ArvostelutTasoloikka

Arvostelussa: DuckTales -Remastered

Kyseessä on alun perin 8-bit Nintendolle vuonna 1989 julkaistu tasoloikan uusinta versio

Itse en alkuperäistä peliä ole pelannut, joten tämän remaken ja alkuperäisen pelin eroja en siis pysty sanomaan. Luonnollisesti pelin graafinen ja audiovisuaalinen anti on parempaa, mutta uudelleen tehdyn grafiikan ja äänimaailman ulkopuolelta en pysty sanomaan onko peliin tullut muita uudistuksia.

 

 

Peli sai mukaansa osan alkuperäisen tv-sarjan ääninäyttelijöistä, joten tämä tuo kivan lisän Ducktales faneille.

Pelaamien tuntuu tutulta ja turvalliselta, onhan vastaavaa nähty niin monessa erillaisessa hypi / pompi pelissä.

Vai onkohan termi tasoloikka, se virallisempi genre pelille ?

 

ducktale remastered kuva 2

 

Ohjaus näppäimistöllä on yllättävänkin toimivaa, vaikka kunnon ohjain on se tapa jolla tasoloikkia pitäisi pelata.

Itsellä pelin läpäisemiseen meni n. 4 tuntia ja peli on kaiken puolin toimiva ja sisältää hyvin tehtyjä kenttiä. Mutta lopussa viimeisessä kentässä vaikeustaso nousi nopeasti ja jopa voisi syyttää että peliä olisi keinotekoisesti hieman pidennetty.

Mutta kuitenkin hieman asia harmitti, vaikka en nyt välttämättä siitä alkaisi kovinkaan enempää murehtumaan. Luultavammin sama ollut jo alkuperäisessä NES julkaisussa.

 

karhukopla

 

Olisin peliin kaivannut kuitenkin lisää pituutta. Mutta tällaisenaan peli on silti nautittava kokonaisuus ja todella loistava uudelleen versiointi. Tavallaan taidonnäyte sille, miten vanhoja pelejä tuodaan uusille laitteille

Onhan sentään edellisestä pelistä sentään mukavasti aikaa.

 

Jos olet perfektionisti tai haluat saada lisää rahoillesi vastinetta, niin kentissä kerätään rahaa eli timantteja kentissä etenemisen yhteydessä.

Timantit muuttuvat rahaksi, jolla voi avata itselle erillisessa valikossa erillaisia tausta kuvia sekä pelin musiikkia. Steam saavutuksia pelissä on yhteensä 20 kpl.

 

roope ankka lempipuuhassaan

 

Pelin juonesta voin kertoa seuraavaa. Karhukopla tunkeutuu Roopen rahasäiliöön ja kidnappaa veljenpojat. Roope pelastaa nämä ja he huomaavat että Karhukoplan poppoo oli etsimässä maalauksen kehyksiin piilotettua aarrekarttaa joka jäi kuitenkin Roopen haltuun.

Roope ja kumppanit lähtevät aarteen perään ja seikkailevat pelissä 7 eri teemaisessa kentässä aarretta etsien.

 

 

Mikäli tasoloikat kiinnostavat, niin tätä peliä kannattaa metsästää seuraavasta Steam salesta.

 

Pelin löydät Steamista alla olevan linkin kautta.

http://store.steampowered.com/app/237630/

 

 

Arvosanani pelistä.

 

1 thought on “Arvostelussa: DuckTales -Remastered

  • JOS saan lisätä/kombata niin viimeisen kentän (oletan että tarkoitat sitä Vesuvius kenttää) huomattavasti vaikeampi koska, alkuperäisessä ducktales pelissä sitä ei ollut, eli ovat lisänneet sen tähän remastered versioon antaakseen, jonkinlaisen ”juonen” peliin.

    Reply

Vastaa