Blogitjamppu_fi

BF1 Assaultilla on tulivoimaa

Olen aina ollut vähän yksipuolinen pelaaja. Ensinnäkin pelaan miltei yksinomaan vain yhtä peliä kerrallaan, yleensä ajankohtaista Battlefieldiä. Toisekseen Battlefieldin sisällä pelaan yleensä enimmäkseen vain yhtä aselajia.

Battlefield 1:ssä tähän mennessä se minun aselaji on ollut Medic. Medic tuntui oikealta jo pelin Beta vaiheessa ja sama meno jatkui julkaisuversiossa. Medic myönteisyyteni johtuu ehkä siitä, että sen puoliautomaattiset aseet muistuttivat edellisen bäfän DRM aseita. Medic oli se loivin pudotus uuteen BF1 pelimaailmaan.

Nälkä kasvaa syödessä. Kun yhtä aselajia paukuttaa tarpeeksi herää uteliaisuus uusia aselajeja kohtaan. Kun olin tottunut Medicin aseisiin ja ominaisuuksiin oli muiden aselajien kokeileminen aluksi yhtä tuskaa. Olin tottunut jonkinlaiseen menestykseen kenttien sisar-hento-valkoisena ja uuden aselajin testaaiminen jäi yleensä muutamaan aivan surkeasti päättyneeseen kierrokseen.

Assault
Assaultilla on tulivoimaa

Battlefield on Joukkuepeli isolla Jiillä. Pelikaverit ovat tärkeä osa Battlefield-kokemusta. Pelikaverit voivat myös motivoida poikkeamaan normista ja kokeilemaan uusia asioita. Minunkin idea alkaa pelaamaan Assaulttia tuli kaverin motivoimana. Eihän se aluksi meinannut onnistua, mutta kummasti kun vaan painaa menemään, niin pikkuhiljaa assetit tuntuu paremmilta ja tulostakin alkaa syntyä.

Toki olin kokeillut vähän kaikkia aselajeja jo betassa. Mielsin Assaultin BF1sen engineeriksi, sillä Assaultin varustus on tarkoitettu pitkälti ajoneuvojen tuhoamiseen tai ainakin vahingoittamiseen. Battlefield 1:kin ajoneuvot ovat keskeinen osa taistelua mutta jalkaväen keinot raskaasti panssaroituja ajoneuvoja vastaan ovat melko vaatimattomat. Yksittäinen assault saa aseillaan lommom korkeintaan tankkikuskin itsetuntoon. BF4:ssä oli tottunut siihen, että tarkalla osumalla sai yksinäinen engineer ajoneuvon kuin ajoneuvon metallinkierrätykseen.

Puhtaasti ajoneuvojen tuhoajana Assault on huomattavasti edeltäjäänsä Engineeriä heikompi esitys. Asiat pitää kuitenkin laittaa perspektiiviin – BF1 on eri eläin ja siinä pitää ajoneuvoja kunnioittaa eri tavalla. Jo muutamalla assaultilla voi raskaimmankin tankin elämästä tehdä hyvin vaikeaa – jopa lyhyttä. Ajoneuvoja on monella kartalla paljon, joka tarkoittaa, että assaulttejakin tarvitaan paljon. Nyt kun alan tottua Assaultin etuihin ja haittoihin ei tuo tankin tuhoaminen enää tunnu niin mahdottomalta. Lähtökohtana on, että aina pitää yrittää. Vaikket Assaulttina saisikaan tankkia kokonaan tuhottua on vahingon aiheuttaminen jo saavutus itsessään.

Vaikka Assault on periaatteessa se ajoneuvojen kauhu on sen tulivoima terroria myös jalkaväelle. Ihmettelin joskus miksi Argonne Forest -kentässä niin moni pelaa Assaulttia, vaikkei kentässä ole satunnaisesti esiintyvän junan lisäksi muita ajoneuvoja. Salaisuus piilee siinä, että monet Assaultin aseista ovat tehokkaita myös miehistöä vastaan.

NewImage

Lähtökohtaisesti jokaisella aselajilla on perusaseiden lisäksi se kranaatti tai kaksi. Assaultin tapauksessa näiden lisäksi käytössäsi on myös AT-kranaatti, joka satuttaa mukavasti myös miehistöä. Lisäksi AT-Rocket Gun tappaa tehokkaasti one-shottina miehen kuin miehen – myös nämä Eliittiluokan pirulaiset. Väittäisin, että olen tappanut ajoneuvoihin tarkotetuilla aseilla huomattavasti enemmän jalkaväkeä ajoneuvojen ulkopuolelta, kuin niiden sisältä!

Nopeasti ampuvat SMG-tyyliset primääriaseet ovat tehokkaita lähitaistelussa. MP-18 variantit ovat yllättävän hyviä ahtaissa tiloissa. Kaiken kruunaa yksi koko pelin parhaista primääriaseista Hellriegel 1915 Factory. Dicellä on tapana heikentää suosituimpia aseita, jotta pelaajat käyttäisivät muitakin pelin aseita. Hellriegel on jo kahdessa perättäisessä patchissä saanut osakseen tätä antirakkautta 😉 Ilmeisesti ensimmäisen patchin jälkeen ase oli edelleen niin suosittu, että sitä piti heikentää entisestään.

NewImagePakko se on myöntää, Hellriegel oli suurin syy minkä vuoksi lähdin grindaamaan Assaulttia tasolle 10. Grindaaminen oli ehdottomasti kaiken vaivan arvoista. Hellriegel on aivan omaa luokkaansa. Kova tulivoima ja 60 panoksen lipas tekevät aseesta tehokkaan massanhallinta-välineen. Patchien lisäämä rekyyli tekee siitä entistä huonomman pidemmälle matkalle, mutta vähän intiimimmässä ympäristössä ase on edelleen vertaaansa vailla.

Kaikki Assaultin primääriaseet ovat edukseen lähitaistelussa. Avointa maastoa kannattaa primääriaseen kanssa välttää, sillä muuten sniput ja Medicit poimivat sinut kuin kypsän marjan kerta toisensa jälkeen. Tilanne muuttuu oleellisesti eduksesi, jos otat rakettikiväärin käpälääsi. AT-Rocket Gun vaatii hieman totuttelua. Se muistuttaa oikeastaan vähän BF4sen RPGtä. Rocket Gunnin Bullet Drop on aluksi pieni, mutta ammus laskee todella jyrkästi jos yrität ampua tosi kauas. Rakettiammus räjähtää kohteessa ja räjähdys tuhoaa ympäristöä (mm. rakennukset) sekä aiheuttaa roiskevahinkoa. Primääriaseeseen verrattuna rakettikivääri on vähän kömpelö ja vaatii jalustan käyttöä, eli tukea maasta tai ikkunanpuitteista, mutta jos sinulla on yhtään aikaa asettua ja tähdätä on se yksi tehokkaimmista miehistönvastaisista aseista koko pelissä.

Kaikkiaan Assault on luokkana hiipinyt salakavalasti ykkösluokakseni. Toki edelleen pelailen myös Medickiä, mutta kerta toisensa jälkeen löydän itseni samoamasta karttoja Assaultin vermeet niskassani. Erityisesti olen ihastunut siihen tulivoimaan mitä Assaultilla on tarjota. Tulivoima tarkoittaa enemmän välineitä siivuttaa vihollisia, joka puolestaan saa lämmittää sydäntä kierroksen jälkeen tuloslistalla KD ration muodossa.. Onhan se hienoa, kun tappoja on moninkertainen määrä kuolemiin verrattuna 😉

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.

6 thoughts on “BF1 Assaultilla on tulivoimaa

 • Oma tie vei Supportin, sitten Medicin ja viimeisenä Assaultin kautta. Reconia on noin 4-5 rankkia tällä hetkellä, mutta palaan tiimin ja tilanteen vaatiessa muihin.

  Ehdoton suosikki yhä on Support ja rakkautta on satanut, luokka on vahvempi kuin ennen. Assault on todellakin tehokas vaikkei ajoneuvoja pelimuodossa olisi. Räjähtävää toimintaa!

  Reply
  • Mulla jää Recon varmaan kanssa vikaksi – ettei vaan jäisi pelaamatta lähes kokonaan. Sen verran Reconia kokeilin, että sain jonku p***umagneetin tehtyä, eli joku Recon mitalin. Aikaisemmissa bäfissä on Recon vaan jääny, mut ehkä mun pitää mun youtube yleisöä kunnioittaakseni tehdä kanssa Reconista video – vaikka tuskaa se varmasti on.

   Seuraavana mulla on tavoitteena saada Supporttiin jotakin tolkkua. Mä eilen aloitin kokeilemaan supportin elämää, mutta se meni ihan päin sitä itteensä. Jotakin vikaa oli päivityksen jälkeisessä taistelukentässä, kun mikään ei oikein toiminu – ei edes mun uskollisella Assaultilla. Joko toi patchi rikko mun bäfän tai sit servut oli vaan niin tukossa eilen että kukaan ei kuollut ja olin sen kriittisen puolisekunttia jäljessä jokaisessa tilanteessa.

   Pitää ottaa Support uudestaan käsittelyyn kun peli taas toimii. Millä aseella paukuttelet tukimiehenä?

   Reply
   • Reconista sen verran että kannattaa kokeilla, ei se niin paha ole. Jotenkin tuntui helpommalta kuin ennen. En ole kylläkään paljon snipua yleensä pelaillut, vähän ennen BF1:ä tosin vedin hyvinkin (omasta mielestä) BF4;ssä. Pistooli tulee tutuksi ja flare gun on must.

    Support onkin jotenkin vain se mun juttu. Asesuosituksia en osaa pahemmin antaa, paitsi että BAR kannattaa kokeilla. Mulla on taas tämä ”100 tappoa kaikilla aseilla” leikki menossa, hieman helpompi kuin BF3 ja 4:n ”500 tappoa kaikilla” sen master dog tagin takia. Jos oma suosikki pitäisi sanoa, niin MG15 suppressive tai storm. Tosin Huot sai hieman buffia ja onhan se kiva rank 10 aseella läiskyttää (ellei ole se karmea medic ase!)

    Ammo crate on melko turha, pienet paketit kun antavat mahdollisuuden jatkaa matkaa pysähtymättä. Limpet mine ja kranaatit yhdistettynä tähän ovat mahtava yhdistelmä: Limpet lentää melko pitkälle ja räjähtää viiveellä vaikka itse ehdit kuolla, kranu perään ja ammo pack mukaan.. ei kauaa kestä kuin voi tehdä u-käännöksen ja antaa tankille tai vihollisryhmälle lisää päänsärkyä. Limpet on tietty tarkoitettu ajoneuvoja vastaan, mutta on aivan uskomattoman hyvä seinien, muurien ja rakennusten tuhoamiseen – ja esteen takana olevien vihollisten tietty. Kuten aiemmin sanoin, ei kannata koko ajan hakata sitä ammo-nappia. Ihan ”pari” kertaa olen kuolut spawnatessa tai muuten vain keskittyessä liikaa ammusten jakeluun vaikka lippaassa ja repussa on vielä reilusti…

    Reply
 • Kyllä se taitaa olla support ja medic meikän lemppari classit, ainakin näin toistaseksi. Sinai Desertin c-lipulla, assaultin haulikot tekee kyllä kans melko komeeta jälkeä. Pitää kyllä kokeilla itsekkin tuota helvetinrinkeliä kunhan sen nyt saan avattua.

  Reply
  • Ihan YouTuben nimissä pitää mun toi Supporttikin grindata. Vielä on vähän hakusessa Jampun Supportti, mut Limbet Charge on kyl kova – eka pamaus disabloi tankin tai vähintään aseen ja tokalla on raskaampikin tankki atomeina! Jos vielä löydän kohtuullisen primaryn, niin kyl toi Supporttikin vois alkaa maistua!

   Mut on se tuskaa pelata muilla kuin noilla ”tutuilla ja turvallisilla”.

   Reply
   • BAR -aseet on kyllä hyviä. Ne alku aseet on vähän hankalia.

    Reply

Vastaa