Blogitjamppu_fi

Barbaarien Kutsu

Kaikki pelaajat varmaan tietää miten pelaamisen kanssa menee, joskus peli jos toinenkin alkaa kyllästyttää ja pitää pelata vähän jotakin muuta, kunnes taas saatat palata takaisin vanhan pelin pariin. Minä pelailin pitkään hyvällä porukalla Conan Exiles -peliä, mutta aika aikansa kutakin ja Battlefield 5:sen ilmestyessä jäi conanit oman onnensa nojaan.

Nyt on BFV nähty, eikä se jaksa enää sytyttää ja jotakin piti keksiä. Kävin vähän kokeilemassa Conania ja se koukutti aika nopeasti. Peliin on tullut parissa vuodessa paljon parannuksia ja lisää sisältöä on tulossa aivan näinä päivinä. Onko uusi sisältö peliyhteisön odottama ja toivoma uusi kartta tai karttalaajennos, sitä ei vielä tiedä, mutta lisäsisältö jatkaa varmasti pelin elinkaarta ja mielenkiintoa.

Internet muuttaa kaiken – jopa Barbaarit

Conan Exiles on käsittämättömän monipuolinen peli. Pelissä on todella paljon löydettävää ja oivallettavaa, mutta valitettavasti kärsimättömänä luonteena olen spoilannut lähes kaiken tutustumalla makeimpiin juttuihin jo etukäteen internetin ihmeellisessä maailmassa. Siitä huolimatta ei voi kuin ihailla sitä tarinan ja merkitysten määrää joka peliin on saatu upotettua. Tehtävää ja tutkittavaa riittää ilta toisensa jälkeen.

Nyt kun viimein pääsin end-game sisältöön, kun saavutin max rank 60 ja loputkin pelin yksityiskohdat avautuivat on pikku hiljaa horisontissa näkyvissä kyllästymisen peikkoja, mutta vielä tuo loppupelin sisältö on jaksanut kiinnostaa. Legendaarista rojua on vielä saamatta ja osa mestoista tutkimatta. Ja jos kartta laajenee tai peli saa kokonaan uuden kartan, niin peli varmasti pitää vielä tovin otteessaan. Jos vaikka tällä kerralla ei ihan kaikkea spoilaisi internetissä, vaan lähtisi valloittamaan uutta maailmaa sokkona uuden kartan neitsyenä…

Rakennusopin kertauskurssi

Funcom (Conanin kehittänyt yritys) on keksinyt oivan ratkaisun maailman ylikansoitukseen. Pelissä on ns. Decay Timer – eli viimeinen käyttöpäivä – kaikelle mitä pelaajat maailmaan rakentaa. Jos rakennuksia ei käytetä viikkoon ne alkavat sortua ja lopulta katoavat kokonaan. Näin palvelimet pysyvät puhtaana ja tilaa uusille pelaajille ja rakennuksille löytyy aina. Pitkä tauko pelissä tarkoittaa aikamoista uudelleenrakennusta, kun kaikki vaivalla hankitut työpisteet ja orjat ovat kadonneet ja sinulla on vain tavarat jotka sinulla oli kannossa, kun viimeksi pelasit.

Meille kävi juuri näin. Klaanimme linna oli kadonnut kuin conanin ilmavaiva aavikolle ja peli piti aloittaa melkein alusta. No toki vanhat levelit ja kerätty kokemus ja opitut asiat olivat edelleen tallessa, mutta tosi paljon asioita oli tehtävä uudestaan. No kun kerran koti oli mennyt luonnonvoimien toimesta niin miksei samalla aloittaisi uutta elämää uudessa paikassa – päätimme muuttaa hyvin palvelleelta aavikolta vehreämpään maastoon Tarzanin synnyinsijoille viidakkoon…

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.

Vastaa