Testissä Tritton AX180 kuulokkeet

Itse olen luultavammin normaalia vahingollisempi ihminen kuulokkeille, koska jostain syystä itselläni kuulokkeiden odotettu elinikä on 6kk tai alle.

wp_20141208_10_20_33_pro

Tosin aikaisempi pelaamisessa käyttämäni malli oli n. 12€ maksaneet perus stereo kuulokkeet, mutta vastaavia kohtaloita on hieman kalliimmatkin kuulokkeet saaneet osakseen.

Nämä perus stereo kuulokkeiden kohtaloksi koitui sen johto, joka jostain syystä on saanut sen verran osumaa. Että sen johdon kuori on päässyt halkeamaan. Pienen hetken päästä se olisi katkennut kokonaan.

Joten päädyin tällä kertaa hieman paremman hintaluokan stereo kuulokkeisiin.

Itsellä nämä ”paremman” hintaluokan kuulokkeet ovat 50-70 € välimaastossa.

Itse olen aina suosinut täysikokoisia kuulokkeita, koska itse en oikeastaan pysty pitämään päässäni muita malleja. Kaikki pienemmät mallit saavat korvani kipeäksi.

Kaikista pahimmat näistä ovat kuitenkin korvakäytävä kuulokkeet.

Mihin rahani sijoitin tällä kertaa.

content-matte-col-01
http://www.trittonaudio.com/prod/ax180.asp

Tallakertaa kaupasta jäi käteen Tritton AX-180 merkkiset monialusta kuulokkeet. Monialusta siinä mielessä että laite on yhteensopiva PC/Xbox360/PS3 sekä 3.5mm audio plugi joka sopii mm suurimpaan osaan puhelimia sekä padejä.

Pakkauksessa tulee tarvittavat liitäntä johdot, jotka näet alla olevasta kuvasta.

 

tritton liittimet
Kuvassa mukana tulleet liittimet.

 

Omakohtaiset testaus tulokset

Kuulokkeiden äänen toisto on omasta mielestäni hyvää sekä bassot ovat mukavan tuntuisia.

Harmi vain että mukana tuleva USB äänikortti jostain syystä pitää jatkuvaa huminaa ja sirinää.

Tämä on varsinkin ärsyttävää, jos kuulokkeista ei kuulu mitään peliääntä tai musiikkia tai jos pelissä on todella hiljainen kohta. Tämä on ongelma, vaikka olisikin toistanut ääntä koneen integroidun ääniliittymän kautta. Ilman tätä USB äänikorttia se ei toista ääntä edes tätä kautta.

Lisäksi ainakin hiiren liikuttaminen tuo lisää häiriötä, kuten esimerkiksi Audacity ohjelmalla. Valitettavasti tämän pitkän johdon kautta en saanut pelkästään ääntä ja mikrofonia kytkettyä koneen integroituun äänikorttiin ilman että tämä USB liitäntä ei olisi kytkettynä. Saman tapaista ongelmaa oli eri foorumeilla esim. PS3 laitteen kanssa.

Nämä häiriö äänet häviävät kokonaan, kun kuulokkeet liittää tietokoneeseen 3,5mm audio plugi johdolla.  Tämän jälkeen äänentoisto on kunnollista. Harmina on vain se että tämä johto on tietokone käytössä aivan riittämätön ja tarvitsee jatkojohdon. Lisäksi tällöin laitteen oma mikki jää pois pelistä.

’——————–

PÄIVITYS TEKSTIIN.

ILMEISESTI TÄLLÄISELLÄ KAAPELILLA SAAT MIKIN TOIMIMAAN NORMAALILLA KAAPELILLA.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/33525/dkkcd/Fuj-tech-kuulokemikrofoniadapteri-tietokoneelle

’——————–

Ohessa nauhoitettu häiriöääni, joka siis tulee myös siis nauhoituksiin. Näitä kyllä saa jälkikäsittelyssä pois, mutta kuitenkin on iso ongelma videoiden tekemisessä.

Tämä ääninäyte on hieman jälkikäsitelty eli olen nostanut sen äänentasoa korkeammaksi, koska se oikeasti kuuluu kuulokkeista voimakkaammin kuin miten se kuulostaa nauhoituksessa suoraan, mutta kuitenkin tuo esille tuon äänihäiriön

 

 

Loppusanat

Lopuksi vielä se että suosittelenko tätä laitetta. Voin sanoa että en pysty tätä suosittelemaan tämän testin perusteella. Netissä oli paljon muutakin kirjoittelua tämän mallin ääniongelmista ja ne liittyivät aina tähän USB juttuun. Oli kyseessä PC tai esimerkiksi PS3. Yleensä USB laitteen hankkimista suositellaan jotta pääsisi eroon tietokoneen aiheuttamasta häiriöstä ääni signaaliin. Itselleni kävi nyt siis aivan toisinpäin.

Itse kokeilin liittää USB äänikortin USB liitäntää muihinkin laitteisiin ja kaikissa oli sama ongelma.

Mikäli laitetta pystyy käyttämään ilman USB äänikorttia, niin näistä lähtevät äänet ovat mielestäni hyvät.

Mutta muuten kyllä äänenlaatu on itselleni riittävä ja kuitenkin huomattavamman parempi kuin aikaisempi 12€ peruskuulokkeet jotka minulla oli. Yhtenä hyvänä puolena voidaan kuitenkin pitää erilaisten adapterien tuleminen. Näitä adaptereja voi käyttää ihan muissa kokoonpanoissa ja tarkoituksissa ilman kyseisiä kuulokkeita.

Mutta pelkästään PC kuulokkeina pitäisi hinta olla hieman halvempi. Nyt keskihintana on 69€, joten nyt tämä on hinta/laatusuhteen kanssa kuitenkin hieman heikko.

Olen ollut asiasta yhteydessä valmistajaan ja sen näkee että mitä sieltä vastataan.

Lisätietoa valmistajan sivuilta.

http://www.trittonaudio.com/prod/ax180.asp

Mikä on mieli tapasi saa ääni ulos tietokoneesta, käytätkö kuulokkeita ja kaiuttimia. Mikä on omat kokemuksesi kuulokkeiden kanssa. Mitä malleja ja merkkisiä käytät. Kerro tarinasi ja mielipiteesi kommenteissa.

 

WordPress Lightbox Plugin