Blogitjamppu_fi

Battlefield Royale

Battle Royale on päivän sana. Koska Royale-tyyppiset pelit ovat niin pelattuja juuri nyt, kaikki tekevät niitä kilpaa. Myös perinteiset FPS pelisarjat, kuten Call of Duty ja Battlefield ovat lähteneet mukaan Royale villitykseen.

En tiedä varmuudella, mistä Royale pelityyppi lähti liikkeelle. Luulen, että DayZ tyyppiset survivor-loot hiekkalaatikkopelit olivat Royale pelimuodon kantaisä. Survivor pelien ongelma oli se, ettei niissä ollut selkeää alkua tai loppua ja pelialue oli niin suuri, että pelaaja saattoi vaellella tuntikausia kohtaamatta ketään.

Selviytymispeleissä oli oma viehätyksensä ja pelaava kansa keksi valtavasti erilaisia variaatioita ottaa kaikki irti vapaasta pelimaailmasta. Peleissä nöyryytettiin panttivankeja, ajettiin kilpaa ja vallattiin rakennuksia, mutta oman kivan järjestäminen jaksoi koukuttaa suurta pelaavaa kansaa vain hetken.

Ensimmäinen Royale peli johon itse törmäsin, oli nyt PS4 alustallekin julkaistu, H1Z1 King of the Kill, jossa perinteistä survivor peliä ryhditettiin myrkkykaasulla, joka pienentää pelialuetta jatkuvasti. Tämä pakotti pelaajat kohtaamaan toisensa ja loi siten päämäärän pelille. Pelimuodosta tuli supersuosittu ja se syrjäytti nopeasti H1Z1:sen ”Just Survive” peruspelin.

H1Z1sen vanaveteen syntyi pian joukko muita Royale pelejä, kuten PUBG ja Fortnite. Tällä hetkellä pelien kuningas taitaa olla Fortnite joka vetää jatkuvasti miljoonia yhtäaikaisia pelaajia.

Ei siis mikään ihme että CoD Black Ops IIII peliin julkaistiin jo aikaisemmin Royale pelimuoto nimeltään Blackout ja nyt EA Play tapahtumassa Dice julkisti, että Battlefield V tulee pitämään myös Royale-pelimuodon.

Miten CoD ja BFV tulevat Royalen taklaamaan on vielä arvoitus, mutta ainahan sitä voi spekuloida.

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.

Vastaa