BlogitKebabKenraali

Useat Steam pelit jäävät pelaamatta

Näin kirjoitus hetkellä ennen lähestyvää joulukautta, sekä todennäköistä perinteistä Steam talvi alennuksia sekä muiden vastaavien sivustojen kausi alennusmyyntien lähestyessä. On hyvä istahtaa ja kurkata mitä kaikkea sieltä digitaalisesta pelikaapistasi löytyy. 

Onko hankittuja pelejä jäänyt pelaamatta ?

steamometer generaltaggart
Picture from: http://www.steamometer.com/

Internetistä löytyy useampiakin sivustoja joista pystyt katsomaan kätevässä muodossa Steam kirjastosi statistiikkaa. Yksi tällaisista on ”Steam O Meter” http://www.steamometer.com/

Sivusto antaa sinulle listan Steam profiilin peleistä sekä erilaista statistiikkaa kyseiseestä profiilista (edellyttää että Steam kirjastosi on julkinen.) Tämä kertoo mm. Paljonko pelejä on Steam kirjastossa, paljonko tunteja on takana ja mitä pahinta.

Montako peliä on vielä pelaamatta sekä pelikirjaston arvon, jos kaikki hankkisi nyt kerralla.

Aiheesta on olemassa useampiakin tutkimuksia ja mainitsen tässä nyt kaksi sellaista.

Toinen on Arstechnica.com sivuston tekemä tutkimus, jonka mukaan 36,9 % Steam tileillä olleita pelejä ei oltu koskaan pelattu.

Myöskin Kotaku on tehnyt vastaavan tutkimuksen, jossa haastateltiin 1400 käyttäjää ja heidän vastaava luku oli 40%.

Miten oma tilanteeni eroaa muista, vai eroaako ?

Itsellä on sellainen 357 peliä pelkästään Steam kirjastosta ja 174 peliä näistä on sellaisia, joita en ole kerinnyt vielä pelaamaan.

60 pelaamatonta peliä tästä määrästä ovat sellaisia, joita olen kyllä pelannut aikaisemmin Steam palvelun ulkopuolella. Nämä näkyvät kuitenkin statistiikassa pelaamattomina.

Mutta jos nämä ottaa huomioon eli pois tästä määrästä, niin listalle jäi vielä 114 peliä.

Tämä siis tarkoittaa että oma pelaamattomien pelien todellinen prosenttimäärä on n. 31.9 %

Joten tilastollisesti olen alle keskiarvon, mutta tuo 31,9 % on kuitenkin aika iso luku joka tapauksessa.

arstech generaltaggart
Picture from Arstechnica.com

 

Mistä näitä pelejä oikein tulee ?

Itse olen hankkinut paljon pelejä Steamin alennusmyynneistä, lisäksi myös Humble bundlesta ja vastaavista sivustoista. Yleensä näissä on 1-2 peliä on sellaisia, jotka yleensä kiinnostavat.

Mutta näiden mukana tulee myös muutama sellainen peli joka ei kiinnosta.

Nämä ovat monesti Steam versioita ja ne kasvattavat pelien määrää Steam tilillä. Nyt moni näistä peleistä odottavat, että olisi aikaa testata edes muutama minuutti.

Mutta luultavammin osa näistä jää pölyttymään ikuisiksi ajoiksi.

Harmi vain että Steam ei ainakaan toistaiseksi tue pelin myymistä / siirtämistä toiselle tilille. Steam kirjaston voi jakaa tietyillä reunaehdoilla käyttäen Steamin family ominaisuutta.

Tästä lisätietoa http://store.steampowered.com/promotion/familysharing

Sama ilmiö on kyllä ihan muillakin Steamin omista alennusmyynneistä hankittujen pelien kanssa. Lisäksi muut pelien ostamiseen käyttämäni sivustoissa myydään pelejä, jotka pitää rekisteröidä Steamiin. Joten myös näiden ulkopuolelta tulee pelejä lisää kirjastoon.

Kaikki pelit eivät näistä toki ole sellaisia, jotka eivät kiinnosta.

Listalla on paljon sellaisia pelejä jotka todella kiinnostavat, mutta kaikkea ei aina kerkiä pelaamaan ja näitä on tarkoitus kyllä pelata (joskus). Silti digitaalinen hamsteri iskee ja pelejä tulee hankittua erilaisista tarjouksista, kun kerran halvalla saa.

b6834-steamimage

Tässä vielä tekstissäni mainitsemani tutkimukset

http://www.steamometer.com/

http://arstechnica.com/gaming/2014/04/introducing-steam-gauge-ars-reveals-steams-most-popular-games/

http://kotaku.com/were-buying-more-pc-games-than-we-can-play-1493402988

Mikä on sinun vastaava tilanne ? Keräätkö pelejä digitaalisesti vai vielä perinteiseen tapaan eli fyysisinä kopioina. Oletko vastaavassa tilanteessa että tulee hankittua pelejä, mutta kaikkea vain ei kerkiä pelata.

Ota osaa keskusteluun ja jätä kommenttia alapuolelle. Kerro tarinasi.

 

3 thoughts on “Useat Steam pelit jäävät pelaamatta

 • Itse en edes uskalla katsoa kuinka monta peliä on ihan koskemattomana steam ”kirjastossani” 😀
  Vaikkakin pelejä ei löydy kuin reilut 100 kpl hurja veikkaus että melkein puolet on koskemattomia..
  Miksi alennukset vetävät puoleensa ja mistä löytyisi hiukan aikaa näiden pelien testaukseen ? :3
  Aika ajatuksia herättävä kirjoitus 🙂
  Bravoo !

  Reply
  • General Taggart

   Steam exploration sale. Tuli ekana päivänä hankittua AC: Black flag, uusimman Thief:n sekä Stick of truthin ~56€ ensimmäisenä päivänä. Tänään tuo kasa olisi ollut ~36€ joten näiden kanssa saa olla tarkkana. Tosin en tuolloin edes ajatellut että voisi tulla vielä parin päivän jälkeen halvempana tarjouksena. Tuolla 20€ olisi saanut jotain muuta kivaa ei pelattujen pelien joukkoon ;D

   Reply
 • Jep, itsellä steam kirjaston saldo on 442 peliä ja niistä se 40% koskemattomia, eli siis noin 176 kappaletta. Tosin niin kuin Taggartilla, osa niistäkin on jo pelattu läpi ennen kuin lisäsin steam tunnukselle. Esim. Commander Keen, Mortal Kombat, Duke Nukemit ja muut klassikot.

  Reply

Vastaa