ArvostelutToiminta

Kick Ass Commandos with Donald Trump

Lataa ja varmista! Ota konekiväärisi, liekinheittimesi, raketinlaukaisijat ja kranaatit mukaan. On aika potkia pitkin persauksia vapauden ja elämäntapamme nimeen. Tuhoa kaikki vapauden vastustajat Kick Ass Commandos pelissä.

Julkaisija /  kehittäjä:Anarchy Enterprises

Alusta:  PC, Mac  OSx, SteamOS+Linux

Arvosteluversio: PC

Genre: Toiminta, Shoot’ Em Up

Sisältää 67 Steam-saavutusta

http://store.steampowered.com/app/359140

 

Tarkemmin pelistä

Kick Ass Commandos on ylhäältä päin kuvattu 16-bit aikakaudelta nykyaikaan karannut ”Twin-stick” shooter. Ohjaat pelissä hahmoasi peliohjaimen toisella tatilla ja toisella taas tähtäintä, jonne halutaan ampua. Vaihtoehtoisesti voit myös pelata peliä näppäimistö ja hiiri yhdistelmällä. Peli on jo saanut kaksi kosmeettista hahmo päivityspakettia, joiden avulla pääset taistelemaan Donald Trumppina tai uusimman 1.0.5 päivityksen jälkeen Vladimir Putinin kanssa.

Tästä kaikesta itselläni tulee heti mieleen 90-luvulta tuttu, Amiga 500 klassikko Alien Breed sarja.

 

Minkälainen peli on kyseessä?

Pelissä on 6 kampanjaa, jotka koostuvat 9:stä erillisestä tehtävästä ja näitä kampanjoita voi pelata erikseen omaan tahtiin. Kun olet läpäissyt tehtävän, niin tämän jälkeen seuraava tehtävä aukeaa.

Kenttiin on kuitenkin saatu ympättyä perus jermujen lisäksi, niin pienempiä kuin isompia pomotaisteluita. Kuten esimerkiksi kestoltaan ja tuli voimakkuudeltaan tuho voimaisemmat erikois viholliset tai panssarivaunun kanssa kimppuun käyvä suurempi pomo. Nämä vaativat hieman erilaisemmat strategiat kuin perus viholliset, mutta uskovat lopulta lyijyn voimaan siinä missä muutkin.

Pelin kentissä keräät erilaisia tehokkaampia aseita eli ns. power-uppeja, joilla saat kylvettyä kauhua demokratian ja vapauden vihollisia vastaan. Näiden käyttö on aikaan sidottu, eli ne häviävät tietyn ajan jälkeen käytöstä. Vaikka power-upit ovat tehokkaita, niin monesti niiden sijainnit ovat epäkäytännöllisiä.

Usein kävi niin. että juuri kuin olisit käyttämässä tehokkaampia aseita isompia vihollisia vastaan, niiden aika loppui kesken. Itse parempien aseiden aikaraja ei olisi mikään ongelma, jos tämän käytön aloittamisen saisi itse päättää.

 

Hahmojen kehitys & sotavangit

Pelattavat hahmot keräävät kokemusta, ja kentän lopussa hahmosi saattavat saada ylennyksen. Ylennyksiä saadaan keräämällä kokemuspisteitä, joilla sitten parannetaan hahmojesi kykyjä. Nämä kyvyt ovat Hit points, armor, fire rate, damage sekä valor.

Myös jo läpäistyjä kenttiä pystyy pelaamaan uudelleen, jolloin pystyt keräämään lisää kokemuspisteitä.

 

Esimerkiksi jos myöhemmässä vaiheessa tuleva kenttä osoittautuu hankalaksi, niin voit koittaa uudelleen kun olet saanut hahmosi kykyjä parannettua.

Välillä vastaan tulee myös sotavankeja, jotka pystyt pelastamaan vankeudesta. Tietyt hahmot muuttuvat kentän jälkeen pelattaviksi hahmoiksi ja osa näistä seuraa sinua kentän loppuun saakka. Nämä pelastetut vangit ovat yhtä aikaa sinun ohjauksessasi, eli nämä ympärillä pyörivät apurit liikkuvat ja ampuvat samansuuntaisesti kuin sinä.


Toisaalta näistä on sinulle hyötyä tulivoiman kasvamisen muodossa, mutta kun nämä ottavat osumaa, niin he taistelevat samoista ensiapulaukuista kuin pää hahmo.

Välillä kun tilanne on sopivan kaoottinen. Niin silloin harmittaa, kun nämä vievät sinun nenäsi edestä ensiapulaukun. Varsinkin kun oma hahmosi on kuoleman kielissä. Sillä muutamaa poikkeus tilannetta lukuun ottamatta, nämä pelastetut ukkelit ovat vain tykinruokaa ja peli loppuu kun oma hahmosi kuolee.

Loppusanat

Mutta onneksi kentät ovat kohtuullisen lyhyitä, niin Game over ei paljon harmita. Peli on onnistunut pelityylinsä yksilö. Se ei tuo pelillisesti genreensä mitään uutta. Mutta onnistuu kuitenkin viihdyttämään pelaajaansa, joko pienissä osissa tai pidempien sessioiden kanssa.

Lisäksi peli olisi varmasti hyötynyt jaetun ruudun kaksinpelistä, mutta tällä kertaa hupi on vain ja ainoastaan tarkoitettu yksinäisille susille.

Mutta mitä parasta. Voit myös kokeilla peliä itsekkin ilmaiseksi, lataamalla pelin demon Steam sivuston kautta osoitteesta: http://store.steampowered.com/app/388580

 

Arvostelu kappale on saatu Anarchy Enterprisesiltä.

Vastaa