Arvostelussa: Murdered: Soul Suspect

4/5
Grafiikka
3/5
Pelattavuus
4/5
Äänet
4.5/5
Tarina
4/5
Kesto
2.5/5

Amerikkalainen rikospoliisi joutuu selvittämään kuolleena oman murhansa, päästäkseen kohti valoa.

Raikkaalla lähtöidealla varustettu Murdered: Soul Suspect on jännäri, joka viihdyttää, mutta ei juuri tarjoile haasteita tai pahoja pulmia.

 

 

Ronan O’Connor on Salemin pikkukaupungissa asusteleva värikästaustainen rikostutkija, joka jäljittää teinitytön ja tämän äidin perässä kulkevaa tappajaa. Pian Ronan huomaa lentävänsä kerrostalon ikkunan läpi ja kuolleensa. Aluksi pelaajan on yritettävä asettua takaisin omaan ruumiiseen, mutta lopputulos on mahdoton – raato mikä raato. Jotta O’Connorin sielu voisi saada rauhan, on pelaajan löydettävä hänen murhaajansa ja ratkottava samalla suuri murhamysteeri.

murdered_soul_suspect_20140606161554

Tavoitteena pelissä on etsiä johtolankoja asunnoista, julkisistalaitoksista ja kaduilta. Pelialue on melkoisen pieneksi rajattu, joten lähes kaikki tutkittavat asiat löytyvät vaivatta.
Todellisia aivopähkinöitä ei juuri pelissä tavata, joten pelin parhaaksi tarjonnaksi jääkin raikas idea ja matkan varrella avautuvat kummitustarinat.

Pelin grafiikka on puhtaasti PS3 ja Xbox 360 -tasoa. Mutta tietokoneella kaikki on tietenkin hitusen hienompaa. Äänimailma puolestaan on loistava. Tunnelmaa luodaan hyytävällä musiikilla ja hyvillä efekteillä. Itse suosittelen pelaaman pelin lävitse kunnon surround-kaiuttimilla. Äänet ovat tässä pelissä tärkeässä roolissa.

233290_screenshots_2014-07-05_00002

Pelin pelattavuus on toimiva. Kontrolleja ei tosin pääse liikaa säätämään, joten pelaajan on hyväksyttävä toinen parista valmisasetuksesta ja vastakkaisesta Y –axis mahdollisuudesta. Peli hahmon liikuttelu sujuu kuin missä tahansa konsolimaisessa kolmannen persoonan pelissä, poikeuksena se, että osan huonekalujen ja seinien läpi pääsee kulkemaan. Edes kauhistuttavinkaan kummitus ei voi kuitenkaan läpäistä aivan kaikkia seiniä. Kantavat seinät, portaat ja kaiken maailman roinat ja rattaat ovat haamujen läpäisemättömissä.

Murdered on luokiteltu trilleriksi, ja sitä se onkin. Kauhua pelissä löytyy vain kummitustarinoiden ja helposti väistettävien demonien toimesta. kalsareita ei siis tarvitse vaihtaa, vaikka pelaisitkin yksin yöllä. Pelin kulku on hyvällä tapaa hyvin verkkainen ja kaikki kolot pitää tutkia. Tarina etenee pieninä paloina ja onnistuu kaikesta huolimatta pitämään kiinnostuksen yllä.

Toimintaa on kuitenkin varsin vähän ja peli tulee pelattua noin kahdeksassa tunnissa.  Pelikauppojen 40 euron hintalappu kannattaakin sivuttaa ja hankkia peli vasta alennusmyynnistä tai halvemmalla, digitaalisena latauksena cd-key kaupoista.

Mikäli salapoliisin työ ja dekkarimainen tarina on kuitenkin suuri intohimosi, on Murdered erittäin hyvä valinta.

Rasteri

Rasteri, 33 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

WordPress Lightbox Plugin