BlogitKebabKenraali

Pelit mielessä: Tex Murphy sarja.

tex muphy kuva

Vuosi 2014 oli Tex Murphy pelisarjalla loistava. Loistavalla tarkoitan sitä, että pelisarjan fanit saivat vihdoinkin odotettua jatkoa pelisarjaan.

Edellinen peli Overseer julkaistiin vuonna 1998. Eli sellainen 16 vuotta sitten.

Pelin tarina jäi aikoinaan cliffhangeriin, ja sen oli tarkoitus jatkua. Mutta Access Software myytiin Microsoftille ja se oli Tex Murphy sarjan välillinen loppu.

Mutta tarvitsee ottaa myös huomioon, että tuolloin pelimaailma oli myös suuressa murroskaudessa ja perinteiset point&click seikkailupelit olivat jäämässä pahoin muiden peligenrejen jalkoihin, yksi suurin näistä on FPS-pelien tulo markkinoille ja niiden suosio.

Toisaalta Access Softwarella oli osaamista golf pelien saralla (Links golf pelisarja) ja tämä on luultavammin syy miksi Microsoft olisi yrityksen ostanut.

Access Softwaren 24 vuotinen ura päättyi Take-Two interactiven ostaessa pelitalon itselleen, ja lopulta päätti sen toiminnan 2006. 

Tämän jälkeen kaksikko Chris Jones ja Aaron Conners perustivat uuden pelitalon Big Finish Games. He saivat oikeudet takaisin Tex Murphy sarjaan ja vuonna 2012.

Uusi Tex Murphy peli Tesla Effect julkaistiin Kickstarter sivuston kautta ja peli saavutti 450.000 dollarin tavoitteen (tarkalleen 598,104 $) ja peli julkaistiin 2014.

 

 

Access Software julkaisi Tex Murphy ja Links golf pelisarjan lisäksi myös joitakin muita pelejä, mutta kuitenkin golf pelit olivat heidän erikoisalaansa.

Mutta Access Softwarella on ollut yhteiskunnallista vaikutusta Suomeen.

Heidän julkaisema Raid over Moscow peli aiheutti luultavammin, jos ei nyt ensimmäisen niin ensimmäisiä peli aiheisia kohuja Suomessa.

Käsiteltiinhän peliä oikein eduskunnassakin.

 

Raid over moscow

Raid over Moscow kohusta lisää.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/raid_over_moscow_-peli_sai_suomessa_aikaan_poliittisen_kriisin_77485.html#media=77486

sekä

http://www.pelitutkimus.fi/vuosikirja2011/ptvk2011-01.pdf

 

Tsekataan peliä: Tex Murphy peleistä.

Tulen tekemään Tsekataan peliä videon Tesla Effect pelistä. Laitan tämän tekstin loppuun tekemäni Youtube videot aikaisemmista osista.

Valitettavasti näiden kuvalaatu on hieman heikko, johtuen siitä että en ollut tallentanut alkuperäisiä versioita itselle talteen.

Mutta sen enempää selittämättä, tässä Tsekataan peliä Youtube videoni:

 

 

 

Vastaa