BlogitKebabKenraali

Katsauksessa: Star wars: Rebels animaatio

MV5BMjMyNTc4NDI5OV5BMl5BanBnXkFtZTgwMzI4OTg5MjE@._V1_SY317_CR1,0,214,317_AL_

Star wars: Rebels

Tähtien sota eli tuttavallisesti Star Wars Rebels animaatio on nyt saatavilla suomessa ainakin Netflix:n kautta ja tätä ennen tullut Suomen Disney XD kanavalta.

Sarja on dubattu myös suomenkielellä ja vaikka itse luonnollisesti katsoin suurimman osan alkuperäisellä ääniraidalla. Suomenkielinen ääninäyttely on hyvää ja riippuu paljon katsojasta kummalla kielellä tämän haluaa katsoa.  Jos katsot tätä esimerkiksi lasten kanssa, niin tämä on niitä ainoita tapoja nauttia yhdessä Star Wars tunnelmasta.

Sarja sijoittuu muutaman vuotta ennen alkuperäisen Star wars elokuvan tapahtumia (noin 5 vuotta ennen Yavinin taistelua) ja tarina seuraa Ezra Bridger nimisen nuoren pojan edesottamuksia, joka lyöttäytyy yhteen Jedi Kanan Jarrusen ja hänen miehistön matkaan.

Yhdessä he ottavat osaa alkavaan kapinaan ilkeää imperiumia vastaan.

 

Mietteeni itse sarjasta

Sarjan parin ensimmäisen jakson aikana itselle tuli kohtuullisen ristiriitaisia ajatuksia.

Sarja toimisi hyvin ihan itsekseen, mutta alkupään jaksojen aikana hieman liikaakin tyrkytetään sitä faktaa, että katsot tähtien sota universumiin perustuvaa sarjaa. Toki tämä toimii peleistäkin tuttuna tutoriaalina, jossa katsoja tutustutaan sarjan maailmaan ja sen keskeisiin henkilöhahmoihin. Mutta jos Star Wars on entuudestaan hyvinkin tuttu, niin se saattaa hieman ärsyttää. Kuten minulle tapahtui parin kolmen ensinmäisen jakson aikana.

Mutta joka tapauksessa sarja lähtee elämään omaa elämäänsä hyvinkin pian ja sarjasta näkee sen, että tekijät ovat onnistuneet tuomaan kaiken sen hyvän, jota Star Wars kokemus pitää olla sekä onnistunut karistamaan sen taakan jonka varsinkin Star Wars Episodet 1-3 jättivät.

Sarjan dialogi on todella sujuvaa, eikä pidä mukanaan mitään ärsyttävyyksiin menevää dialogia.  Tästä erityis kiitokset käsikirjoittajille.

Sarja täydentää omalta osaltaan hyvin Star Wars kaanonia, ja sijoittuu ajallisesti ennen Star Wars Episode IV: A New Hope elokuvan tapahtumia.

Sarjassa pyörii tuttuja hahmoja ja tapahtumia, mutta itse tarina keskittyy kuitenkin suurimmalta osin yhden ryhmän tekemisiin.

Star_Wars_Rebels_Characters

 

Vaikka kyseessä onkin Disneyn lasten kanaville tarkoitettu, niin se on kuitenkin yllättävän paljon Star Wars elokuvistakin tuttua taistelua ja toimintaa ja tapahtumat ovat yllättävän aikuismaisia ja toiminnan ohella tulee ruumiita yllättävän paljonkin.

Onhan sarjassa mukana yksi kidutuskohtauskin, joka onnistui yllättämään. Kun ottaa huomioon, että kyseessä on kuitenkin ensisijaisesti lasten kanavalle tehty sarja. Toki vastaavanlainen kohtaus oli imperiumin vastaisku elokuvassa, mutta kuitenkin.

Ensimmäinen kausi sisältää 15 jaksoa ja tämä tuli katsottua yllättävänkin nopeasti. Ainoana harmina on se perinteinen. Eli kun nämä on katsottu, niin jää kaipaamaan lisää.

Kausi 2 on juuri alkanut jenkeissä ja en itse löytänyt tietoa koska sarja jatkuu suomen Disney XD kanavalta. Mutta sarja jätti itsestään sen verran postitiivisen olon, että lisää jaksoja jää odottamaan todella paljon.

Star Wars Rebels 2014, Kausi 1 Netflix. DVD:nä tulossa, mutta toistaiseksi ei löytynyt julkaisuaikaa.

Lopuksi vielä kyseisen sarjan virallinen trailer.

 

 

 

Vastaa