Blogitjamppu_fi

BF4 Konsolin klaaniscene

 Battlefieldista on moneksi. Vuosien varrella olen nauttinut pelistä eri tavoin ja oppinut kuinka kovin erilaista peli on kun peliympäristö ja ennen kaikkea co-op pelaajien määrä muuttuu.

Takinkääntötemppu

Mä olen pelaillut Battlefieldejä vuodesta 2006 alkaen. Siihen aikaan ei ns. TV-peleillä (nyk. konsolit) ollut asiaa FPS markkinoille. Kyllä sitäkin yritettiin, mutta sen aikainen teknologia ei antanut periksi, eikä kunnollista moninpelikokemusta saatu aikaiseksi. Muistan kokeilleeni Battlefield 2sta Playstation 2:sella, mut se oli aina botteja vastaan ja jotenkin se muistaakseni lagittikin aika pahasti.

Olen matkustanut pitkään Bäfän kelkassa ja hauskaa on ollu. Viime vuosina pelialustana on ollut Pleikkari ja sekös jos joku on herättänyt kysymyksiä. Edelleen monelle HC pelaajalle on käsittämätön ajatus, että pelikonsoleilla voisi mitenkään järkevästi pelata FPS pelejä.

Olen itsekin samaa mieltä, tai jos vähän tarkennan, minusta on todella vaikeaa pelata FPS pelejä konsolin ohjaimella! Itse konsoli kyllä pelittää hyvin, mutta jossakin siinä ohjaimen ja penkin välimaastossa on yksi huonosti yhteensopiva komponentti.

Monen mielestä konsolin ohjain toimii hyvin FPS peleissä ja on muistettava, että konsolissahan on ainakin useimmissa FPS peleissä tähtäysavustin, eli peli vähän jeesaa tähtäintä oikeaan suuntaan. Avustaen tai ilman minulle se konsoliohjain on liian vaikea FPS peliin. Mutta jos tuon ohjainasian jättää sivuun en näe juurikaan eroja konsoli ja PC pelaamisen välillä. Juu, juu – grafiikat on hienompia ja kentät usein isompia jne. PC puolella. En tarkoita teknisiä yksityiskohtia vaan pelikokemusta. Olen kokenut samanlaisia ilon, surun ja joskus raivonkin hetkiä niin PC- kuin konsolibäfässäkin.

Yhden miehen armeija

En ole koskaan ollut osallisena mitään sen suurempaa bäfä ryhmää. Suurin osa taistelijan urastani olen ollut noiden muutaman peruskaverin kanssa satunnaisilla ystävyyksillä vahvennettuna. En varmaan koskaan ollut pelissä, jossa olisi ollut yli 3 tuttua kaveria samalla puolella.

Aloitin Youtube urani noin vuosi sitten. Kanavani suosio kasvaa hitaasti mutta varmasti. Seuraajien lisäksi olen saanut suuren joukon uusia pelikavereita. Pikku hiljaa mulle on alkanut tipahdella kaverikutsua jos jonkinmoista ja kohta mulla on kaverilista täynnä aktiivisia BF4 pelaajia! Aikoihin ei ole enää ollut pulaa pelikavereista, kun melkein aina kun käynnistän pleikan on toistakymmentä kaveria bäfässä (nii meillä konsolipelleillä on se kaverilista, mistä näkee mitä kaverit pelaa – sisäänrakennettuna). Isommalla porukalla peli on tosi erilaista ja niillä oman ryhmän tekemisillä on oikeasti merkitystä.

Ei yksin, eikä kaksin, vaan klaanissa

Videoiden kautta sain myös kutsun [FWS] Flyswatters klaaniin. Se on suomalaisten pelaajien PS3 BF4 klaani. FWSssä ei pelata veren maku suussa, vaan pidetään aikuisten voimin kivaa. Aluksi vähän arvelutti; riittääkö mun taidot, mitä jos en suoriudukkaan… Mut se oli aivan turhaa – porukka on ihan samlla tavalla syövää ja paskovaa jengiä kuin minä ittekki! En tiedä kuinka aktiivista klaanipelaamista pelikaistan käyttäjät harrastavat, mutta minulle tämä kaikki on jotakin aivan uutta ja ihmeellistä. Voin sanoa, että liki 10 vuoden bäfäämisen jälkeen peli näyttää minulle taas uuden puolen itsestään.

Klaanipeleissä ei jahdata pisteitä, tappoja tai muutakaan maallista mammonaa. Klaanipelissä tärkeintä on huolehtia sinulle annetusta tehtävästä. Tehvätä voi olla niinkin tylsä kuin helikopterin korjaaja, tai se voi olla tietyn alueen vahtimista viimeiseen mieheen. Kurinalaisuus on tärkeintä.

Klaanimatseissa joukon yhteenkuuluvuus korostuu ja porukka jakaa yhdessä taistelukentän ilot ja surut. Usein kuhunkin erään suhtaudutaan vakavammin ja taktikoinnillakin on paikkansa. Klaanitoimintaa voisi kehittää vielä pidemmälle, esim. taistelijakohtaisilla erikoistumisilla. Kukin ryhmän jäsen erikoistuisi osa-alueeseen, jota aktiivisesti harjoitellaan klaanin sisäisissä harjoituksissa. Tätä jo jossakin määrin tehdäänkin, sillä meillekin FWSssä on muodostunut jo vakio lentäjät ja tankkikuskit.

Mä oon kerenny pelailemaan vasta muutaman klaanimatsin. Yhdessä matsissa on yleensä vähintään 3 erää, eli kolme täyttä kierrosta. Menestys on ollut henkilökohtaisella tasolla vaihtelevaa, mutta tähän mennessä Flyswatters on voittanut kaiken mihin on lähetenyt. Peleissä on ollut ylä- ja alamäkiä ja toisinaan on meinannut mennä pelit tiukoillekin. Mutta se on niin erilaista peliä, että taas jaksaa pelata bäfää ihan uudella innolla!

Mä pistän tähän vielä mukaan yhden tosi tiukan erän mun viimeisimmästä klaanimatsista FWS vs BAB. Pahoittelen huonohkoa kuvanlaatua. Opin tuossa samalla, että jos striimaa videota Twitchiin, niin tallennus laatu putoaa samalla heikennetylle tasolle. Vedin tätä matsia klaanitoverien iloksi Twitchiin 2 MB bitratella, joka sitten aiheutti sen, että tämä tallennus on samaa laatua…

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.

Vastaa