BlogitKebabKenraali

Tsekataan peliä: Dead island – Riptide

Dead island: Riptide

Peli on suoraa jatkoa Dead Island pelille.

Tarina jatkuu käytännössä siitä mihin alkuperäinen jäi. Porukka jää armeijan vangeiksi ja päätyvät laivan vankiosastolle. Heidän joukkoonsa ilmaantuu vielä uusi pelattava hahmo. John Morgan, joka on myös samalla tavalla immuuni puremille.

Eikä aikaakaan kun laivalla zombiet pääsevät myös valloileen, niin he pääsevät karkaaman tässä vaiheessa ja peli alkaa.

 

Game by: Techland / Deep Silver

Peli on aika hyvän näköinen, pelin ympäristö ajaa asiansa vaikka itselle ei tullut sellaista fiilistä, että pysähtyisi vain katselemaan maisemia.

Hyviä esimerkkejä tällaisista peleistä ovat Red Dead Redemption tai Skyrim. Vaikka sinänsä saari on todella yksityiskohtainen.

Peli käytännössä tuntuu pitkälti ensimmäiseltä peliltä, niin hyvässä kuin pahassakin. Mekaniikkaan ja muuhun ei ole tullut kovinkaan paljon muutoksia.

Tarina jatkaa alkuperäisen tarinaa ja pituutta pelillä on mukavasti. Joten ei tätä nyt kuitenkaan ylihintaiseksi DLC:ksi voi kuitenkaan haukkua.

Kärjistäen voi sanoa. Mikäli pidit aikaisemmasta Dead Island pelistä, pidät tästäkin. Jos taas alkuperäinen ei ollut makuusi, et tule saamaan tästä pelistä sen enempää irti kuin ensimmäisestäkään.

Itse pidin Dead island pelistä, vaikka siinä oli omat ongelmansa. Mutta kuitenkin pidin pelistä ja pelasin Riptide pelinkin kuitenkin lävitse ja tästä kerron vähän myöhempänä.

Game by: Techland / Deep Silver

 

 

Sananen moninpelistä

 

Ensimmäisellä kerralla pelasin pelin yksin. Toisella kerralla pelasin tätä verkon kautta kaverini kanssa yhdessä.

Peliä pystyy pelaamaan PC/Steam versiossa verkon ylitse 4 henkilöä yhtä aikaa.

Kolme muuta pelaajaa ei tarvitse olla sinun Steam kaverilistalta, vaan peli osaa yhdistää samassa vaiheessa olevia pelaajia yhteen.

Tämän voit luonnollisesti estää, mutta itse tuntui kivalta että välillä oli mukavaa että mukana oli muita pelaajia.

Tästä on erityisesti apua suuremmissa kärhämissä, koska muuten kaikki muut pelin päähahmot eivät ole mukana pelissä kuin välianimaatioissa.

Monta kertaa kuuluu tekosyynä muissa räiskinnöissä co-op yksinpelin kampanjan pelaamisessa että sen toteuttaminen tulee kalliiksi tai teknisesti hankalaksi.

Itse taas en välittäisi vaikka välianimaatioissa ja muissa ei edes mainittaisi toisen pelaajan ohjastamaa ukkoa.

Mutta Dead Island peleissä tämä on otettu alusta asti huomioon ja muut pelattavat hahmot esiintyvät kaikissa välivideoissa riippumatta siitä, pelaako kukaan muu näillä hahmoilla.

Itseäni tämä ei haittaa ollenkaan.

Game by: Techland / Deep Silver

 

Tarkemmat mietteet pelistä

Pelin yksi suurin nipotuksen aihe itselläni on sen spawnit.

Eli kun menet paikasta toiseen, niin aina samat jo x määrää hakatut zombit heräävät samoista paikoista kuin aiemmallakin kohtaamisella.

Tulipa vastaan pariin otteeseen löydettyä sellainen paikka, jossa olisi päässyt kunnolla haalimaan kokemusta. Eli peli tiputtaa zombieita samaan paikkaan jatkuvalla tahdilla.

Kun aikaisemmat spawnatut viholliset ovat saaneet ansionsa mukaan, peli tiputtaa jo seuraavan satsin odottamaan nyrkkiä.

 

Game by: Techland / Deep Silver

Muuten pelin tyyli on aika rauhallista, ja ei tuo zombi genreen mitään uutta.

Game by: Techland / Deep Silver

Jopa erikois zombit ovat jo niin monesti nähty. Pelistä löytyy mm kirkujiin, bloatterihin sekä tankki tyyppisiin erikoiszombeihin luokiteltuja vastustajia.

Pelissä on pääjuonen lisäksi useita erilaisia sivutehtäviä, joita oli aluksi niin kokemuksen ja roinien vuoksi jaksoi tehdä. Mutta loppua kohden sitä huomasi että sitä tuli muutettua pelityyliään niin, että ei kauheasti välittänyt sivutehtävistä.

Lisäksi itselle tuli vain sellainen tunne, eli kun sain peli lopputekstit ruutuun, eli pelin pelattua loppuun.

Oli vain onnellinen että se oli tässä,ja että peli olisi voinut olla lyhyempi. Loppua kohden tuntui, että kaikki on jo koettu tässä pelissä.

Mutta kuitenkin tätä on tullut pelattua tämänkin jälkeen, lähinnä siksi että on pelannut kaverien kanssa.

Useamman pelaajan kanssa tämä on paljon mukavamaa kun samalla on voinut keskustella niitä näitä sekä naurettu yhdessä pitkin peliä. Eli pelistä saa monen pelaajan kanssa pelatessa eniten irti.

Kaikesta ongelmista huolimatta, peli on kuitenkin toimivaa zombi mättöä ja itse odotan pelille jatkoa.

Näitä on tulossa Dead island 2Escape Dead island sekä myös Dead island epidemic.

Tämän lisäksi Techland on tekemässä uutta Dying light nimistä peliä.

 

Pelin modeista.

Peliin löytyy netistä erilaisia fanien tekemiä muutoksia peliin ja itse tuli tätä peliä pelattua modattuna versioina.

Yksi tällainen modi, jota käytin pelaamiseen on George Romeros Survival horror mod

Tämä on jonkin verran kustomoitavissa, joten nappasin zombi AI:n osion pois. Koska vaikka perinteisesti vain aivojen tuhoaminen niittaa zombien lopullisesti.

Onneksi kyseinen modi tulee monilla erilaisilla vaihtoehdoilla, joko valmiina pakettina tai yhdistelemällä niitä pelityyliisi sopivammaksi.

Linkki Modiin: George Romero Survival Horror

Game by: Techland / Deep Silver

Vastaa