BlogitKebabKenraali

Striimaaja corner @ Salo ComBounD

Sain mahdollisuuden osallistua suomalaisen streamaus yhteisö Streamia:n kautta Salossa 19 – 21.4.2019 pidettyihin LAN partyihin livestreamaajan ominaisuudessa. Paikalle oli kutsuttu hyvän kokoinen kattaus suomalaisia striimaajia. Itse Streamia:n puolelta lisäkseni mukana olivat DJSupas sekä Samura1man. Kutsuttuna oli muitakin Twitch striimaajia, kuten Navixdakingk, Supbells, Doreahia, Psykopaattikana, Slayah85, Tikru85.

Hetken aikaa asiaa pohdittuani, tulin siihen tulokseen ettei tätä kannata missata ja päätin hyödyntää tilaisuuden jo ihan kokemuksen vuoksi. Olen elämäni aikana ollut jo yhdessä suuressa LAN tilaisuudessa, josta toki on hieman aikaa. Olenhan toki jonkin verran pelannut kavereiden kanssa niin, että olemme kokoontuneet saman katon alle muutaman koneiden voimin.

Kuvaaja: Ilari Laivo ComBounD 2019

Hieman omakohtaista LAN historiaa.

Aikaisempi kokemus suuremmasta LAN partyistä on Helsingin jäähallilla pidetyissä Assemblyistä, eli kauan kauan sitten, kaukaisessa galaksissa vuonna 1994.

Assyt olivat tuolloin vielä enemmän demo ja musiikki painotteista. Toki tuolloin jo pelattiin pelejä lähiverkossa, mutta painopiste oli enemmän luomis kuin kuluttamis painotteinen.

Mitä ja miksi ComBounD 2019 streamcorneriin?

Combound tilaisuuteen pääsin streamaajan ominaisuudessa, suomalaisen Streamia yhteisön kautta, kun näin heidän Twitter tilillä ilmoituksen. Päätin ilmoittautua mukaan ja lopulta myös pääsinkin mukaan. Alunperin tarkoituksena oli jakaa streamaus käyttöön toimitetut tietokoneet DjSupas ja Samura1manin kesken, mutta yllätyksekseni järjestäjät saivatkin järjestettyä myös minua varten oman tietokoneen ja jokainen pääsi näin ollen striimaamaan omille kanavilleen aivan niin paljon, kuin vain halusivat.

Lupautuessani osallistumaan tilaisuuteen, en oikeastaan tiennyt mitä odottaa. Stream corner terminä itselläni oli hyvinkin tuntematon, mutta avoimella mielellä pääsee jo hyvin alkuun ja eihän se voi olla kovin erilaista kuin kodin turvasta striimaaminen?

Tilaisuuden järjestäjä on omien yhteistyö kumppaniensa kanssa järjestänyt striimaajille tietokoneen ja kaksi näyttöä, itsellä pitää olla kaikki muu tarvittava aina näppäimistöstä web kameraan. Tämä luultavammin sen vuoksi, että kaikilla on kuitenkin omat tavat tehdä omia lähetyksiään, niin mukana on tutut laitteet ja vältytään liialliselta säätämiseltä laitteiden kanssa.

Peleiksi olin ajatellut pelata Euro Truck Simulator 2 peliä, mutta myös Borderlands 2 peliä sen hetkellisen ajankohtaisuuden vuoksi sekä tietenkin jatkaa The Division 2 pelin parissa. Mutta myös mahdollisesti jotain muutakin.

Viikonloppu Striimauskornerissa

Saavuin paikanpäälle Salon IOT Campukselle hyvissä ajoin. Parisen striimaajaa osui kohdalle heti ComBounD:n alkuun ja pääsimme sisään ensimmäisten joukossa. Paikalla olleille striimaajille esiteltiin hieman paikkoja sekä kerrottiin itse tapahtumasta. Olihan se mieltä nostattavaa kun lopulta meidät ohjattiin itse striimi cornerille ja siellä meitä odotti sopivat tilat nimilapun ja konein varustettuna.

Paikalle kutsutuille striimaajille oli varattuna Jimm’s PC Storen toimesta tietokone, kaksi Benqun näyttöä sekä kunnolliset Noblechairs pelituolit. Tästä sitten vain aloittamaan tarvittavien laitteiden ja ohjelmistojen säätämistä, kun laneille osallistuvat pelaajat alkoivat myös asettumaan hankkimilleen paikoille ja itse ComBound oli sitten virallisesti alkanut.

Tilaisuus oli loppuun myyty. Tietokone paikkoja tilaisuudessa oli 165-175, joten mistään ihan pikkuruisesta tapahtumasta ei voi puhua. Pelaamisen lisäksi tilaisuuteen myytiin myös erillisiä päivälippuja, joilla pääsi osallistumaan kaikkeen muuhun aktiviteetteihin, joita oli esimerkiksi konsoli ja tietokonenurkkaus jossa pääsi pelaamaan erilaisilla laitteilla sekä muuta mukavaa tai sitten vain moikkaamaan kavereitaan tai kurkkaamassa miten jälkikasvulle kuuluu.

Alunperin kilpapelaamista piti olla League of Legendsin, Fortniten sekä Counter-Strike: Global Offensive peleissä, mutta vähäisen ilmoittautumisen vuoksi pelattiin vain Counter-Strike: Global Offensive turnaus.

Loppu hyvin, kaikki hyvin

Kaiken kaikkiaan ComBounD 2019:sta jäi itselleni todella hyvät fiilikset. Tilaisuudessa pääsin tutustumaan muihin Twitch streamareihin ja hieman näkemään mitä kulissien takana tapahtuu ja kaiken kaikkiaan mukana olevat striimarit olivat hyvinkin mukavaa sakkia ja meistä pidettiin erityisen hyvää huolta.

Aluksi hieman pelotti, että mihin on tullut lupailtua, mutta jokatapauksessa olen tyytyväinen siihen, että osallistuin Combound 2019 laneille ja jos tilaisuus osuu kohdalle ensi vuonnakin, niin varmasti lähden mukaan.

Nyt on siis viikonloppu tullut vietettyä LAN partyillä ja kaiken valvomisen ja striimaamisen jälkeen on mukavaa istua taas kotona oman koneen äärellä ja lähteä nukkumaan kivan ja mielenkiintoisen viikonlopun jälkeen.

Kenraali lopettaa tähän ja se on seuraavaan kertaan, pelataan kun tavataan !

Vastaa