Blogitjamppu_fi

1. Maailmansota näyttää hyvältä – Battlefield 1 moninpeli

Yksi tämän vuoden ehdottomasti odotetuimpia pelitapahtumia on seuraavan Battlefieldin julkaisu 21.10.2016. Aikaisemmat pelisarjan pelit ovat vakiinnuttaneet sankan fanijoukon Battlefieldin taakse ja seuraavaa generaatiota odotellaan kuumeisesti.

Kun Dice julkisti keväällä, että peli tulee sijoittumaan 1. maailmansotaan alkoi aivan armoton hypetys. Pelin 30 sekunnin traileri nousi hetkessä youtuben katsotuimmaksi traileriksi ja fanit peukuttivat sitä nopeammin kuin ehtivät haukkua CODia. Vaikkei tuon lyhyen trailerin perusteella pelistä voi vielä ihmeempiä  päätellä, osui aikakauden valinta aivan nappiin. Kaikki FPS-genren suurimmat kilpailijat liikkuvat aikajanalla päinvastaiseen suuntaan julkaisemalla toinen toistaan futuristisempia pelejä. Muutenkin ensimmäistä maailmansotaa on käsitelty kaikessa mediassa huomattavasti jatko-osaansa vähemmän. Toista maailmansotaa on jo käsetelty lukemattomassa määrässä elokuvia, tv-sarjoja, kirjoja ja pelejä.

Alunperin EA kritisoi Dicea WW1 teeman valinnasta. EAn mukaan ”ensimmäinen maailmansota on liian vieras käsite tämän päivän pelaajageneraatiolle”. Eihän se WW2 olisi huono vaihtoehto olisi ollut sekään, mutta ensimmäisen maailmansodan teema on virkistävän neitseellinen aluevaltaus. Eikä kai mikään muu kansakunta kuin Jenkit voi luulla, ettei ennen toista maailmansotaa olisi ollut sitä ensimmäistä 😉

Trailerin julkistuksen jälkeen kansa on janonnut lisää tuota WW1 mannaa. Pieniä tiedon jyväsiä ja yksittäisia kuvia on tihkunut julkisuuteen varsin kitsaasti, kunnes 12.6.2016 EA Play tapahtumassa julkaisija räjäytti potin. Pelikansa odotti saavansa uuden pelitrailerin, mutta sen sijaan EA järjesti 64 pelaajan live stream tapahtuman, jossa julkkikset pelasivat kolme täyttäkierrosta Battlefield 1:stä!

Paikalle oli kammettu julkkiksia niin youtuben, kuin populaarikulttuurinkin saralta. Tapahtumaa mainostettiin kattavasti joukkueiden kapteenien johdolla. Toisen joukkueen kapteenina toimi Battlefield Friends animaatiosarjasta tutuksi tullut Neebs, joka toimii nykyään oman kanavansa Neebs Gaming isäntänä. Toista joukkuetta luotsaamaan oli valittu tiukoista militanttikommentoinneistaan tunnetuksi tullut Stonemounttain64 

Suora striimi moninpelistä suorastaan tulvi tietoa pelimekaniikoista, aseista ja ajoneuvoista. Pelin lopullinen tuomio saadaan, kun pelissä päästään betavaiheeseen, mutta onhan se hienoa jo tässä vaiheessa saada Twitchin täydeltä moninpeliviihdettä. Tämä varmasti rauhoitti monen epäilevän Tuomaan pelkoja, sillä aikaisemmin WW1 teema on herättänyt monia kysymyksiä. Päällimmäisenä on ollut epäily, ettei ensimmäisen maailmansodan juoksuhauta kykkiminen sopisi Battlefield tyyppisen pelin areenaksi. Huoli pois; peli näyttää ihan kunnon räiskinnältä ja WW1 teema sopii aivan loistavasti Battlefield pelin taistelutantereeksi.

Battlefield 1 on peli, joka seisoo omilla jaloillaan. Samalla kun se on selkeästi sukua aikaisemmille sarjan peleille se on kuitenkin tehty uuden toimintaympäristön säännöillä. Pelisarja kaipasi kipeästi juuri tämän kaltaista uudistusta, sillä Battlefieldit 2, 3 ja 4 ovat tematiikaltaan olleet lähes identtisiä. Toki teknisiä uudistuksia on tullut valtavasti laitteistoteknologian kehittyessä, mutta aikakausi ja pelin teema on pysynyt lähes samana. Muutokset eivät tietenkään tule miellyttämään kaikkia ja tämä varmasti tulee jakamaan hardcore-fanien mielipiteitä.

Nyt nähty pelimateriaali on pre-alpha vaiheen pelistä. Käytännössä se tarkoittaa, että julkaisuvaiheen peli voi poiketa rajustikkin nyt esitellystä versiosta. Joitakin pelielementtejä saatetaan jättää pois ja tuoda kokonaan uusia tilalle. Vielä ei siis kannata tehdä liian syvällisiä analyysejä pelimekaniikan toimivuudesta. Nähdyn perusteella voi kuitenkin varmuudella sanoa, että EAn huoli kohderyhmästä oli aiheeton. Ennakkotilauslukuja ei ole julkistettu, mutta rohkenen epäillä, että EAn kassaan klisee valuuttaa nopeammin kuin talousosaston tietokoneet ehtivät laskea.

Mitä livelähetys sitten paljasti pelistä? Ohessa minun kiteytys tärkeimmistä ominaisuuksista:

jamppu_fi

Peliyhteisön papparainen ja Battlefield veteraani. Pelikaistan epävirallinen Battlefield kirjeenvaihtaja. YouTube: http://youtube.com/jamppufi Striimi: http://twitch.tv/jamppu_fi Keskityn pääasiassa FPS peleihin ja 90% kaikesta materiaalista käsittelee Battlefield pelisarjaa.

1 thought on “1. Maailmansota näyttää hyvältä – Battlefield 1 moninpeli

  • Kiitos videosta, en olisi itse osannut juuri mitään asiasta sanoa. Nyt oikeastaan vähän alkaa kiinnostamaan koko peli.

    Reply

Vastaa