Blogitjamppu_fi

Battlefield 5 on tulossa

Odottavan aika on piiiitkä

bf2

bf3

DICE on siitä erikoinen pelifirma että he tekivät super menestyksekkään Battlefield 2 pelin jo vuonna 2005 ja jättivät sen jälkeen koko pelisarjan kuudensi vuodeksi muhimaan. Ihan totta – Battlefield 3:sta odotettiin kokonaiset kuusi vuotta! Ei DICE kuutta vuotta sentään peukkunsa päällä istuneet, vaan päivänvalon näkivät mm. BF2142 ja Bad Company -pelisarja, joka oli firman ensikosketus konsolipeleihin. Jost Battlefield pelisarjan historia kinnostaa enemmän, kannattaa ehdottomasti katsoa laadukas YouTube dokumentti

The History of Battlefield.

Battlefield 3:sesta Battlefield 4:seen mentiin jo parissa vuodessa. BF4 on nyt elellyt melkein kolme vuotta ja alkuperäisen suunnitelman mukaisesti syksyllä 2016 – juuri sopivasti joulumarkkinoille – ilmestyy Battlefield 5.

Dicen Battlefield –pelisarja on ollut Battlefield 2 menestyksestä lähtien todella suosittu. Pelisarjalla on uskollinen kannattajakuntansa, joka odottaa pelisarjan uutta vesaa kuin Jonne S-Marketin energiajuomaansa. Battlefiled on aivan omanlaisensa pelikokemus jota ei sellaisenaan voi verrata FPS genren muihin peleihin.

bf2142Perus Battlefield on konseptina ollut melko koskematon. Toki Battlefield 2142, Battlefield Bad Company ja Battlefield Hardline ovat olleet virkistäviä poikkeamia peruskaavasta, mutta numeroidut perus Battlefieldit ovat temaattisesti lähes identtisiä. En nyt puhu grafiikasta, kustomointioptioista tai muista kehittyneistä piirteistä vaan pelien teemasta, joka on aina Battlefieldeissa perustunut tämän päivän sotilasteknologiaan.

Kehitysvammainen Battlefiled

cod2
Call of Duty 2

Teemauskollisuus on monelta kantilta hyvä asia, mutta joku voisi toivoa jotakin vaihtelua pelisarjan teemaan. Kuinka pitkälle voi samalla kaavalla mennä? Call Of Duty on varmaan suorin kilpailija Battlefield sarjalle. CoDin juuret ovat syvällä toisen maailmansodan taisteluissa. Moni varmaan muistaa aikaisempien CoDien ikoniset taistelut Stalingradissa. CoD pelisarjana on kuitenkin kehittynyt versioiden saatossa moderniin päivään ja sen ohi. Viimeisimmät Call Of Duty pelit: Advanced Warfare ja Black Ops 3 ovat jo aivan puhdasta tulevaisuustaistelua!

 

Tulevaisuus tulee joka tapauksessa

bo3
Call of Duty Black Ops 3

SciFi räiskintä on ollut kovin trendikästä viimevuosina. CoD ei ole ainoa taistelu tulevaisuudesta, asialla on myös kilpailijat sellaisilla nimikkeillä kuin Titalfall tai Destiny. No Destiny edustaa ehkä vähän eri genreä RPG elementteineen, mutta voitaneen laskea kuitenkin myös FPS peliksi. Joka tapauksessa SciFi teema on täyttänyt markkinan niin tehokkaasti, että teema on kääntynyt itseään vastaan maksavan yleisön silmissä. Pelaajat eivät halua enää yhtään uutta peliä jo kattavaan SciFi-räiskintä tarjontaan. Vanhoillakin nimillä kun vielä ratsastetaan kun jatko-osat ovat tulossa niin Titanfallille, kuin Destinyllekin!

Wanhassa vara parempi

battalion
Battalion 1944

Kun tulevaisuden taistelut on  täyteen bookattu kääntyy ostavan massan katseet peruutuspeiliin. Pelikansa haikailee nyt kunnollisen historiaräiskinnän perään. Silläkin saralla on jo kasvavaa tarjontaa. Erilaiset Kick-start ja greenlight projektit pudottavat pelaajan keskelle historiallisia taisteluita. Askeettiset aseet ja tiukka vaikeustaso kiehtovat pelaajia ympäri maailman. Moni odottaakin hengitystään pidättäen koska ensimmäinen suuren julkaisijan maailmansotapeli näkee päivänvalon.

 

Päätöksiä, päätöksiä ja päätöksiä

Sanotaan, että suuret laivat kääntyvät hitaasti. Tämä pätee varmasti myös suuriin pelitaloihin. Kun Battlefield 4 julkaistiin oli DICEllä varmasti jo jonkinlainen roadmap myös seuraavaan Battlefieldiin jo olemassa. Kuinka joustavasti nämä isot pojat voivat muuttaa pelin suuntaa markkinatilanteen muuttuessa? Mitä ikinä DICE suunnittelikaan vuonna 2013 on varmasti ainakin osittain jo vanhentunutta. On todella mielenkiintoista nähdä pystyykö DICE vastaamaan markkinan soidinkutsuun ja tarjoamaan jotakin aivan uutta. Turvallinen ja helppokin ratkaisu olisi jatkaa aikaisempien Battlefieldien viitoittamaa kultapäällysteistä tietä ja jatkaa samalla linjalla kuin tähänkin asti.

On päivänselvää, että pelimekaniikkaa, grafiikkaa, aseita, gadgetteja yms. Päivitetään uudessa versiossa, mutta tuleeko uuden Battlefieldin mukana myös temaattisia muutoksia? Dice on ollut kovin vaitonainen, eikä mitään virallisen epävirallista ole vielä päässyt julkisuuden valokeilaan.

Tunnelin päästä kajastaa jotakin…

Ensimmäiset vilahdukset 2013 syksyllä julkaisusta Battlefield 4:sesta tulivat jo alkuvuodesta 2013. BF4sen ”Fishing in Baku traileri ilmestyi maaliskuun lopussa. Siinä esiteltiin kattavasti pelin luonnetta yksinpelikampanjasta napatulla pelikuvalla. Odotan, että jotakin samankaltaista ilmestyy aivan näillä näppäimillä myös BF5: sta. Joku sisäinen ääni huutaa minulle, että DICE jatkaa samaa tuttua ja turvallista Battlefield-linjaa vielä seuraavassakin bäfässä. Tämän todettuani täytyy kuitenkin muistaa, että DICE aikaisemminkin yllättänyt valinnoillaa – en alunperin uskonut ollenkaan Battlefield Cops hömppäänkään, kunnes se sitten yhtäkkiä Battlefield Hardline olikin todellisuutta.

Jos nyt katotaan mitä DICE on tehny viimeaikoina

  • Hardline: erilainen peli, muttei mikään huima menestys.

  • Battlefront: semi menestys, muttei kuitenkaan niin suuri kuin odotettiin, ratsastaa aika paljon Star Wars hypejunassa, joka takaa tietyn määrän lisäpelaajia (ja ostajia).

Aikaisempien julkaisujen valossa DICE kaipaisi sellaista perusvarmaa kassamangneettia. Tässä mielessä varma valinta olisi saman perusbäfän linja, eli tämä ihan perus sota tämän päivän aseilla ja ajoneuvoilla.

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.

Vastaa