir IV

Rasteri

Rasteri, 34 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

Vastaa