BlogitKebabKenraali

Testissä QPAD QH-90 Pro Gaming Hi-Fi kuulokkeet

qh-90


Ei, en sentään hajottanut äskettäin hankkimiani Tritton AX-180 kuulokkeita. Vaan päätin Trittonin kuulokkeet antaa eteenpäin näin joulun ajan kunniaksi.

Tilalle hankin Qpad QH-90 Pro kuulokkeet, joissa on kooltaan hieman isommat elementit sekä tästä johtuen isommat kuuloke osat. (AX-180 40 mm driverit ja QH-90 Pro 53 mm driverit)

Qpad QH-90 Pro liitäntä mahdollisuudet ovat suppeammat kuin Tritton AX-180:ssä ja pitää sisällään erilliset vain 3,5mm liitännät mikrofoni ja audio liitäntään.

Mutta toisaalta en edes pysty edellisen kuulokkeiden kaikkia ominaisuuksia hyödyntämäänkään.

 

300x400-QH-90-white

Mitä löytyy paketista.

Kuulokkeiden lisäksi mukana on irrotettavissa oleva mikrofoni. Kontrolli boksi, jossa mahdollisuus äänen säätöön sekä tätä voit käyttää puheluun vastaamiseen/lopettamiseen. Mutta on vain Iphone yhteensopiva.

Tämän lisäksi tulee 2 metrin jatko kaapeli sekä 10 cm puhelimeen menevä kaapeli ja tällä saat mikrofonin toimimaan muilla puhelin merkeillä.

 

liitännät pad

Lisäksi valkoinen kankainen säilytyspussi.

Ajatukseni kuulokkeista.

Itse kuulokkeiden oma piuha on todella lyhyt, ja soveltuu sellaisenaan pelkästään kännykän tai kädessä pidettävän mediatoistimen kanssa käytettäväksi.

Tässä on sinänsä se hyvä puoli, että jatkojohdon voi jättää kiinni tietokoneeseen ja kuulokkeiden oma johto ei sotkeudu. Kuten niin helposti pidemmän kaapelin omaavien kuulokkeiden kanssa käy helposti.

Kuulokkeet istuvat Tritton AX-180 kuulokkeisiin verrattuna isoon ja paksuun päähäni hieman paremmin.

Kuulokkeiden melun vaimennus on todella ällistyttävä. Itse huomasin kun kuulokkeista kuuntelee musiikkia niin hieman äänen voimakkuudesta riippuen ulkomaailman äänet jäivät häiritsemättä.

Toisaalta taas on varmasti ulkona liikkuvalle henkilölle kaksipiippuinen juttu. Mielelläni kuitenkin ulkona ollessani kuulen myös liikenteen äänet, eli tarvitsee olla tarkkana että ei tämän vuoksi synny ulkona vaaratilanteita.

Hinta ja laatu

Tritton AX-180 on vertaa.fi sivuston mukaan n. 69€ hintainen. Kun taas QPAD QH-90 Pro pyörii siinä 89€ kohtaa.

Siinä missä Tritton AX-180 yrittää olla yhteensopiva useamman laitteen kanssa ja sisältää myös USB äänikortin/vahvistimen, niin QPAD QH-90 Pro käytännössä täysiverinen PC laitteistolle ja 3,5mm plugin kanssa yhteensopivien laitteiden pariksi.

Korkeampi hinta mahdollistaa paremmat materiaalit, jossa mukana nahkaa ja alumiinia tekemään sen viimeisen silauksen ulkonäköön ja kestävyyteen.

Kuulokkeiden äänen toisto toteutetaan isommilla kuuloke elementeillä ja äänen toiston vasteet ovat 15-25.000 Hz joten Tritton AX-180 verrattuna toistettava ääni on jonkin verran parempaa sekä skaala laajempi.

Mitä muuta jäi vielä mieleen.

Tritton AX-180 ei itse ole mitenkään huono tuote ja itse pidin sen sankojen muotoilusta ja lisäksi sen mukana tulee enemmän liitäntä mahdollisuuksia. Kaiken lisäksi on edullisempi hinnaltaan.

Kuitenkin QPAD QH-90 Pro kuulokkeiden äänen toistokyky on isompien elementtien ja äänen toiston skaalan vuoksi paremman kuuloista eli hinta/laatusuhde ei ole pahempi.

Itse siis valitsen QPAD QH-90 Pro kuulokkeet uudeksi äänentoistolaitteeksi tietokoneelleni.

Lisäksi mukavana lisänä paketissa tulevat eri pituiset kaapelit, jolloin voin jättää helposti osa kaapelista kiinni tietokoneeseen, ja laittaa kuulokkeiden omalla lyhyellä kaapelilla kuulokkeet kiinni vaikka puhelimeen.

Tein kuitenkin toisen henkilön onnelliseksi lahjoittaessani Tritton AX-180 kuulokkeet eteenpäin nuoremmalle pelaajalle.

 

qpad speksii

                          

Lisätietoa: Qpad QH-90 Pro

http://qpad.com/products/headsets/QH-90-White/#overview

Vastaa