Blogitjamppu_fi

BFV Aselajit – Medic

Perinteisesti Battlefield peleissä se aselaji jolla on parantamisen voima on erittäun suosittu pelaajien keskuudessa. Yleensä kenttätohtori kulkee tuttavallisesti nimellä Medic, mutta on ne parannusominaisuudet joskus ollu Assaultillakin…

Battlefielv V:ssa on ihan tosissaan horjutettu Medicin valta-asemaa suosituimpana luokkana. On päivänselvää, että aselaji, joka voi parantaa itseää on houkutteleva vaihtoehto vähän joka tilanteessa. Nyt medicistä on tehty – tahallaan tai vahingossa – vähemmän houkutteleva antamalla sille erittäin huonot työkalut sotimiseen.

Kaikilla muilla aselajeilla, kui medickillä on vähintään kahden tyyppisiä aseita, mutta medicillä on käytössään vain SMG aseita, jotka muistuttavat toisiaan todella paljon. DICE saattoi mennä tässä medickin rankaisussa aavistuksen verran liian pitkälle, koska medickin aseet ovat saaneet peliyhteisöltä karun tuomion. DICE on jo sanonut virtuaalisesti ”eiku”, kun jo useammassa peräkkäisessä päivityksessä on parannettu medicin aseita.

Medic on Battlefield V:n lähitaistelija. Sen aseet ampuvat nopeasti, mutta ne ovat lähes poikkeuksetta epätarkkoja ja suurirekyylisiä, joka tekee pidemmälle ampumisesta tuskaa. Conquest pelimuodossa tämä tekee medickin elämästä vaikeaa, sillä CQ kartat ovat isoja ja kohtaamisetäisyydet pitkiä – kartat on kuin tehty kaikille muille aselajeille kuin medicille. Ainoastaan Devastation antaa medicille kunnon mahdollisuuden. Kurinalainen medic voi toki pärjätä myös tietyillä alueilla Arraksessa tai Narvikissa, mutta molemmissa kartoissa on paljon myös avointa maastoa, joka on mykkyä medicin aseille.

Pienemmät pelimuodot antavat vähän toivoa mediceillekin, mutta perus ongelma pysyy – laajat avoimet alueet, ovat medicille kuoleman kenttiä.

Viimeisimmässä Tides of War kaydessa ensimmäisen viikkotehtävän ase on uusi medicin ase Zk-323. Ase tekee piristävän poikkeuksen medickin arsenaaliin. Zk-323 toimii pidemmältkin matkalta, joka antaa ensimmäisen toivonkipinän medicin aseman parantamisesta. ”Make Medic Great Again”!

En ole vielä ehtinyt tuota uutta asetta paljoa käyttää ja tässä medic aselajivideossa keskityn ihan perusaseisiin, jotka olivat pelissä mukana alusta asti.

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.

Vastaa