BlogitKebabKenraali

Pelit mielessä: Wing Commander pelit Osa 2

Wing Commander IV: The Price of Freedom

 wc4sleevehigh

Wing Commander pelisarja jatkui Terran-Kilrathi sodan ja alkuperäisen trilogian päättymisen jälkeen pitkälti samaa kaavaa käyttäen. Paremman näköisenä ja paremmilla FMV-videoilla.  The price of freedom julkaistiin vuonna 1996.

Mark Hamill, Malcom McDowell, John Rhys-Davies, Thomas F Wilson sekä Ginger Lynn Allen (jota ei jostain syystä näy IMDB:n listalla) palasivat vanhoihin rooleihinsa, ja tällä kertaa saavat vastaansa uuden vihollisen Union of Borderlands muodossa.  Ihmisten ja Kilrathi sodan aikana Union of Borderlandin jäsenplaneetat kärsivät 128px-Borderworlds_logoaikaisemasta sodasta huomattavasti enemmän kuin Terran keskus planeetat.

mark hamill blair wc4

Union of Borderlands näyttää olevan syyllinen useampaan mystiseen ja usein brutaaleihin hyökkäyksiin ja pelaaja eli Christopher Blair lähetetään alueelle selvittämään aggression syitä.

Pelistä on julkaistu sekä cd-versio sekä DVD versio jossa on parempi laatuiset välivideot. DVD versio vaati aikoinaan erillisen DVD purkukortin ja peli oli bundlattu Creativen DVD-dekoderi kortin mukaan.

Mikäli sinulla on alkuperäinen cd-rom versio, niin DVD version välivideot löytyvät ainakin www.wcnews.com sivustolta http://www.wcnews.com/wcpedia/DVD_Upgrade_Patch

Nämä ovat ihan perus .vob tiedostoja, joita voit katsoa ilman peliäkin jos haluaa , mutta pitää myös mukanaan myös Patchin jolla ne saa itse peliin. Pelin saa myös ostettua GOG sivustolta jolloin peli toimii suoraan nykylaitteistolla oikein ja pitää sisällään myös nämä DVD version FMV välivideot.

Wing Commander: Prophecy

wcpfronthigh

Siinä missä WC3 ja WC4 pelit lisäsivät peleihin hyvin toteutetut/tuotetut FMV videot, niin Prophecyn valtti oli taas huomattavasti parempi graaffinen anti. Peli tuki uutta 3DFX:n Glide tai Microsoftin DirectX rajapintaa. Peli julkaistiin vuonna 1997.

Mark Hamill palaa vielä rooliinsa, mutta peli keskittyy nyt uuteen päähahmoon eli Lance Casey nimiseen nuoreen lentäjään.

Pelissä on huomattavasti vähemmän FMV videoita, joka on loppujen lopulta todella hyvä asia. Videota on kuitenkin ihan huomattava määrä, mutta kaikki turhat on nyt poistettu pelistä ja enään ei tarvitse katsella kuinka kävellään pitkin käytäviä. Eli videota on karsittu mukavasti ja keskitytään olennaiseen.

667f948ba41ed630b2ad222e2cc77983b8cf270b

Pelissä tulee uusi vihollinen nimeltään Nephilim, josta Kilrathien ennustuksesta puhutaan. Kyseinen rotu on ötökkä rotu, joilla on käytössä orgaanisia aluksia joista osa pystyy sulautumaan toisiinsa muodostaen isompia aluksia.

Laitteistojen tehojen kasvaessa myös taistelussa lentävien alusten määrä on saatu kasvatettua suuremmaksi, kuin mitä se on ollut aikaisemmin.

Pelisarjan piti jatkua vielä kahden eri pelin voimin. Mutta valitettavasti tämä ei koskaan toteutunut ja pelin loppuhuipennus ei ole koskaan saanut virallista loppua.

Peli sai aikoinaan myös ilmaista sisältöä ja oli siis WC2 pelin jälkeen ainoa Wing Commander peli, johon itsessään on julkaistu lisätehtäviä julkaisun jälkeen.

Tämä sisältö on mukana myös Prophecy Gold versiossa sekä tietenkin gog.com versiossa.

Jos omistat joko fyysisen kopion tai gog.com version Prophecy pelistä, niin suosittelen ottamaan käyttöön dvd laatuiset videot sekä muut alla olevat päivitykset.

Prophecy ei saanut koskaan virallista DVD julkaisua, joten myös GOG.com sivuilla myytävä versio on normaali cd-rom versio. DVD versio piti julkaista WC4 tapaan erillisen purkukortin mukana mutta näin ei koskaan tapahtunut.

DVD laatuiset videot ja muut tarvittavat tiedostot löydät wcnews.com sivustosta.

Vertailun vuoksi alla kuvakaappaukset sekä CD-rom että DVD versiosta.

wc5 dvd wc5 cd

 

 

 

 

 

 

 

Tarvitset seuraavat tiedostot.

http://www.wcnews.com/wcpedia/DVD_Movie_Pack_1

http://www.wcnews.com/wcpedia/DVD_Movie_Pack_2

http://www.wcnews.com/wcpedia/DVD_Movie_Pack_3

http://www.wcnews.com/wcpedia/DVD_Movie_Upgrade_Patch

 

Lisätietoa näistä päivityksistä ja käyttöönotosta löytyy Wcnews sivustolta

http://www.wcnews.com/news/update/12422

Muut Wing commander pelit.

Wing commanderin universumiin perustuvia pelejä on myös muita. Mutta itse en näitä ole kovinkaan itse pelannut.

Nämä ovat siis

  • Wing Commander academy

  • Wing Commander: Privateer

  • Wing commander: Armada

Privateer 2 peliä en enään laske Wing Commander peliksi ja peli itsekkin hylkäsi Wing Commander nimen ja peliä kutsuttiin vain Privateer 2 nimeltä.

General Taggart pelaa pelejä Youtube kanavan videot.

Privateer 2: The Darkening

Koska Privateer 2 peli ei sinänsä ole enään nimellisesti Wing Commander peli, niin laitan tähän lisäksi ”Bonuksena” mietteeni kyseisestä pelistä. Mainitsinhan asiasta aikoinaan tuossa Prophecy pelin videon lopussa.

Pelin voi hankkia osoitteesta:

http://www.gog.com/game/privateer_2_the_darkening

Kannattaa tsekata myös Spoonyn arvostelun pelistä.

http://spoonyexperiment.com/game-reviews/privateer-2-the-darkening-review/

Lisäksi hyvää luettavaa pelin synnystä löytyy sivulta http://www.wcnews.com

http://www.wcnews.com/articles/p2paulhughes.shtml

Playtester’s guide. Hyvää luettavaa josta selviää vähän taustaa miksi peli oli ”rikkinäinen” ja miksi sitä ei sitten lähdetty korjaamaan.

http://www.wcnews.com/news/2008/07/02

 

Vastaa