Blogitjamppu_fi

Call od Duty: Modern Warfare Beta1, onko se ruoho vihreämpää…

Se on taas aivan mahoton hypetys kun Activision julkaisee uuden jokavuotisen Call of Duty pelinsä. Suoraan kierrätyskeskuksesta lainattu nimi Modern Warfare lupaa päällisin puolin taas sitä samaa, mutta enemmän ja kovempaa – kuten niin monena vuonna aikaisemminkin, mutta nyt on luvassa jotakin vieläkin enemmän…

Call of Duty haastaa Battlefieldin

Call of Duty ja Battlefield ovat olleet aina perivihollisia. Molemmat pelisarjat ovat vuoroin keikkuneet myyntitilastojen kärjessä ja jokainen uusi versio yrittää aina päihittää kilpakumppaninsa. Vaikka taloudellisesti pelit kilpailevat samoista rahoista ovat ne pelillisesti olleet hiukan eri polulla. Bäfä on suuria strategisia taisteluita ja ryhmän yhteistyötä, kun taas CoD on keskittynyt enempi pieniin taitopeleihin, jossa yksittäisen sotilaan suoriutuminen merkitsee enemmän.

Vaikka molemmat pelisarjat ovat olleet tähän asti uskollisia omalle tyylilleen on viimevuosina ollut havaittavissa jonkinlaista yhtenäistymistä. Bäfä on BF1:sestä alkaen yrittänyt päästä suuremman pelikansan suosioon tekemällä joitakin pelillisiä kompromissejä ja pienempiä pelimuotoja. Vaikka Battlefieldin pelatuin pelimuoto on varmasti edelleen vanha kunnon Conquest on pelisarjan uusimmissa versioissa yhä enemmän pieniä jalkaväkitaisteluun perustuvia pelimuotoja.

Call of Duty: Modern Warfare tekee kaiken niinkuin ennenkin, mutta sen lisäksi se astuu vahvasti Battlefieldin kotikentälle. Luvassa on isompia taisteluita, taktista peliä ja suurimpana muutoksena, nyt CoDissa on mukana myös ajoneuvot, joita ei perinteisesti CoD peleissä ole liikaa ollut.

Paperilla kaikki mitä CoD tarjoaa näyttää todella hyvältä, mutta se on vain teoriaa. Ensimmäisessä CoD betassa ei ajoneuvoja vielä näkynyt, mutta niitä on luvattu toiseen betaan, joka alkaa 21.9.2019. Viimeistään lokakuussa, kun CoD MW julkaistaan näemme pystyykö CoD vihdoin tekemään asiat aivan toisin, kuitenkin samalla säilyttäen uskollisen pelaajakuntansa

Kun kumarrat pohjoiseen pyllistät etelään

CoD MW on uutena tulokkaana tietysti päivän puheenaihe pelaajapiireissä. Uutukainen elää juuri nyt hypetyksen huippua ja sisällöntuottajat hehkuttavat peliä kilpaa joka kanavalla. Mutta aina löytyy myös niitä soraääniä. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että uusi CoD miellyttää nimen omaan uusia pelaajia. Hard Core CoD pelaajilta on tullut tylympää tuomiota, kun peliä on viety uusille raiteille. On todella vaikeaa miellyttää kaikkia ja joka tapauksessa on vaara, että CoD menettää uudistusten myötä uskollista pelaajakuntaansa – vaikka juuri tällä hetkellä ei CoDille ole juuri vaihtoehtoja, jos et pelaa sitä, niin mitä sitten 😉

Kävin kokeilemassa pelin ensimmäistä betaa ja eihän se huono ollut. Uuden pelin sisäistämiseen menee aina hetki ja onhan se kovin erilainen Battlefieldiin verrattuna, mutta loppujen lopuksi, kun olen viimeaikoina Bäfässäkin keskittynyt pitkälti noihin nopeampiin pieniin pelimuotoihin (Squad Conquest, Domination) niin loikka vihollisen leiriin ei ole niin kovin suuri.

Vähän se tuntui kuin olisi vieraissa käynyt, kun ensimmäistä kertaa Call of Duty Modern Warfare logo latautui pelimonitorilleni… Miltä uusi CoD maistuu Battlefield veteraanille?

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.

Vastaa