Blogitjamppu_fi

Rainbow Six Siege BETA

Hyvät pelikaistan taistelutoverit.

Minäkin siirryin johtavan rodun puolelle ja hommasin peli-PCn itselleni. Enhän minä sillä ole paljoa ehtinyt pelaamaan, mutta onpahan hyvä kone aina kun jotakin mielenkiintoista ilmestyy PClle.

Lokakuussa ilmestyi jotakin mielenkiintoista, nimittäin Rainbow Six Siege suljettu BETA. Sain pelikaistan Steam ryhmän kautta betakoodin jota piti heti päästä testaamaan.

Rainbow Six on aika vanha pelisarja. Pelejä on tullut vuosien varrella useita, mutta jostakin syystä ne on jääneet aina mun osalta pelaamatta. Kiinnostusta on kyllä ollut, mutta toistaiseksi tuntemattomasta syystä en ole ikinä tullut pelanneeksi niitä.

Uuden PCn kunniaksi näpyttelin vapisevin sormin betakoodin koneeseen ja asentelin Siegen. Pikainen katsaus Pelikaistan tessuun ja heti löytyi vanhoja pelikaistapäitä saman pelin kimpusta.

En ole pelannut pitkään aikaan PCllä mitään ja näppäinten ja muiden opettelu vei oman aikansa, aika nopeesti se kuitenkin jostakin sieltä selkärangan kätköistä taas löyty.

Ensikosketus peliin oli aika sekava. En mä mitään tutoriaaleja jaksanu kattoa, kun kaverit oli jo vongannu tiimiin ja oltiin menossa peliin. Hirvee säätö oli aina ennen joka kierrosta, kun piti valita niin monta eri asiaa ja vielä yrittää hätäpäissään ostaa jotakin ylimääräisellä pelivaluutalla. Minkähän takia ne valikot oli tehty niin pirun monimutkaisiksi, ettei asioita meinannut löytää millään.

Ajattelin aluksi, että tuo pelillinen kankeus johtui PC pelaamisen puutteesta, mutta kokemuksen karttuessa ja muiden pelaamista seurattuani tajusin, että mulla on painolastina liki vuosikymmen Battlefieldiä!

Batllefield on pelirytmiltään aivan erilaista. Yleensä kartat ovat isoja ja avaria ja pelissä edetään vauhdilla niin maassa, merellä kuin ilmassakin. Siegessä koko pelaava porukka tungettiin yhteen elementtitaloon ja sitten alettiin paukuttaa. Talo on aloittelijalle kuin tarujen loputtomat sokkelot, sillä käytävää ja risteystä löytyy liki joka askeleelle. Kaiken lisäksi kun pelaajat tekevät vielä omia ovia sinne tänne seiniin ja välillä lattiaan tai kattoonkin… aika sekavaa meininkiä.

Counterstrike on jäänyt minun peliaikaani vaille – en ole ikinä pelannut mitään CSää. Joskus on tullut katseltua jotaki CS striimiä. Kun Siegessä tuli jonkin verran kateltua muiden pelaamista kuoleman jälkeisessä katselutilassa huomasin pelin näyttävän samalta kuin CS.

Sokkeloisen pelikentän vuoksi eteneminen on varovaista ja hidasta. Vähän väliä pitäisi pysähtyä kuulostelemaan ja väijymään suojien taakse. Heti kun jossakin vilahtaa yhden pikselin verran vihollista on sinne pistettävä lyijyä lippaan täydeltä.

Se on pakko myöntää, että olen liian pitkään ollut naimisissa saman pelin kanssa. Vastoin kuin oikeassa elämässä; en enää osaa olla muiden pelien kanssa!

Siegessä on potentiaalia ja luulen, että hauskoilla pelimuodoillaan se kilpailee CSGO pelaajista. Mulle se ei betan perusteella menny ostolistalle, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Peli on komea kuin mikä ja kunnollisella paneutumisella siitä saisi varmaan paljon enemmän irti. Jos joku hyvä porukka lähtee sitä tosissaan mättämään, niin voisihan tuota harkita – viimeistään alemyynnistä.

Tossa oli juuri Star Wars Battelfrontin betatesti ja se tuntui heti paljon kotosammalta maastolta. SWBF ei ole kovin syvä peli, mutta jos sen ottaa harmittomana räiskintänä, niin siitä voi saada hyvän tovin hupia.

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.

1 thought on “Rainbow Six Siege BETA

  • Hienoa tekstiä kuten aina! Ensivuoden puolella on peliin kuulemma luvassa neljä laajennustakin. Tässä olisi asiasta faktaa ja vähän spekulointiakin, ihan vaan keskustelun herättämiseksi =)

    Ensimmäisen lisärin olisi tarkoitus ilmestyä tammikuussa ja se kantaa nimeä ”Operation Black Ice”. Uusina operaattoreina ilmeisesti tulee olemaan Kanadan erikoisjoukot. Uusien sotilaiden lisäksi luvataan myös uusia pelimuotoja, kosmeettista lisäsisältöä (esim. aseskinejä) sekä kausittain vaihtelevaa sisältöä, kuten erilaisia tapahtumia. Varmaankin jotain tuplattuja kokemus pisteitä tai vastaavaa. Jotain pientä huhua on ollut myös liikkeellä mahdollisista mikromaksuista. Mutta eipä ainakaan Ubisoft vielä ole näitä kuulopuheita todeksi ilmoittanut.

    Tässä vielä youtube pätkä kehittäjien lupauksista jatkaa pelin kehittelyä vielä julkaisun jälkeenkin: https://youtu.be/pKD-0-MK1aY

    Mitä tuohon R6:Siegen hankkimiseen tulee, niin eiköhän tämäkin tule omaan kirjastoon ostettua, jos ei muuten niin ainakin heräteostoksena. Sen verran utelias sielu olen, varsinkin silloin kun peliä mainostetaan seinien räjäyttelyillä sekä sanoilla taktikointi ja tiimipeli.

    Reply

Vastaa