BlogitKebabKenraali

Pelaajien ja nörttien treffit sivut ?

Oletko hakemassa kavereiksi samanhenkisiä ihmisiä omaksi kokemasi nörttikulttuurin saralta tai mahdollisesti jopa hakemassa parisuhdetta, mutta tunnet ettei Suomessa toimivat sivustot oikein tarjoa sinulle tähän mahdollisuutta.

Et ole asian kanssa yksin!

Tällä kertaa Kebabkenraali mietiskelee miltä pelaajien ja/tai muiden nörttikulttuurin edustajien treffi ja harrastusseuraa hakevien sivusto voisi näyttää?

Mitä meille on nyt tarjolla?

Suomessa toimii erilaisia seuranhaku ja treffi sivustoja, joista suurin osa on maksullisia, mutta myös maksuttomia on muutama.

Olemassa olevien maksullisten palveluiden käyttäminen on hyvinkin kallista tai sitten käyttöä on rajoitettu niin, että käyttö ilman maksua on enemmän tai vähemmän hankalaa ja jopa mahdotonta.

Suomessa toimii erilaisia seuranhaku ja treffi sivustoja, joista suurin osa on maksullisia, mutta myös maksuttomia on muutama. Olemassa olevien maksullisten palveluiden käyttäminen on hyvinkin kallista tai sitten käyttöä on rajoitettu niin, että käyttö ilman maksua on enemmän tai vähemmän hankalaa ja jopa mahdotonta.

Näiden lisäksi on myös jokunen maksutonkin sivusto, mutta mikään näistä sivustoista ei oikein sovi henkilöille, jotka haluaisivat vain tutustua ihmisiin oman nörttikulttuurin saralta. Joko vain ihan vaan siksi, että haluaa löytää samanhenkisiä ihmisiä jakamaan yhteisen kiinnostuksen kohteita joko ihan kaveripohjalta tai sitten olet etsimässä parisuhdetta.

Treffi ja seuranhaun perusasiat kuntoon

Ajatus olisi, että olisi sivusto/palvelu, jossa käyttäjät voivat etsiä kohtaamisia niin yhdessä tekemiseen ilman taka ajatuksia tai etsiä mahdollista seurustelukumppania, jotka jakaisivat samanlaisia mielenkiinnon kohteita.

Lähdetään hieman jatko jalostamaan ideaa hieman paperilla, mutta jätetään pohdiskelusta pois hintapolitiikat ja tälläiset hassuutukset.

Koska kyseessä ei ole pelkästään perinteinen treffi alusta, niin varmaan ensimmäinen ratkaistava asia on miten erottaa toisistaan pelkästään harrastukseen liittyvien profiilit sekä harrastuksen parista potentiaalista seurustelukumppania etsivät.

Toisaalta taas varmasti pitäisi ottaa kantaa myös erilaisten ihmisten suuntautumiset ja millaista suhdetta ollaan hakemassa.

Vaikka nämä ovatkin tärkeitä, niin keskitytään kuitenkin enemmän sisältöön, jolla erotutaan normaaleista sivustoista, sillä kyseessä olisi kuitenkin nörttikulttuurin henkilöiden tarpeeseen räätälöity sivusto.

Treffi ja seuranhaun perusasiat kuntoon

Koska itse olen enemmän tietokone/konsoli pelien ystävä, niin luonnollisesti itselle olisi tärkeää, että hakemani potentiaalinen elämänkumppanin kanssa voitaisiin nauttia yhdessä pelaamisesta.

Toisaalta vaikka en itse ole esimerkiksi cosplayn tai anime/manga kulttuurin suurkuluttaja, niin täältä voisi myös hakea myös muita nörttikulttuuria harrastavia ihmisiä.

Uskon että kuitenkin erillaisten nörttikulttuurien harrastajat ovat kuitenkin pitkälti samantapaisia ja ymmärtävät toisiaan paremmin, kuin mitä normaaleissa treffisivustoilla olevat.

Aletaan siis tekemään alter egoa, eli ns. treffi profiilia jonka kanssa tässä alustassa esiinnytään.

Ensimmäinen vaihe on luonnollisesti valita erilaiset nörttikulttuurin alalajit, joihin itse kuuluu.

Useammasta valinnasta valitsen tietokone/konsoli pelaamisen, mutta täällä voisi olla esimerkiksi cosplay, anime/manga, lautapelit ja muut tarvittavat alalajit.

Seuraavaksi kysellään tarkentavia tietoja, kuten esimerkiksi minkälaisia pelejä pääsääntöisesti pelataan ja näitä ovat esimerkiksi netti räiskinnät, urheilupelit, kauhu, strategia ja muita genrejä.

Tämän jälkeen voitaisiin kysellä tarkempia tietoja, kuten esimerkiksi millä laitteilla pääsääntöisesti pelaa ja kuinka paljon keskimääräisesti käyttää aikaa pelaamiseen sekä mahdollisesti muita pelaamiseen liittyviä kysymyksiä.

Näiden lisäksi käyttäjät määrittelevät minkälaista suhdetta on etsimässä ja näissä on erilaisia vaihtoehtoja deittailusta lähtien pelkkää kavereiden hakemista oman nörttikulttuurin piiristä sekä mahdollisuus kertoa itsestään vielä tekstimuodossa.

Mitä muuta profiilin takana voisi olla?

Pikaisesti tulee mieleen, että profiiliin voisi listata omat lempipelit ja kertoa esimerkiksi lyhyesti miksi kyseisestä pelistä tykkää tai jakaa jotain muistoja näiden takaa.

Lisäksi voisi tuoda järjestelmään esimerkiksi kaikki omat pelit, joita omistaa tai vain pelit, jotka tukevat moninpeliä ja erikseen käydä merkitsemällä ne pelit, joita itse haluaisi pelata yhdessä.

Tällä tavoin löytäisit muita käyttäjiä joiden kanssa jakaa joko pelkästään harrastuksen tai jopa löytää itsellesi mahdollisesti samoista asioista kiinnostuneen ihmisen, jonka kanssa jakaa elämän ilot ja surut.

Lisäksi sivustolla voisi olla tavallisen viestitoiminnon lisäksi erilaisia keskusteluryhmiä, joissa käyttävät voivat keskustella vapaasti toistensa saman mielenkiinnon jakavien kanssa. Toisaalta taas jonkinlainen sosiaalinen aspekti voisi tulla tarpeeseen, eli alustalla käyttäjät voisivat jakaa omassa profiilissaan esimerkiksi status päivityksiään oman nörttikulttuurin saralta.

Täällä voisi jakaa mm. omia harrastukseen liittyviä kuvia tai muista sattumuksia oman nörttikulttuurin saralta, ilman että jaetaan kuitenkaan muuten henkilökohtaisia juttuja, kuten Facebookissa voi tehdä.

Olisiko tällaiselle kuitenkaan tarvetta?

Olisitko itse kiinnostunut tämänkaltaisesta sivustosta niin parisuhteen, tai vain saman mielenkiinnon kohteiden jakavien henkilöiden etsinnässä yhteisiin harrastuksiin ilman että ollaan hakemassa parisuhdetta?

Olisiko sinulla ajatuksia siitä, miten tällainen voisi palvella nörttikulttuurin harrastajia vieläkin paremmin? Vai onko tälläissä sivuilla ylipäätään mitään uutta tarjottavaa, vai ovatko jo nyt olemassa olevat treffisivustot mielestäsi tähän tarkoitukseen riittäviä?

Entä jos tälläinen sivusto olisi olemassa, niin pitäisikö tälläisessä olla erikseen omat hiekkalaatikot sekä vain pelkkää harrastus kaverien, kuin vakavampaa parisuhdetta hakeville?

Vai onko ylipäätään mahdollista tarjota alustaa molemmille käyttäjäkunnille ja pystyttäisiinkö nämä yhdistämään ilman potentiaalisia väärin käsityksiä siitä, mitä toinen osapuoli on hakemassa.

Itse ainakin kaipaisin jonkinlaista alustaa tällaiselle toiminnalle.

Haluaisin kuulla mielipiteesi asiasta?

Vastaa