BlogitR0usty

R6 Siege: Encen uudet tuulet

Suomalaista R6 Siege – skeneä ravisteli pommi 10 joulukuuta kun Penta Sports ilmoitti tehneensä sopimuksen Ville ”Sha77e” Palolan kanssa. Sha77e siirtyisi välittömästi korvaamaan poispotkitun Niklas ”KS” Massiererin. Sopimus aiheutti syntyessään jonkinsorttista parranpärinää(täysin aiheetta) suomalaisessa siege-yhteisössä ja Sha77e saikin aiheettomasti negatiivistäkin huomiota lähinnä sen takia, että Pentan toiminta KS:n erottamisessa oli joidenkin lähteiden mukaan hieman kyseenalaista. Palola otti tilanteessa suotta sivuosumaa tehdessään itselleen ainoan oikean ratkaisun kyseisessä tilanteessa. Julkisuuteen ei tullut tietoa oliko siirto miten hyvin jo etukäteen Palolan edustaman Ence Esportsin tiedossa ja oliko asiaan kenties jo lähdetty varautumaan. Ilmoituksen tullessa oli varmaa, että spekulaatio yhden maailman parhaimman pelaajan korvaajasta alkaisi välittömästi.

Ville ”Sha77e” Palola Encen riveissä

Encen voittaessa Pro Leaguen mestaruuden marraskuussa pystyi ounastelemaan, että yksi tie oli kuljettu loppuun. Pitkään odotettu mestaruus oli vihdoin totta ja edessä olisi uudet tavoitteet. Omissa spekulaatioissa mietin lähinnä jatkaisiko Willkey ja Bounssi vai olisiko mestaruus pitkän taipaleen päätepiste. Encen kokoonpano oli ollut yhdessä jo hyvän tovin ja aika olisi hyvä hallitulle muutokselle, koska seuraava tapahtuma on helmikuussa pelattava Invitational Montrealissa. Itse voin tunnustaa, etten osannut ounastella Sha77en lähtöä Pentaan vaikka joukkueen esitys oli aika väljähtänyt Brasiliassa ja siihen reagoitaisiin varmasti jollain tavalla.

 

Ence on aina pelannut täysin suomalaisella joukkueella ja sitä taustaa vasten lopullisia vaihtoehtoja uudeksi pelaajaksi oli varsin vähän ja Encen kartoittaessa tilannetta, oli skeneä seuraaville varsin selvää, että Sha77ea joukkue ei pystyisi suoraan korvaamaan vaan uudella pelaajalla haettaisiin uudenlaista synergiaa joukkueeseen. 21 joulukuuta Ence ilmoitti jokseenkin odotetusti, että joukkueen uusin jäsen tulisi olemaan Aleksi ”Uuno” Työppönen. Uuno, joka aiemmin tunnettiin paremmin nimellä Uunomurhaburo vaikutti aiemmin PS4 – skenen puolella ja siirtyi PC:n puolella vasta viime keväänä, mutta herätti varsin pian Pentan huomion, joka kiinnitti pelaajan omaan akatemiajoukkueeseensa. Suomalaisessa Siege-skenessä Uuno on kerännyt nopeasti mainetta kovana fraggerina, jolla tähtäys on kohdallaan ja on tunnettu myös hyvästä pelin tuntemuksestaan sekä kyvystä sopeutua vaihtuviin tilanteisiin nopeasti.

Jos ajatellaan että Sha77e on yksi maailman parhaista Pro-pelaajista, voidaan silloin myöskin sanoa, että Uunon kiinnityksen myötä Ence hankki yhden maailman lupaavimmista pelaajista rosteriinsa. Se miten Ence päättää saada nykyisestä kokoonpanosta parhaan mahdollisen irti tulee varmasti vaikuttamaan siihen, miten tämä vaihdos tullaan loppujen lopuksi näkemään. Uuno pystyy pelaamaan Sha77en roolin jos Montrealin Invitational – turnaus tulee liian nopeasti joukkueelle ja aika ei riitä etsimään nykyiselle rosterille optimaalisinta koostumusta hyökkäykseen ja puolustukseen. Kuitenkin Uunon peliä seuranneena näkisin hänet monipuolisempana ja joustavampana vaihtoehtona kuin Sha77e ja tämän vuoksi tulevaisuudessa Ence hyötyisi jos se joltain osin roolittaisi rosteriaan uudestaan.

Koskapa tämä on blogi – kirjoitus niin rohkenen heitellä ilmaan hieman spekulaatiota siitä kuinka Encen rosteri muotoutuu Sha77en poistuttua ja Uunon tulon myötä.  Lopullisen totuudenhan meille kertoo sitten joukkue itse kun vihdoin näemme kuinka joukkue jatkossa pelaa. On täysin mahdollista, että varsinkin Montrealissa Uuno ottaa suoraan Sha77en paikan kuten jo aiemmin mainitsin, mutta joukkueella on myös mielenkiintoisia vaihtoehtoja.

Puolustuksessa, riippuen kartasta Ence pystyy Uunon myötä ryhmittymään seuraavasti: Bounssi  – ankkuri, Willkey – ankkuri, Pannari – Support, Uuno ja Kanto vapaassa roaming- roolissa. Bounssi, Kanto ja Pannari ovat kyseisillä pelipaikoilla Pro-skenen eliittiä ja todistetusti Willkey pystyy pelaamaan voittavan joukkueen roameria. Kuitenkin uskoisin Encen olevan vielä parempi Uunon pelatessa vapaana roamerina Kannon parina ja Willkeyn pelatessa Bounssin parina sitellä. Vielä villimpänä heittona kokeilisin Uunoa myös IGL-roolissa kunhan joukkueen pelitapa on tukevasti selkärangassa.

Hyökkäyksessä Ence pystyy selkeämmin korvaamaan Sha77en suoraan Uunolla ja siellä lähinnä suurin työ tehdään, että saadaan entryt hiottua selkärankaan kunnolla. Muuten Encen hyökkäysroolitus on Pro Leaguen parhaita. Joukkueessa on yksi Pro Leaguen parhaista enrtyfraggereista(Kanto) ja pelin ehkä paras Hibana(Pannari).

Rainbow Six Siegen suosion jatkaessa kasvuaan ja yhä  isompien peliorganisaatioiden liittyessä mukaan myös rahaa alkaa tulemaan skeneen entistä enemmän. Tämän kehityksen luonnollisena jatkumona on suomalaisten huippupelaajien siirtyminen isompien ulkomaisten rahapatojen ääreen toteuttamaan unelmiaan. Ainoa vaihtoehto Encelle ja muille suomalaisille tiimeille on löytää suomalainen raaka talentti ja antaa reilu mahdollisuus skenen huipulla. Vain näin toimimalla suomalainen skene kasvaa, kehittyy ja pysyy jatkossakin mukana yhä kasvavassa Siege – esports skenessä. Uunon kiinnittäminen on tästä paras esimerkki ja todennäköisesti se teki Encestä entistä vahvemman sen hakiessa Invitationalin voittoa ja yrittäessä uusia Pro- Leaguen mestaruutta.

R0usty

|PC-Pelaaja|Youtube-Heppu|FPS/MP/RPG/STRATEGIA|Tosissaan, mutta ei totisena|Jostakin syystä pidän myös kirjoittamisesta, en tiedä.

Vastaa